Tuesday, August 23, 2011

Lost but im happy...

Rasanya kepala skang dah ada dalam minggu depan
Korang mesti sibuk2 wat checklist utk balik kg dah kan..
Anak2 plak sibuk duk tanya bila nak balik kg and asik countdown..letih puasa pn dah tak ingat..
Tak lama lagi dah..6 hari jer lagi nak puasa..
Setelah 23 hari berpuasa walaupun tak penuh
Aku telah kehilangan 'something'..
Tiap tahun mesti lost 'something' nih..
Tapi HAPPY sangat bila tahun ni sekadar
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

1.7KG and 1 INCH

yeeee...tak banyak pun..tapi still turun kan..hehe
(Pic:googled)

Itu lah kelebihan berpuasa kan..time ni perut dan usus kita bleh rileks kejap..skang rasa ringan skit badan..pakai baju pun rasa confident jer..
Time puasa ni bukan nak bleh melahap sangat..kalo time berbuka tu makan skit dah kenyang..kalo nak repeat pas terawikh tu pun skit jer kot makan..macam aku mmg puasa kali ni minum air jer banyak..cuaca panas skang ni rasanya..

Owh bestnya raya ni leh pakai kurung moden dgn perasaan CONFIDENT MELAMPAU...
Jangan pas raya naik 4.6kg plak sebab juadah raya semuanya sedap2...

5 comments:

Hana Faza-same person said...

kena jga2 jgn terlebih makan kueh raya..hehehe..slmat hari raya,lily:)

Joy said...

yess... happy je kan. akak pun confident je thn ni berbaju kurung moden size S..;)

DaZzlingLilLy said...

Hana faza-thanks hana..hehe..susah benar nak control makan..

Joy-mesti best kan raya thn ni dah dpat saiz S..

littlehumblelynn said...

harus kena maintain tuh :-)

DaZzlingLilLy said...

lynn-betul tu..kalo tak baju ketat nanti..hehe