Thursday, August 25, 2011

Vitamin Asli

Aku mmg suka makan ulam-ulaman..tapi sayur tak suka..gitu pun ada?..
Kalo pi pasar mmg tingin sgt nak beli ulam yg macam2 jenis tu..tapi sayangnya bila memikirkan yg mmg konfirm tak habis punya wpun seikat RM1 tu, aku cancel aja niat baik nak makan ulam..
Wandy mmg tak makan langsung benda alah hijau aka sayur nih..alergik katanya..huhu..
So, semalam pi bazar ramadhan ternampak gerai ni jual ulam-ulaman..ingatkan dapat percuma bila beli ikan bakar (gerai dia sebelah gerai ikan bakar)..rupanya dia jual asing..5 jenis ulam RM1..HEPPI la makcik kebayan sorang nih..bulan puasa ni sekali pn tak makan ulam lagi..
So semalam i beli 5 jenis ulam nih..

Bertambah-tambah makan nasik tu (first time tambah sepanjang ramadhan)..ditambah lagi dengan ketam sweet sour yg dah lama ngidam tuh..
Resepi ketam sweet sour mmg mudah nak masak..kalo sesapa berminat leh pm/emel i..sesuai utk budak2 or sesapa yg tak makan pedas..


Pre-order utk Maysaa scarves sudah dibuka..yg mmg takdak tarikh tutup yer..hehe..
nanti leh tgk my salesblog..takpun kalo nak tops or skirt ke apa ke dari maysaa leh pm nanti i quote harga..


6 comments:

FaRah Baharom said...

alahai sedapnye ulam2 tu..dalam i takde selera makan akibat demam nie, nmpak gambar ulam u buatkan i tk sabr nk tunggu bukak pose, ulam cicah budu pergh sedapppp!! :)

POSH76 said...

me tooo suka ulam sgt!!..sayur pun suka...awet muda

RedBerry said...

I pun suka sgt ulam.... esp kalau dapat makan ngan sambal belacan ke apa.. waaaahhh sedap.

DaZzlingLilLy said...

Farah-owh budu i pun suka..tambah dgn ikan bakar lagi..wallah..

POSH76-itu lah kan..harap2 awet muda ya nanti..

RedBerry-mmg sedap..terus berselera kalo nampak ulam dgn sambal belacan kan..

phatgurl said...

ulam raja, pucuk pegaga & jantung pisang terbaekkkk~! :-D

DaZzlingLilLy said...

phatgurl-owh sedapnya semua2 tu..