Wednesday, September 7, 2011

Keliru/Celaru?

Dua perkataan tu mempunyai maksud berlainan atau sama?...atau cuma mungkin salah satunya bahasa pasar?
Apa yg pasti...otak aku skang mengalami 'gangguan' dua perkataan tu..entah lah banyak sgt perkara yg aku pikirkan...nak kata ada masalah negara tak jugak...masalah keluarga or lain2 semuanya takkkkk...
Memang SAH terbukti fakta yg mengatakan pompuan ni sangat particular...benda kecik pun kita boleh pikir sampai tahap petala langit ke-7...
Kdg2 tu sebab masalah rumput kat tepi laman rumah pun cukup buatkan kepala kita ni semak kan?...Or aku sorang je tak tau lah pulak...aku ni suka pikir benda2 yg sgt advance ke depan...kdg2 perkara yg berlaku sekeliling aku pun aku bawak memikir macam2 even tak berkaitan...agaknya penat dah otak aku ni kan..
Bila penat mula lah tak leh 'beradu' dgn nyenyak...pastu bgn tido mata sembab..ayoyo...tak sukanyaaaa...
Kalo boleh nak berhenti beratkan otak kejap...tapi tak bolehhhh...harap2 dapat tidur nyenyak malam nih...
Adesssss....im so tired...restless mind is tougher than restless body...

7 comments:

phatgurl said...

Apa 2 perkataan tu Lily? I tak nampak pulak tajuk nye, tapi i setuju yg org pomwan mmg detail & suka pikir mcm2. Sebab tu kekadang mudah perasan, mudah kecik ati, mudah runsing...dah sume menda kecik2 pun kita dok fikir...Huhu.

Nurhayati said...

itula perempuan. kalau bab2 cerita pun perempuan lebih details. tak mcm laki, sbb tu kita lebih byk bertanya dr laki hehe.

RedBerry said...

Lily, i agree. Pompuan ni mmg camtuh. Normal la tuh. Tapi kalau dah sampai seksa badan, seksa la, beb. Why not try pujuk diri sendiri. Jgn dok ingat sgt pasal tu. Try occupy urself ngan apa2 jer la.

I know!! why not before tido u baca buku citer? Kalau i menjadi... mesti ngantuk lepas tuh. hehe

Have a good rest, laling.

DaZzlingLilLy said...

phatgurl-owh tadi tajuk hilang..hehe..betul tu pkir benda kecik sampai banyak2 tu yg susah jadi pompuan ni..

Yati-kita tanya sebab nak tau lebih kan..laki diorang setakat mana dengar itu jer lah yg diorang terima..

DaZzlingLilLy said...

RedBerry-kalo tido pun asik terjaga..tak lelap..tapi semalam dah okey...thanks for ur suggestion

KhaiRin said...

nama pon org pompuan...complicated: kata org lelaki hehehe

DaZzlingLilLy said...

KhaiRin-itu lah..diri sendiri pn rasa complicated apatah lg org lain kan