Tuesday, October 18, 2011

Tendency=tendencia

Atau dalam bahasa melayunya KECENDERUNGAN
Title kat atas tus atu english,satu spanish..hari ni secara tak langsung korang dah belajar satu perkataan spanish kan?..
Sejak dua menjak ni baru aku perasan yg aku ni mempunyai kecenderungan *ayat skema tak blh blah* utk beli baju samada kaler lebih kurang sama atau pun design sama..salah mmg lah tak salah!..tapi kan aku rasa cam rugi plak..iya lah dah ada yg lebih kurang camtu,patut beli baru mesti lah lain dari koleksi yg kita ada..baru best kan?..kan?..kang tiap kali nak kuar mula lah mencangkung depan almari cakap takder baju nak pakai!..padahal dah penuh satu almari dengan baju2 yg kita sendiri pun tak ingat bila kita beli (sindrom biasa org pompuan)..

Kalau tgk almari baju keja aku dulu banyak kaler merah/pink and terbaru biru/hijau/turquoise plak..
Yg ini t-shirt...ada design roses..cuma kaler jer beza dgn 2nd pic tuh kan..rasanya ada lg yg design roses camni..cuma aku lupa baju tu kat mana..huhu



Bukan aja baju2 aku yg terkena sindrom 'tendency' ni..baju my hubby skali..haha kesian dia..sebabnya semua baju dia aku yg pilih..jadi buat masa skrang utk baju dia aku nampak kaler oren jer yg cantik..terpaksa rela lah dia pki..nasib tak complaint apa2..

Sebelum ni kaler biru dgn brown..semuanya lebih kurang jer aku pilih..

camna plak dgn u ols..ada tendency jugak tak?..kalau bukan kaler mesti corak or pattern yg sama..cuba check almari tgk...

6 comments:

my everything said...

hahaha sama la kite laling... i pun mcam tu jugak balik2 biru purple tu jelah kaler yang ade hahahah

brid3ofkayangan said...

sy mmg spesis ini...hehe...ada 3 baju zara pattern sama kaler ja lain....mmg byk beli mcm tuh...x leh buat apa la kalo dah berkenan tuh...

ayin MM said...

hahahaha mmg syndrome org pompuan.. akak kalau beli tshirt asik kaler grey jer

Hana Faza-same person said...

kebanyakannya org pompuan mcm tu kot..hana pn sama:P

phatgurl said...

Memang penyakit untuk org yg suka beli baju kot. I pun sama gak, pernah beli same pattern of shirts & shoes tapi warna berbeza sebab pikir "tak beli kang habis menyesal pulak". My favourite item is plain t-shirt from dorothy perkins. Dah 10 helai kot t-shirt yang sama tapi kaler berbeza (harini baru beli sehelai lagi) Ada ubat tak utk penyakit ni? Hehehe.

DaZzlingLilLy said...

my everything-nana..hehe..i skang ni gilakan biru

zai-tu lah kalo dah berkenan tunjuk yg lain pn takmau gak kan

ayin-owh dulu sy pn pnh suka grey..

Hana-agaknya lah..ramai ja yg menyokong kat sini

phatgurl-adus atie..kalo ada ubat tuk penyakit ni dah lama kita semua kaya kot..hehe