Wednesday, November 30, 2011

Pasar Malam Zaman 2000-an


Ermmm nyumnyumnyummy makan strawberry cicah asam..feeling Catherine Zeta Jones jap..dia kan guna strawberry utk putihkan gigi..
Kalo aku guna strawberry jgk utk putihkan gigi alamatnya botak la laki aku tu..haha..ini baru beli kat pasar malam dah RM5 sebungkus..korang bayangkan kalo hari2 beli tenyeh kat gigi? Sekarang makanan kat pasar mlm pun dah mahal..kalo dulu org pi psr dgn tujuan nak berjimat sebab blh beli pelbagai jenis makanan dgn harga yg murah..tapi skrang TIDAK lagi..makanan pasar malam pun mahal,yg murah mungkin kain baju atau aksesori contohnya macam tudung,shawl dan barangan plastik made in china tu..semalam aku habis RM20++ utk 2 org makan..lebih kurang sama sama dgn harga makan kat restoran..
Tapi soal makanan ni bukannya aku nak berkira sgt..cuma makin terasa yg kos hidup makin meningkat..kalo harga makanan naik mmg terasa sangat sebab hari2 kita kena makan..kalo barang lain tak terasa sgt sebab tak beli hari2..betul tak?
Macam pasar malam kt tempat aku rasanya murah jgk kalo nak dibandingkan dgn tempat lain,shawl RM5 pun boleh dapat lagi..cantik plak tu..hair accessories pun murah2..


semalam terjebak beli sepit rambut ni..RM3 je campur dgn hair band..terasa cam murah sgt sebab tak sampai dua angka..pasar malam kat tempat korang camna? Kat bandar ke luar bandar?

6 comments:

FaRah Baharom said...

strawberi putihkan gigi ek? baru tau nie..:)

lily, my fb farah hanim baharom..accept ek. :)

DaZzlingLilLy said...

farah-iye i baca magazine..takde pun request u..i dah cari..

POSH76 said...

I pun kalau beli strawberry buat putih gigi sekali hehe

Hana Faza-same person said...

pasar malam tmpat hana makanan semua mahal..kalah KL..rasa ralat jugak..yg lagik tak best, makanan rasanya tak seberapa..kadang2 mcm menyesal beli..huhu

pena rozie said...

Baru tau ni. Strawberry blh putihkan gg...

DaZzlingLilLy said...

Hana-owh ingtkan kt tempat I ja yg mahal..tapi at least kt sini sedap jugak..

Pena rozie-itu petua catherine yg I baca kt majalah..leh la try tgk berkesan ke tak