Saturday, December 3, 2011

Indahnya weekend

Weekend ni tak pi jenjalan mana jugak..lepak kat rumah aja..wpun gaji baru masuk tapiiiii..erm ada tapinya jugak..bnyk aja dah kluar..memang ujung tahun bulan makan duit agaknya..mana dgn nak tepis godaan sale merata2 tempat lagi..haishhhh..
Selalunya weekend aku mmg masak..kalo weekdays jarang masak,selalunya beli lauk and masak nasik aja..jarang makan kat luar sebab wandy ni cerewet skit..huhu..kalo makan kt luar tempat2 tertentu aja dia nak pi..satu hal lagi kalo nasik lembik ke apa dia tak suka..so aku prefer masak sendiri nasik..dah tau taste dia camna..
Aku guna beras ini..Royal Umbrella..beras wangi dari Thailand..mmg harum semerbak rumah masa tengah masak tu..saiz 5kg RM17.50..beras siam ni tahan lama,tak mudah basi..kalo buat nasik goreng pun cantik jer sebab butir dia panjang2..aku pernah nampak ada jual kat Tesco..harga taktau plak berapa..cuba la sekali,mana tau korang suka..
Kalo beras malaysia aku suka beras cap Q..beras keluaran perlis ada jual kat kedai runcit jer..tak pasti lah ada ke tak kat negeri lain..
Hari ni alhamdulillah cuaca cantik..tapi aku gundah gulana sebab wallet yg lama aku dah aim skang on sale..wuhuuuuu..

8 comments:

Hana Faza-same person said...

Hana pkai cap rambutan je:p tp sesekali guns beras Siam memg best!

nana said...

beras wangi lmbt basi ek? ingtkn beras wangi cpt basi sbb semlm nasi beras wangi i basi! masak mlm..kononnye esok nk goreng :(

korek laa tabung ayam beli wallet tu. nxt month bonus ganti balik! hehehe

DaZzlingLilLy said...

Nana-tak tau lah plak..tapi kalo beras I duk masak ni mmg lambat basi..huhu..tgh duk congak2 tabung ayam la nih..bahaya betul..

POSH76 said...

beras wangi mmg sedap!!!!!

Bitt (double IS) said...

saya pon suka beras wangi...perghh on sale, ape lagi yunkkk hehehe

DaZzlingLilLy said...

hana-cap rambutan i tak penah guna lagi

POSH76-aritu gi hatyai mst merasa beras wangi kan..

Bitt-kalo barang on sale cepat sold out..huhu

Haslinda said...

salam, 1st time beli beras cap Q masa balik kpg raya haji aritu, beli kt kedai di market kangaq..memang betoi..elok sangat..nasik sebijik2...kt tmpt lain tk besa jmpa pulak

*silent reader :)

DaZzlingLilLy said...

Haslinda-hai..rasanya cap Q tu ada kat perlis ja kot..