Thursday, December 29, 2011

Kasut Getah

Mula-mula aku tengok kasut getah berlobang-lobang tu dulu rasanya terus terpikir huduh benar kasut tu

..tapi jadi satu 'fenomena' plak kasut getah lobang ala2 crocs tu kan..semua org pakai..rupanya selesa..kalo dr segi rupa bentuk mmg lah FAIL di mata aku..
lepas dah tau yg crocs keluarkan macam2 jenis lg kasut getah aku pun mula lah surf crocs.com..akhirnya jumpa jugak kasut getah yg bhukan jenis lobang2 ni..crocs cyprus..mmg selesa sgt..dan yg paling aku suka sebab ada heels..berbaloi beli mahal sebab pakai sampai haus tapak kasut selama 3 tahun..
Skrang ni aku tengok banyak dah kasut2 getah dari brand lain..memang selesa kan pakai kasut getah utk aktiviti leisure..kalo mampu beli lah CROCS..kalo tak nak membazir kedai AH Seng pun ada jual variety of kasut getah..hehehe..even GUCCI and high end brand lain pun keluarkan kasut getah jugak..
Apa-apa pun aku suka kasut getah sebab selesa..jom kita jamu mata tgk kasut getah mahal..grrrrrr...


Salvatore Ferragamo Flat-ini PVC yer bukan getah..hehe..



GUCCI Marola flat and wedge sandals


Vivienne Westwood

Semuanya comel..variasi kasut getah..senang nak jaga kalo kotor pun blh simbah air..takder lah rasa bersalah sgt..
Owhh ada khabar gumbira.. nanti aku akan bukak pre-order utk kasut2 Salvatore Ferragamo memandangkan skrang tengah sale adn bulan januari nnt ada kawan my niece dr UK nak balik Malaysia..so end of january dah boleh dapat order u ols..jap lg aku update salesblog..before tu u ols blh browse sini jamu mata:

7 comments:

Joy said...

skrg mampu pakai crocs je... tp GUCCI Marola flat kuning tu mengancam sungguh!!

DaZzlingLilLy said...

Joy-kita pakai je apa yg mampu akak..yg penting selesa kan..marola kuning tu mmg cun..da bomb betul..hehe

Hanis MY said...

gucci itew sungguh menggoda owh tidakkk...

Hana Faza-same person said...

Hana kurang minat tapi tahu ianya selesa:) maybe someday will grab one..hehehe

Ayu said...

Lilly, dulu Ayu tgk crocs lubang2 tu mmg xberkenan. Tp sejak keluar cyprus mmg sukaa sgt. Getah pun getah laa.. Hehe ;p

Fabulous Me said...

LOL! Sis tahan 3thn. Sy tahan kejap je kot crocs. Sbb big size so berat kot. Jap2 haus. Demn. Tpi beli gak lagi dan lagi.. Sbb selese. N bole tenyeh habis2an. Mmg berbaloi. But 2-3hri ade beli 1 kt curve. Skrg crocs dah ade tapak asing2 yg kale itam tuh. LOL. Dlu smua tapak same ngn kasut. La ni dah maju. Hope bole la pakai smpi 3thn. Amin!

DaZzlingLilLy said...

Hanis-gucci tu mmg cun..kalo sale pun saiz habis plak..huhu

Hana-mcm i tgk design dulu,kalo kenan baru grab kasut getah ni

Ayu-samalah kita..tgk cyprus jer terus grab,feminin skit kot cyprus tu

Faboulous Me-itu lah ain,mmg i pki sampai 3 thn..berbaloi sgt..owh kalo skang dah ada tapak asing ok lah..lagi jimat..