Friday, December 2, 2011

Klik-klik aja..

Indahnya pagi Jumaat ni..
lepas baca komen2 membina dari u ols semua terus rasa 'fresh' hati nurani nan satu ini..
terima kasih untuk yg sudi memberi komen2 yg membina sebegitu..buat kawan2 yg senasib aku doakan moga akan ada rezeki untuk kalian jugak lepas ni..kepada yg lain moga bertambah rezeki yg sedia ada tu..hehe
Skrang ni awal bulan..mesti semua tengah penuh aja wallet kan?..
apa kata kita buat pahala sempena tahun baru 1433 ni..tak banyak pn takpa asalkan dapat membantu..tangan yang memberi lebih baik dari yang menerima..tak susah pun caranya cuma perlu klik-klik aja..
korang perasan tak bila kita tengok rancangan macam Bersamamu, masa siaran tu diorang akan pamerkan no akaun insan2 yang memerlukan bantuan tu kan? Tapi kejap aja..nak cari pen nak salin no akaun diorang pun tak sempat..kalo tepon ada depan mata sempat la kot nak save no akaun..dan satu lagi yg aku perasan,selalunya diorang akan bagi no akaun bank BSN...jarang lah nak bagi akaun CIMB ataupun MAYBANK..kalo tak, senang je kita leh transfer terus..so lepas ni pihak TV3 siarkan no akaun tu lama skit and kalau boleh usahakan utk pembukaan akaun kepada bank2 yg mempunyai sistem online yg digunakan oleh majoriti rakyat Malaysia..
Macam kat web maybank2u sekali jer aku pernah nampak no akaun utk sumbangan kepada rakyat Somalia..lepas tu dah takde lagi..maybe aku cari tak jumpa agaknya..
Yang terbaru aku discover kat CIMB CLICKS memang bagus sangat!



korang click jer kat tempat bulatan macam dlm gambar kat atas ni...lepas tu dia akan keluar semua kategori yang ada utk kita donate macam welfare, healthcare, education , environment...pilih jer bidang apa yg korang rasa nak share duit gaji korang, lepas tu dia akan keluar senarai NGO yang berkaitan dalam bidang tersebut contohnya MAKNA,MERCY,WWF, MAF and banyak lagi lah...minimum utk satu transaction RM10..kalo nak donate dari akaun lain selain CIMB pun boleh..mudah kan?
Lepas ni sebulan sekali boleh la buat amal jariah secara mudah..klik-klik jer dapat pahala..
Dah macam duta CIMB jer..hehe..sharing is caring!

3 comments:

Nurhayati said...

baguskan..memudahkan kita tuk menderma.

Hana Faza-same person said...

Thanx for sharing.stuju sgt ngan rancangan bersamamu tu..xdan nk salin no

DaZzlingLilLy said...

Yati-a'ah sangat bagus cimb wat camni

Hana-pasni harap diorang siarkan lama skit