Saturday, December 10, 2011

Zaman muda mudi..




Ada rupa aku tak 'gadis' rambut bob dalam pic kat atas?..hehe..

Ini gambar dari drawing yang my mum frame kan kat rumah my mum..actually gambar asal B&W jer..tapi my mum bagi gambaran kat artist tu dia pakai baju kaler apa semua and mintak artist tu lukis..yg nampak sgt klasik sebab aku snap pakai BB jer..dah la ruang tamu kat rumah my mum takdak lampu putih,mmg quality out la..

Masa ni my mum umur berapa I tak pasti..ini pic amik kat studio sebenarnya..my mum takde pic kawin pun sebab dulu2 susah sangat weih..tak mampu nak hire photographer..hahaha..iya lah bilangan org yg ada kamera pun tak sampai sebelah tangan kalu kira..

My mum kawin muda..umur dia 15..umur my dad plak time tu 20..my mum behenti sekolah lepas darjah 6 sebab nak bg turn adik2 dia sekolah..sardis sgt bila dgr kisah org dulu2 kan..beza dgn kita yg berpeluang sekolah sampai peringkat tinggi..syukur sgt dilahirkan dlm family sederhana yg mampu sekolahkan aku adik beradik..

Ehhhh..sebenarnya saja nak abadikan kenangan pic klasik ni dlm blog aku..at least ada jugak gambar my parent masa zaman muda mudi diorang..rasa cam tingin gak nak wat drawing gambar aku dgn cik abe..nak kena survey2 dulu..

4 comments:

Ayu said...

Great idea, g lah cari mana2 artist yang boleh potretkan. Sangat cantik kalau dah framekan nanti. : ) Think I should do the same..

Fabulous Me said...

Swonok bace ur mum kwin age 15..

Btw nnti dh jmpe sile up gmbr tu disini ye? ;)

Dilla Karim said...

Bangga sgt dgn parents zaman dulu! Berusaha sekolahkan anak and try to provide the best!

And your mum is so hot!

DaZzlingLilLy said...

Ayu-itu lah skang ni kena cari satu pic yg cun dulu..

Fabulous Me-nnt kalo ada iupload kat sini yer

Dilla karim-my mum masa ni agaknya muda remaja lagi kot..hehe