Monday, February 28, 2011

uwaaaa..nangis! Teriak lap ayaq mata..
Ingat nak update blog hari ni setibanya di opis..sekali dah kena block!
Tak bleh nak log in pun..sekadar nak blog walking ja yg boleh pun..apantah lagi nak balas komen2 org kan..semuanya tak bleh..
Time idea mencurah-curah ni lah ada ja halangan nak update kan..takpa sabaq nanti i balik update kat umah nun..
So how ur monday peeps?
I ni of coz la a lil bit tense kan..haha,bukan pasal keja pun tapi sebab tak leh nak update blog..haha
Ok chow dulu yer..tak best update pakai phone..takdak 'feel' langsung!






O

Monday, February 21, 2011

Sotong Gemuk

Weekend lepas aku berkesempatan merasa makanan best sebab aku ke negara jiran..kalau ke sana tak pekenan makanan best2 mmg tak sah..hehe..antara yg paling best semestinya sotong gemuk...
Actually ini just masak kicap biasa jer..tapi yang menyebabkan sotong ni marvellous sebab semua sotong ni padat dengan telur..sebab tu aku panggil sotong gemuk..hehe..
Tom yam kat sini pun sedap...udang besar and banyak..iya lah restoran ni kat belakang pelantar ikan jer..bot nelayan balik terus diorang beli seafood kat nelayan2 tu..harga pun murah...even mat saleh yg tinggal kat situ pun makan kat sini u all..tapi kedai ni kat kg skit and i rasa mmg korang takkan pegi kat sini..tapi kalau sesapa yg nak gi area Satun,Thailand boleh tanya i okey...

Kalau malam minggu kat sana ada pasar malam...so merasa la aku makan kerabu mangga telur belangkas nih..sedap! Perfecto!..masam and pedas..meratah gitu jer i makan..yg ni RM5 aja..
Enty kali ni pasal makanan jer..hehe..tengah lapar ni..jap lagi nak kuar beli makanan..malas nak masak malam ni..hehe..terliur dah bila tgk balik pic2 makanan nih..

Friday, February 18, 2011

Gundah Gulana

Semalam tak leh tido nyenyak..
Actually dah bermalam-malam dah tidur tak nyenyak..
Tapi semalam ni paling dahsyat sebab aku 'takut' lepas dapat mms sorang kawan tentang satu pic manusia yg berubah jadi dotdotdot (maaf tak leh nak reveal kat sini sebab melibatkan aib orang) lepas dia meninggal..sangat real..sumpah takot!
Dah la malam jumaat plak tuh..aiyaaa...cam budak-budak plak kan..
Tapi yg sebelum2 ni aku tak leh tidor sebab asyik membilang hari bila la aku nak dapat barang aku tuh..
Sorang kawan gi travel..so aku pesan dgn dia barang tuh..lama la plak kawan aku ni gi honeymoon..
Tak sabaq nak peluk2 barang tu..tgk real pic dia cantik sgt..apakan lagi kalau real 'barang' kan...
Barang apa pulak yg aku meroyan ni?
Tunggu okeh..nanti dah dapat kat tangan baru aku leh reveal..Kang kawan aku tak jumpa/lupa nak beli benda alah tu..kempunan mak!

Thursday, February 17, 2011

Kurung moden ala-ala Topshop

Cantiknya..geram haku tgk! Gebu jer warna dia..feminin sangat..yg ni dress from Topshop..

Kalau bli nk pki as a dress x sure sesuai ke majlis apa: dinner,cocktail tea? Tapi kann..aku mmg jarang la nk ke majlis2 ni kecuali majlis kenduri kawin..hehehe..
Bila tgk dress ni jer terus terpikir baju kurung moden..tambah kain yg material chiffon terus nampak elegan and sopan santun gitu..

Setuju?

Wednesday, February 16, 2011

On Diet..

Selalunya bila member2 pelawa aku join makan sekali tp aku jawab :
baru sudah makan..kenyang lagi..
Maklum balas yg aku dapat :
Alah dh kurus,tak payah diet2 lagi..

Ermmm..aku senyum aja..malas dah nk jawab/menidakkan isu diet nih..sesungguhnya dah 6 tahun aku tinggalkan perkataan diet ni..diet aku tertinggal kt UTM dulu ni masa thn 2005..hehe..kiranya start 2005 berat badan aku slowly decrease hingga skrang ni..jangan x caya yg dulu2 aku ni chubby jugak (geng2 kt utm blh verify tak? Komen skit)..peha besar,pinggang lurus,lengan besar & mcm2 lg la yg besar..so, I know how it feels okeh!
Dan..aku jugak tau camna betapa susahnya nk kurangkan berat walaupun hanya 2kg..aku sendiri pn x pnh catat kejayaan turunkan 2kg dgn berdiet atau exercise..masa study dulu aku mmg rajin exercise terutamanya jogging dgn ekuestrian..naik kuda pn berpeluh wei!

 Pic tak clear sgt..amik atas gambor jerk..malas nak scan..
tapi bila dh kuat exercise,makan pun sama kuat dgn exercise jugak.muahaha..being me,mmg x reti nk makan sikit..nasik satu senduk? Isk rasa cm x makan ja..hehe..
Aku sendiri pn x tau camna berat aku blh turun dgn sendirinya..mungkin metabolisma aku meningkat..and maintain smp skrang..alhamdulillah..
Seawal umur 17 tahun aku dh pandai risaukan pasal berat badan..pompuan mmg camni agaknya!..masa form 5 berat aku dlm 52kg..rasa cm berat ja sbb kawan2 yg lain semuanya kecik je..obses punya pasai,terus beli 'teh orang kampung'

Pic:googled

penah cuba? Baik jgn! Haha..seksa mak ai..sakit perut nk membuang ja kerjanya..dah la aku duk hostel masa tu,tgh malam kejut kawan aku tlg teman g toilet..kt hostel kan bnyk hantu..muahaha..lama jugak consume teh ni,tapi hampeh! Tak turun walau 200gram pun,haha..
Satu lg cubaan menurunkan berat badan aku masa kt UTM..konon nk diet la x nak makan malam..sekali kul 11 malam lapar..huhu..apa lg start keta terus ke Tmn U, pekena roti canai mamak or makanan goreng2..
Semua cerita kt atas tu kenangan aku la..rasanya semua orang terutamanya wanita have a story behind isu berat badan kan? Skang ni aku mmg ambik 4 meals a day: breakfast-nasik lemak, lunch-nasik campur,tea-mee,bihun..,dinner-variety of nasik..semuanya makanan berat okeh..aku mmg jarang amik snack or junk food..maybe sebab perut dh kenyang kot..air plak aku bnyk minum air suam..kalau mkn kt kdai je minum air berais..utk umur aku skang ni lebih tertumpu kpd kesihatan bukan lg nk nampak cantik semata-mata..
Bagi u all yg dlm usaha nk turunkan berat tu,keep up the good work okeh..jgn sampaikan memudaratkan diri..buat semua tu jgn sebab org lain,tapi atas kehendak sendiri..gud luck..

Saturday, February 12, 2011

Make Over Dose!

Olla ladies..
So ke mana tujuan u all hari ni?
Shopping? Picnic? Balik kampong?
As for me...hari ni i letak jawatan dari keja gomen jadi suri rumah tangga sepenuh masa..hehe..
Boleh dikatakan setiap weekend camtu lah..
Bangun tido jer mesti pikir benda apa yg aku nak wat..mula2 sekali mesti pegang penyapu dulu..
Next maybe cam pic kat bawah ni..

 Penat sangat kalau pikirkan nak bersih or mengemas nih..tapi nak wat camna kan..umah sendiri,kena la kemas sendiri..aku mmg tak leh tgk semak/sampah sarap...rimas!
Duduk kejap tgk tv,mesti ada ja keja yg nak kena buat..penat jugak kalau perangai camni..mmg tak leh duk diam la aku ni kalau kat umah..nak kata rajin sangat tu jugak..hehehe..
Dalam duk sibuk2 mengemas tuh sempat jugak terpkir nak make over..bohsan la style yg sama ja..so pas mandi tadi aku pakai 'bulu mata; rozita che wan tuh..haha..pastu ptg gi salon mintak hair stylist blow curl..tapi malangnya..dia cakap dia tak pandai..pulakkk.....
So dia pakai curler(entah apa kebenda yg diorang guna utk curl rambut style dolu2 zaman mak aku punya)..Ni lah hasilnya...

Amacam?..boleh la...asal nampak lain skit dah..puaih hati..
Tapi yg ni free..sebab hair stylist tu tak puas hati..dia kata tak cantik ..owh..i tak kisah..lagi suka..haha..

Hari ni pendek kata aku gila make over..dari badan sendir ke dapur sampai lah kucing aku kena make over...kuikui..next?..Nak make over wandy plak..hahaha..

Friday, February 11, 2011

Flower Power..

Skang ni merata tempat aku pi (offline and online) mesti jumpa top and dress yg berbunga-bunga..bukan design ja yg berbunga..tapi 'bunga hidup' kat atas baju..hehe..semuanya cantik-cantik..I LIKEEEE...thanks to the upcoming season (betul kot musim bunga??)...hehe..even cover In-Trend Februari pun Juliana Evan pakai jaket yg bunga2 timbul..
Nampak feminin sangat..aku yg jarang2 pakai flowy tops (im a Tee person) ni pun jadi suka..tak kisah lah kaler pastel/striking..semuanya nampak cantik dengan 'bunga hidup' tu...walaupun pakai baju bunga2..takder lah sampai nampak cam 'pokok bunga' berjalan kan...haha..mmg design simple aja..

 One of the 'bunga hidup' tops yg sangat cantik...
Yg ni boleh dapat kat FashionValet.net...by Nurita Harith...sangat cantik...sejuk mata memandang..kalau tak salah dulu dah ada kaftan yg bunga2 ni..tapi kejap ja dah sold out...

 I suka kaler ni..pastel kaler..tapi aku tak reti la nak match kan tops camni dgn apa..kekadang rasa cam tak sesuai ja dgn aku...pakai dengan jeans ok kah?

 Haaaa...yang ni plak version murahan..hehe..tapi aku suka ja..boleh match dengan jeans and cardigan/jacket..taste aku yg nih...
Yg ni pun cute jugak...feveret kaler aku..senang nak pakai gi memana pun..tuan punya blog dah beli yang ni..harga memang berpatutan...kalau berminat sila tanya i beli kat mana..hehe..

Mesti banya lagi kan brand2 lain yg ada trend 'bunga hidup' ni...nasib lah aku jauh dari mall yg best2..kalau tak memang dah tanam 'bunga hidup' dalam almari..hehe

Wednesday, February 9, 2011

Ermmm....apa kes?

Lovers turn M'sian emergency lane into smooching point

Kuala Lumpur (The Star/ANN) - Several couples have been spotted using the emergency lane of the Kajang-Seremban Highway (Lekas) in Malaysia to smooch.

The lonely stretch is being used as a lovemaking point from midnight to 3am, reported Malaysian newspaper Berita Harian.

Taman Bukit Margosa volunteer squad (SRS) deputy chairman Azizul Rahman Mohd Yusof said some of them even drove their vehicles while pleasuring their partners, causing their cars to swerve left and right along the emergency lane.

Although such acts were hazardous to other roadusers, the SRS has no authority to stop them, he said.

Source: Yahoo News


Sekali baca nak tergelak pun ada..tapi yang herannya
why???????
SRS has no authority to stop them????

Kalau setakat couple dua ekoq tu yg nak masuk longkang/parit aku tak kisah..yang aku kisahnya camna kalau depa dua ni langgar kereta lain...nyusahkan orang..kalau kita jalan straight pun,dia melelong-lelong..kita pun boleh terlanggar dia kan?..

Alahai zaman sekarang ni kan...kat mana-mana pun leh 'ON' jer..bahaya tul..

Tuesday, February 8, 2011

Googling yourself

Open google web,type ur full name,click images and SEARCH..
What is ur first pic? Mine?

My first ever blue kebaya nyonya..

Hehe..nampak sgt takdak keja kan? Tetiba google nama sendiri..i google nama wandy kuar fb profile pic dia..iya la dh guna full name utk fb kan..
Masa google nama i,ada gak kuar pic lama masa zaman form 5,i pn tenung pic tu (pic kecik coz online pakai phone)..nasib bukan pic geng I masa form 5 dolu-dolu..geng sek sains mat jiwa kot..haha.sapa la yg bertuah tu..teringat lg kitorang wat party utk Musytarian,semua dress up ala2 spice girls,lipstick terang,wedge 6 inci..haha kelakar..
Cuba la google ur full name..it was fun to see the image under ur name..

Monday, February 7, 2011

Happy Monday

Happy working peeps...
After a LONGGGGGG break..i still rasa cam blur2 gitu..
Semalam tak semangat nak siap2 baju gi kerja..
Pagi ni terpaksa gagahkan diri bangun pagi jugak..
Mood masih tertinggal kat rumah and dengan sesi gelak2 with my BFF..
Cuti panjang2 ni i tak gi mana2 pun..setakat keluar makan area sini aja
I tgk kat jeti mmg ramai sangat org nak pi Langkawi..tak sanggup argh nak meredah umat manusia berebut2 naik feri..padahal tingin sangat nak ke langkawi mandi manda di Pantai Chenang..
Owh ya..last saturday a friend of mine's wedding..
I suka sangat tema yg dia pilih..cantik kaler tu..dark green+dark blue..peacock inspired..

 Glemer sangat dress and detailing...suka la..cam nak sanding lagi sekali ja..hahahaha

Ni plak muka-muka excited..pagi2 dok bising dalam masjid arau tuh..nasib tak dak org..tunggu yg kiri sekali punya wedding plak nanti..

Thursday, February 3, 2011

LongChamp Pre-Order

Hai all..
My fren ada bukak pre-order for any Longchamp bags..from Paris yer u all
Kindly place your order before 6th February ya..
Any info please emel her here:


Yg ni pun boleh gak kalau nak order..

Arbre di Vie Collection (Long handle medium)-RM580..

Untuk jenis lain u all boleh emel tanya dia terus okes..hurry ladies...
Iskkkk...kalau lah aku banyak duit...mesti aku dah pesan 6 bijik kat ko azra...hehe

Wednesday, February 2, 2011

Photoless wednesday

Haha..tetiba plak berlawanan dgn arus..org lain semuanya letak 'wordless wednesday'..
Tapi entry takder gambar ni mmg kurang menarik kan..aku lg suka entry yg ada gambar,baru semangat nk membaca blog2 orang..
Tapi agaknya bergantung kpd isi entry tu jugak,tak semua perlukan gambar untuk setiap entry..u all camna? Suka tak baca entry yg photoless ni?

Tuesday, February 1, 2011

Clarins & Bust Beauty

Nak share skit mengenai artikel dalam booklet yg i dapat from Clarins..

Simple Step For Maximum bust Beauty:

Love Being You
Remember that beauty can always be enhanced...

Good Posture
The simplest way to lift your bust line.... and it's good for your back too

Weight Control
If your skin tends to lack firmness,avoid rapid changes in body weight. It's essential to take your time when slimming. Gradual weight loss means long term weight loss and also protects bust which can be damaged by sudden reductions in weight.

Healthy Eating
A balanced diet with sfficient protein helps keep skin tissue firm.

Cool Water
Forget long hot bath-enemy No 1 for firm skin, particularly on the bust area.Always finish your shower with a spray of cool water on the bust.

Comfort
Unless you are exceptionally heavy-breasted, make yourself comfortable as soon as you get home by removing your bra. This stimulates firmer support tissues.

Swimming
Swimming is ideal for firming and refining both your silhouette and the bust.

Breathe
Breathe deeply every morning with the window open.


Ermmm...senang jer nak jaga aset kita ni rupanya..start dari pagi jer dah boleh buat benda2 ni..first sekali tu tarik napas dalam2 lah kan..hehe..swimming tu dah lama tak buat...rindu jugak nak gi swim..tapi tak cukup kekuatan lagi..hehe..selain nak promote product dia mcm2 lagi yg ada kat dalam booklet Clarins nih..info ni pun aku copy skit2 jer..tak semua aku tulis kat sini..

Yg kiri sekali tu my favourite Clarins product..Intensive Whitening Smoothing Serum...mmg berkesan sgt dgn kulit aku..yang bestnya kalau beli barang kat Clarins Taman Perlis tu semestinya sampel2 yg auntie tu bagi..tiap kali pi mesti dapat macam2 sampel..kali ni dapat toner,mosturizer dengan cleanser sekali..senang skit nak gi travel terus angkut botol2 sampel jer...