Thursday, March 31, 2011

Very Dior


Tiap kali ronda-ronda area make up department..mesti aku akan beli maskara..tak kisah lah kalo gi watsons /guardian pun sama..aku mmg suka pakai maskara..and selalunya yg akan habis dulu mmg maskara aja..yg lain2 tu sangat jarang nak habis..aritu masa gi wat makeover kat Dior aku rembat Diorshow Iconic Extreme Mascara in black dengan Lipgloss kaler Flash or silver..
Masacara ni mmg best yer u ols..bulu dia macam sikat tapi ada banyak line sikat...get it?..no?

Lets pix do the talking..hehe

Result plak mmg puas hati..sama naik dengan Maybelline Cat Eye Mascara tu..tapi tang harga tu confirm tak bleh beat Cat Eye..standard piawai Dior la kan..RM104..
Lipgloss plak rasanya aku tak perlu review kot..tugas hakiki dia cuma nak bg nampak kilat jer kan..so sama jer effect dgn brand2 lain..lipgloss aku mmg jarang beli..buat masa skrang ni cuma ada 3 batang jerk termasuk yg baru beli ni..yg 2 lagi tu entah tahun bila punya pun taktau..

Kalau u ols jadi Very Dior member..mesti akan dapat mcm2 sampel kalau diorang ada produk baru..aku sempat la dapat BB Cream dia..tapi sampel aja lah..tadi dah try..mmg bagus la..nampak mekap aku cam perfect jer..lepas apply BB Cream Dior ni aku tambah bedak skit2..tahan sampai petang jugak..tapi muka aku mmg jenis oily pun..so kena guna blotters jugak..yg bestnya BB Cream nih sebab dia ada SPF 50++...ciri ni mmg penting utk org yg tinggal kat tempat panas cam aku nih..Perlis tersangat panas yer u olss...!!!! ..Aku tingin nak beli BB Cream nih..disebabkan dia sesuwaii dgn kulit aku (different people different effect okes..try la sample dulu)..and lightweight,reduce dark spot...tapi nanti2 lah dulu..mahai weih..RM170 tuh..

Wednesday, March 30, 2011

Wordless Wednesday : Fakta / Auta

Source: Cosmopiltan 2011 April's Issue

Monday, March 28, 2011

Ceritera sambungan entry 'My Birthday'...

Macam poyo jer kan tetiba ada title entry tapi takder isi apa2 semata2 nak bgtau hari tu birthday aku..hahaha..sebenarnya aku ada type banyak jugak la isi entry tu..tapi guna phone jer aku update..tak pernah2 pakai Opera Mini tetiba hari tu tingin nak guna..lepas publish terus tak tgk dah blog..masa type tu tengah CIRit BIRit plak tu..lagi tak leh nak tumpu perhatian..hehe..itu lah kisahnya knapa entry tu ada title jer..



Sebenarnya tujuan ke Queensbay tu nak reedem free complimentary makeover from Dior..sesapa member Very Dior mesti dapat makeover ni on their birthday month..apa lagi kan,free...so gunakan peluang ni seadanya..tapi aku mintak dia mekapkan simple2 jer..

Ok tak?

Best jugak lipstick Dior iconic yang baru tu..tapi aku tak beli lipstick kali ni sebab baru jer beli lipstick..so rembat benda lain..nanti aku update next entry yer..
Lepas dah siap makeover...terus ke Coffee Bean..

 Birthday girl amik red velvet cake..tapi 1 slice jer..haku ni tak gemar makan kek sangat..satu slice ni pun jenuh nak habiskan..take away habiskan kat hotel jer..

Yea..part ni aku paling suka..dinner kat The Ship,Ferringhi..asalnya nak pi Victoria Station tapi taktau kat mana plak..yg aku tau VS kat seberang jaya nun..best jugak The Ship sini,tenang jer..kalau gi The Ship bukit bintang tu mak aii..dah la gelap,nak makan pun susah...
Birthday kali ni alhamdulillah best sangat..satu nya sebab jatuh hari jumaat so bleh la gi jenjalan..tahun lepas hari khamis..susah skit nak kuar jalan2 sebab jumaat kerja...
Kawan-kawan yg wish kat FB tu thanks yer..aku tak leh nak balas satu2..banyak sangat..semoga doa korang dimakbulkan..

Friday, March 25, 2011

My Birthday

Wednesday, March 23, 2011

Wordless Wednesday : I just cant wait (Part II)

Sunday, March 20, 2011

Kesian?...Kasihan?

Aku gi kedai..lalu kat tepi gerai orang jual burger..ternampak dua org pompuan ni tgh buat burger..
Tetiba aku rasa kesian plak kat salah sorang perempuan buat burger tu...
Aku kenal dia pun 'gitu-gitu' aja..ada 4 org anak..umur dia tak sampai 25 lagi agaknya..dulu2 kawin muda..
Husband dia pernah kerja dgn wandy..ada jugak a few time husband dia bawak anak2 dia dtg umah aku..alahai..kecik2 lagi diorang adik beradik..skang ni husband dia dah tak keje dgn wandy lagi..yg aku kesiannya kat anak2 dia bila memikirkan mak diorang sanggup jual burger demi nak membesarkan diorang..haiishhhh kesian betul...insaf kejap bila tengok kehidupan org lain...sebab tu aku tak suka tgk Bersamamu sebab aku mudah rasa kesian and tetiba ja bergenang air mata aku kalo tgk citer2 sedih nih...
Dua perkara yg aku paling tak tahan sedih bila time dalam kereta...bayangkan masa tu hujan tetiba kita potong satu motosikal...penunggang and pembonceng tu bawak baby yg kecik lagi...basah lencun baby tu...kesian dia..kalo tgk balik selalunya couple yg umur muda2 ni la yg kawin awal tu kan...tak mampu lagi nak beli kereta..so nak pegi memana pun naik motosikal ja...kalo time panas pun sama..siannnnn baby tu...merah pipi menahan panas...
Satu lagi kes bila nampak warga2 emas sepasang suami isteri naik motosikal...aku kesian sgt tgk (bayangkan kalau mak bapak kita kat tempat diorang?)...iya lah kan kita sedap duk dlm keta yg air-cond suhu sentiasa 16 jer tu...tapi diorang terpaksa naik moto jer nak bergerak ke mana2...naik motosikal ni risiko utk accident tinggi...aku penah ternampak sorang auntie umur 60++ terbaring di jalan sebab keta langgar motosikal dia...terus tergamam weih!
Entah la kadang2 sampai terpikir nak bantu org2 yg tak mampu nih belikan sorang satu kereta...tapi apa kan daya..aku sendiri pun tak mampu lagi sampai ke tahap tu...diri sendiri pun tak lepas lagi skrang nih...
Tapi sebagai manusia kita hanya mampu memberi rasa simpati untuk sesama manusia..harapan aku agar satu hari nanti tuhan akan murahkan rezeki diorang...

Friday, March 18, 2011

Kuala Terengganu

Baru bangun tidooq...hehe..kul 11pagi tadi dah bangun..pas settle kain baju and makan nasik..kul 2ptg aku tidoq balik...terus badan rasa fresh..
Aku cuti dari rabu sampai jumaat...hehe..semalam sampai balik umah kul 3.30 pagi..tu yang ngantok sangat..aku gi Kuala Terengganu for a frens wedding...bertolak dari sana kul 9 malam semalam...
Scary plak rasa drive balik semalam lalu ikut jalan Jeli-Grik-Baling tuh..tapi nasib lah tak jumpa benda terbang ke hapa,jumpa gajah jer lepak2 tepi jalan..huhu..dah la aku yg sambung drive dari kul 1 pagi...wandy plak lena tak sedaq apa dah...
Tapi drive malam2 ikut jalan tu lagi mudah sebab keta tak banyak nak compare dgn siang hari...
Sampai kat pulau banding kitorang singgah makan jap..cantik sgt restoran kat situ...dulu2 kedai makan biasa jer..sekarang ni siap dah ada resort..cantik tempat tu..kalau tak salah nama resort kat situ Belum Rainforest Resort & Spa...



Last aku gi KT rasanya 7 tahun lepas...hehe..lama tu..banyak perubahan dah berlaku aku tgk di bandar KT...terutama di Dataran Shahbandar...sesak sangat skang ni...aku gi ronda2 kat Pasar Payang..beli souvenir ajer..batik malas nak beli sebab malas nak iron..hehe..
Aku stay kat Primula Beach Hotels area Pantai Batu Burok...best stay kat sini sebab makanan sedap..nasik dagang dia yg paling aku suka..bilik deluxe harga dalam RM250...tapi goverment staff ada special rate..


The next day we all pegi Chendering kejap tgk2 pelabuhan ikan....alang2 dah lalu situ banyak keropok lekor,borong kat situ ja lah..sempat jugak merasa kepok lekor yg panas lagi..sedappp...teringat plak dulu2 zaman kat UTM my roomate selalu bawak balik kalau dia balik kg...



Lepas gi kenduri...ingat nak singgah masjid kristal..sekali dah terlepas jalan...so kitorang terus balik jer lah..entah bila lagi nak ke pantai timur pun tak tahu...hehe..pegi kali ni pun balik umah pengsan tak hingat...


Monday, March 14, 2011

Priceless Hundred

RM100 tu apa lah sangat dalam zaman sekarang ni kan...sekali gi pasar pun dah habis RM100...apatah lagi kalo gi shopping kat mall..sehelai baju pun dah RM100++...peristiwa yg jadi kat aku baru-baru ni sangat membuatkan aku insaf kejap dengan nilai RM100 ni..terasa banyak sangat nilai tu...lebih kurang cam title entry ni lah jugak...
Masa tengah kusyuk aku duk tengok TV...dia ada kasi duit RM100 kat aku..cam biasa la rezki jangan ditolak kata org tua-tua kan?...aku pun ambik la pegang dalam genggaman tu sebab seluar tido aku takder poket...pastu aku gi kat meja makan kemas2 meja skit..dia plak datang kat situ dok borak2 ngan aku...pastu aku gi sambung balik tgk TV...
Dalam sejam pastu teringat pasal duit tu..kat mana ntah aku letak duit tadi tu..tapi dlm hati kata biarkan je lah esok baru cari..aku letak dlm handbag kot...
Sekali esok pagi aku cari dlm handbag pun takder duit tu...tanya dia kot2 dia ada nampak..takder pon!..merata aku proses cari duit tu...kiranya sampai hari ni aku tak jumpa...bila aku ingt2 balik,masa kat meja makan tu aku renyuk2 surat yg lama2 buang dlm tong sampah...mungkin aku buang sekali duit tu dgn surat2 kt dalam tong sampah...kalau malam tu jugak aku cari mungkin jumpa..pagi tu lori sampah dh datang kutip sampah kat luar pon...
Bila terkenang balik rasa cam sedih sangat sebab RM100 hilang cam tu aja disebabkan kelalaian aku sendiri..Mmg lah tak banyak nilai tu..tapi entah la tetiba rasa syahdu...hehe...hormon agaknya dikala percutian bulanan melanda skang ni...

Friday, March 11, 2011

Gajus or Janggus?

Kalau kat tempat aku panggil janggus...bahasa kamus gajus...korang panggil apa buah ni?
Whatever it is called...buah ni mmg best sebab dia bermusim..jarang nak jumpa kan..selalu jumpa pucuk dia aja org buat ulam..pon sodap!
Tadi MIL bagi...aku ambik 2 bijik jer pun..teringin plak bila tengok..kat sini kampung so mudah la dapat buah cenggini dari dusun..
Buah mentah ni selalunya org potong and gaulkan dengan garam dan gula jer kan...haishhh...sodap ni...
Nak rasa?..sila jemput datang rumah aku..leh kita pi kutip kat pokok sesama..hehe...
SLLURRRPPPPPPPPP........

Wednesday, March 9, 2011

Wordless Wednesday : I just cant wait...

...iPhone 4...

iPhone 4....sapa tak nak kan...cantik sangat pic taken from iPhone 4 nih..(berdasarkan pengalaman phone orang la,aku tak beli pon lagi...baru mampu pakai phone Nokia jerkk!)

Sesapa nak menang free iPhone 4 jom klik kat bawah ni...


Now here's your chance to purchase an iPhone4 without needing to subscribe to a line! Yes, you can buy the phone at DiGi's RRP! All you need to do is to sign up or just upgrade it from a iDiGi RM88 to either RM138 or RM238.
#DiGiiPhone4 is giving out iPhone4 with just an upgrade on your current line!

Tuesday, March 8, 2011

Putus sudah kasih sayang...

Sedih sangat tau...
Kalau heels yg 'ngam' dengan kita rosak..
Dalam kes aku ni.sling dia dah tercabut..sebelum ni dah banyak kali bawak gi cobbler baiki apa yg patut..
Last2 putus jua kasih sayang antara kami..huhu
Memang ada banyak lagi kasut lain,tapi tak selesa macam dia ni..si hitam ELLE ku..

Bukan kasut mahal atau pun branded sangat..tapi ni lah antara heels yang sangat selesa aku pakai..gi kerja mmg aku belasah dia..kiranya heels ni jangka hayat dia cuma setahun 6 bulan jer..tapi berbaloi la kan harga dlm RM100++ jer..
Aku perasan kalau heels ni mmg tak tahan lama...kalau u ols selalu hentam mesti tahan dlm 1 tahun lebih jer..so tak brbaloi beli kasut mahal2 kan..tapi rasanya lagi baik rosak sebab kena hentam dari rosak sebab tak pakai..kasut ni kalau dibiarkan lelama dalam kotak pun boleh rosak...
Memandangkan kasut kesayangan i ni dah rosak..nak mula kan mencari kasut baru plak pasnih...hehe..
Nak yg cantik,less than 4 inch dan yang penting selesa..brand apa yg u ols pakai gi kerja..pasnih bleh aku jenguk2 butik tu..

Saturday, March 5, 2011

Wonder Woman

 (Pic:googled)

Sapa tak kenal wonder woman?....Heheha..sebenarnya aku pun bau kenal wonder woman ni tahun lepas ja after watching the movie at HBO..sebelum tu pernah tgk pix tapi taktau pun saper dia tu wonder woman..
Kalau watak2 pompuan hebat nih aku mmg suka..macam catwoman and charlie's angel tu kan..best tau tgk laki tak leh kenakan kaum pompuan yg selalu dikatakan 'lemah' nih..

 (Pic:googled)

Pelakon wonder woman tu cantik sangat..suka aku tgk dia..Linda Carter namanya..tpi skang dah tua la (buruk bebenor muka dia skang sebab overdose plastic surgery kot..tu la sapa suruh tak bersyukur!).. kalau ada filem wonder woman new version mesti best kan..

Tak leh jadi wonder woman..dapat lipstick MAC Wonder Woman pun jadilah kan..hehe..
thanks yaya tolong bersusah payah gi Pyramid cari wonder woman seketul ni kat aku..eye shadow hang tu nanti bawak balik k..nak try..huhu

Friday, March 4, 2011

Gratis ya bu!

Mesti ramai yg tau apa tu gratis kan?..
Nak pad and pantyliner secara gratis?
Keep on reading..muahaha..



Baru-baru ni aku dah terima sampel free from Libresse..lepas terbaca blog akak Joy aku pun apa lagi isi la nama untuk sampel free dari Libresse tu..tapi tak ambik pot sangat la..kejap jer dah dapat sampel pad dgn pantyliner dari Libresse nih..

Banyak jugak kan...6 pad and 4 pantyliner..
So u all apa lagi jom isi contact details kat website Libresse
Percuma weih...isi jangan tak isi..
Pompuan saja ya..jantan tak layak..hehe

Thursday, March 3, 2011

Burung berkicauan...lalalala...

yeaa...dah bleh update..rupanya my pc yg ada problem..bukannya network..hehe..tu lah sapa suruh tak check betul2
Hati aku pun berbunga riang , sebab tu lah burung berkicauan bunyi lalalalala..baru best bleh update blog..
Ingat lagi tak entry Gundah Gulana aku tu? Aku dah dapat barang yg aku pesan dgn my BFF yg gi honeymoon ke Paris tu..

Ni lah dia...beg ja pun..bukan barang special sangat pun..haha..Longchamp Abre Di Vie..ada gambar burung kat dahan pokok..aku ambik kaler navy..sebelum ni ada aku upload kaler putih kan,rasanya yg tu lg cantik..tapi putih tak sesuai dgn aku yg lasak nih..tak pasai yg putih jadi kuning dlm masa 2 minggu aja..hehe..
Tamat lah sudah episod meroyan kali ni!