Saturday, April 30, 2011

Weekly Routine

On weekend usually i made a glass of ginger tea for myself..dis is a traditional malay remedy..easy to prepare yet good for your health...
As for me i will put 1/2 tea spoon of sugar..cannot tahan la kalo tak buh gula..tapi seeloknya without sugar..Nak buat senang jer..potong halia pastu rendam dlm air panas then masukkan gula+tea bag..settled!..
I suka minum suam...kalo minum sejuk kang buncit plak..hehe..ok lah tu jer yg i nak share on dis lovely weekend...

Thursday, April 28, 2011

Cross Body Bag

Semalam dapat parcel..
heppy sangat..lama rasanya tak beli beg..
Ini lah beg baru i....


tu jer nak update...
Heheheheh..
Sekian

Wednesday, April 27, 2011

Wordless Wednesday : By Samudera Curry House,Kuala Perlis

Tuesday, April 26, 2011

New kittie cat

Yeayyy...semalam aku baru dapat 5 ekor anak kucing..Teeta beranak lagi,kali ni aku nengok dia dah pandai jaga anak dia..bersihkan anak dia pastu bagi susu..kalo yg dulu first time dia beranak mmg aku tgk dia konfius ajer..sibuk bersihkan diri dia jer,anak dia langsung dia tak sentuh.paksa bagi susu pn tak nak..tapi kali ni dia plak yg tak nak tinggal anak dia..aku panggil makan pun lambat jer nak kuar dari kotak tinggalkan anak2 dia..harap2 kali ni semua anak dia hidup..nanti dah besar skit aku update lagi okes..tuan dia yg excited bila kucing beranak..hehe

Monday, April 25, 2011

Bila Hari Gaji Menjelma...

Hari ni hari gaji..
So bila hari gaji jer semua orang hepi..kan?
Aku plak bila hari gaji mula la berangan nak shopping itu ini..
Semalam punya pikir nak bayar bil itu ini..tapi hari ni terus 'ter'lupa pasal bil2 yg melambak tuh..
Bukannya apa nak ceriakan pagi isnin ni jer..kang esok kena gak bayar segala mak nenek bil tuh..
Jom tengok apa yang aku angankan sangat tu...

Warehouse Belted Animal Print Dress..
 Aku suka yg ni sebab animal print dia tu nampak cam corak biasa jer..kaler pun soft..

ASOS chiffon sleeve wrap body
Auuuwwww...so sexy..haha model dia tu yg sexy kan..

Warehouse Silk Tribal maxi Scarf Dress
Sekarang ni aku gila kan maxi dress..yg ini corak dia mmg cunz..kena taste i..

Semuanya cantik2..tapi kalo nak beli pun satu persatu..tak boleh beli sekali gus..PENGSAN!..hehe
Tetiba i rasa nak buat blog baru untuk update mengenai fashion yang i pakai..bukannya apa sebagai kenang-kenangan..sebenarnya idea ni copy dari salah seorang blogger iaitu yati..tapi yati buat blog untuk fashion anak2 dia..memandangkan i takder anak lagi,so kena buat untuk diri sendiri la kan..tengok la camna..masih dalam pertimbangan lagi..

Saturday, April 23, 2011

Laksa Jom


Laksa kuah pekat Kak Su Laksa


Barli ais...legaa..sejukkk


Khas buat tatapan penggemar laksa..hehe..
Dah lama aku tak pekena laksa kuala perlis ni eventhough mmg stay kat kuala perlis..so petang ni dapat jgk merasa..my fren call ajak gi makan terus siap semangat nk makan laksa..
I mmg selalu makan lakaa kat Kedai Kak Su Laksa...actually ada bnyk lg kedai laksa kat kuala perlis nih..kalo nak tau kedai yg mana kena dgn taste u ols kena try satu2 okeh..

Friday, April 22, 2011

Belly Dancing

Best jugak rupanya belly dancing nih..
Semalam gi erobik and dia ada ajar belly dancing sekali..
lenguh pinggang dah hari ni..hehe..
Tengok auntie instuctor tu buat senang jerk..lembut ja pinggang and BonBon dia move..JELES!
Kena aku yg buat..mak aiii..keras cam kayu..haha..
Auntie tu guide aku..dia cakap angkat skit BonBon tuh..pastu buat gerakan no 8...
Boleh bayang kan tak?
Kalo tak leh imagine try buat tgk...


Pix:googled

Haiyoooo..susah tu auntie..
Takper practice make perfect kan?...balik umah sambil masak pun boleh buat..haha
Harap-harap boleh rampingkan pinggang dengan belly dancing nih...

Thursday, April 21, 2011

Keseronokan bekerja....

Ewahhhwahhh...tajuk bukan main lagi..etika dalam Tonggak 12 tu..
korang ingat tak?..hehe..aku pun main rasa2 ja...sebab cam pernah dengar..
utk govmnt servant mesti cam pernah la dengar kan?..
Hari ni i super duper BiZi...camni lah kalo keja kat institusi pendidikan..
Student start exam ja..staff pun start bizi..
Student cuti jgn kata nak rileks...bizi jugak u ols..
Audit macam2 audit yg datang time student cuti semester tuh..
Mana nak kena attend kursus lagi..we ols kena cukupkan 7 hari attend kursus..fuhhh!
Ok lah selamat bekerja utk korang semua..
Jom kita tanam semangat keseronokan bekerja..
sebabnya esok dah jumaat..
Muahahahahaha..

Tuesday, April 19, 2011

Stylo tapi ....

Kalau dah gi langkawi tu mesti ada ja membeli benda2 duty free kan..
selain cekelat yg murah..rokok pun murah..
Wandy ada beli satu katun rokok SKL nih..kaler pink lagi..comel and stylo gitew!
Kalau pompuan yg guna rokok nih mmg comel la aku tengok..sesuai sgt utk 'Pink Maniac lady'..bau pun harum semerbak..strawberry..aku suka..tapi bukan suka hisap tau..suka bau aja..


Rokok ni souvenir untuk sorang auntie wife kepada kawan FIL aku..muahaha..auntie tu org Thai..mmg style ler dia pakai top to toe semuanya pink..so sesuwai lah dia dgn pinky cigar ni kan..

Entry ni sebenarnya takder pekdah pun..cuma jakun first time tgk rokok pink..muahahaha..

-Yang baik jadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan!-

Friday, April 15, 2011

Weekend ke mana?

Hari ni jumaat dah..
last day bekerja dalam minggu ni..
Yeayyyy..syioknya!
Korang ada plan nak gi memana?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
(Pix:googled)

Dapat agak tak kat mana tempat ni?
Alah dekat ja dengan tempat i..petang lepas kerja pun sempat lagi ke sana
Tengok lah camna..kalo jadi nnt i update lagi..

Thursday, April 14, 2011

Clear & Smooth

Kalo korang hari2 lalu jalan camni pegi/balik keja suka tak?
Ini laluan aku sepanjang 30km utk ulang alik g keja..sangat smooth,tak penah ada jam or even sesen pun tak payah bayar sbb takder tol...hehe..syukur sangat..
Kalo dah jalan clear gini mesti speed pun 100+ kan?..tapi masalahnya highway ni speed limit dia 90km/j saja u ols...
Alkisahnya tiap bulan sampai la surat 'chenta' trafik d rumah..huhu..
Aku rasa depa kena naikkan speed limit sikit..iyer sikittt ajer..
Takpun trap selepas time org gi keja & sebelum org balik keja or malam aja...
Sapa setuju?...

Wednesday, April 13, 2011

Wordless Wednesday : Cuteness

Tuesday, April 12, 2011

Luscious Kisses

My first ever Victoria Secret collection...aku suka sangat bau EDT Luscious Kisses nih..spray jer terus bau cam oren2 skit..pastu ada cam bau lemak santan...tapi bau oren dia tu tak lah kuat sangat..terasa cam sweet aja bila dah lama skit..sampaikan nak tido pun aku spray jugak..hehe..ngada2 tul..satu hal lagi cam jakun sebab org lain dah lama kumpul Victoria Secret range kan..aku baru nak try..dah baru2 ni dapat harga runtuh dari sales blog my fren..aku pun rembat tanpa fikir panjang..EDT ni 30ml aja..senang sumbat masuk dlm handbag..
Banyak lagi kan VS product yang best2 nih..aku dengar antara yg femes ramai org guna is LOVE SPELL..korang pernah guna VS punya produk?...yg mana paling best?...tak kisah samada losyen,boy mist, EDT or shower gel...

Monday, April 11, 2011

Lagi-lagi pink!

Last weekend aku ke Satun lagi temankan wandy..kalo ke sana aku mmg suka membeli-belah barang2 toiletries..murah skit kat sana..tapi last week kiranya benda alah ni yg buatkan aku excited..first time jumpa kaler2 terang cenggini..


Sekali tengok benda ni terus jatuh chenta...tapi dalam ati terdetik jugak.."takdak warna pink ker?"..so aku pun cari2 la kat rak di supermarket tuh..sekali terjumpa yg dalam pic kat bawah ni...

TARAAAAA...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Cantikkan...sekali tengok macam set pisau mainan jer..comel btul dengan cutting board sekali warna tu..
Kalau periuk belanga pun ada satu set in pink lagi best..semalam aku letak pic yg first tu kat FB ramai cakap suh gi IKEA cari periuk belanga yg senada..hehe..insyaallah kalo sampai KL nanti leh ler gi ikea..
Kalau semua alat dapur satu set terasa cam semangat aja haku nak masak..kan?

Friday, April 8, 2011

Ohhh budak-budak zaman sekarang...

Semalam aku kena jaga student test..
45 minit pertama ok lah semuanya berjalan lancar..kemudian ada yg toleh sana toleh sini..nak ngintai jawapan kawan agaknya..aku ok lagi..buat bodo sambil mata liar perhatikan diorang..
Kemudian ada sorang student ni dah start bercakap sambil cover2 tanya kawan belakang dia..aku pun dr depan tegur dgn sopan santun jer..
5 minit lepas tu dia buat lagi..sekali keluar jugak suara lantang aku ngalahkan org berkempen raih undi..haha..
Dia buat bodoh toleh ke depan sambil menulis tengok bawah...rupanya tgh tengok handphone..

MENIRU PAKAI HANDPHONE

Kantoi la dgn haku...aku gi ambik phone mmg berlambak nota and formula yg dia snap..pastu ada hati dtg kat aku cakap yg dia baru jer nk tengok phone time tuh..apa kes?????...hadoiii..
geram sesangat la..tak adil la utk org lain yg dapat markah rendah nanti kan..taktau lagi apa tindakan yg sepatutnya aku ambik kat budak ni..
Tapi apa2 pun TQ lah kat dia sebab dah bukak mata aku..so dis coming final exam...solution:

aku nak kutip semua handphone diorang..lepas exam ambik balik la..

Canggih kan zaman skrang ni..10 tahun lagi zaman anak2 kita entah camna la pulak cara nak meniru..fenin haku...sambil tepuk dai!

No Ordinary Girl


Buku terbaru yg aku beli masa teman Wandy ronda2 Popular..antara kedai yg dia suka masuk is Popular ataupun kedai stationary..aku pun apa lagi kan..tumpang dua kaki lah..boleh selit time bayar tuh..hehe..
Novel ni little black dress punya..so harga pun tak la mahal sangat kan..
Baca sinopsis macam menarik..rasa cam tak sabar nak baca apa lah yg "No Ordinary " sangat dengan pompuan nih..tapi novel Cecelia Ahern tu pun aku tak habis2 lagi baca..hehe..baca novel sebulan sekali jer tu pun time teringat..

Thursday, April 7, 2011

Shopping Jommmm....

Siapa tak suka shopping?
Ada ker?...ish kalau pompuan yang jawab 'YA' tuh aku rasa cam kurang percaya aja!
Kalau ada pun boleh bilang dengan jari agaknya..(congak statistik sendiri sesuka hati aku)..
Bagi aku yg jauh dari shopping mall ni..lagi mudah shopping online aja..
Baru2 ni my fren yang kat London, Bibi bgtau aku dia nak ke Bicester Village..apa lagi berjela punya panjang list aku bg kat dia...hehe..

So ni lah hasilnya..iya sehelai aja walaupun list panjang berjela..list tu KIV kejap kan Bibi?...Ralph Lauren shirt..kami boria la nanti sebab Bibi pun beli yg sama..tapi boria jauh la sorang kat London sorang kat Perlis..
Bila my fren bgtau harga aku rasa cam tak percaya pun ada..murah dari aku sangka..kalau kt sini paham2 lah harga Ralph Lauren kan....huhu..


Yang putih ni pun cantik...tapi aku dah banyak shirt plain putih ni..so Bibi rembat utk dia..korang nak jugak ker shirt camni?..ataupun any stuff from UK boleh bukak sales blog Bibi and emel tanya dia sendiri..tak lama lagi dia nak balik Malaysia..so apa lagi..klik kat sini ehhh...


Best btul kan ada kawan2 yg kat oversea..merasa la dapat barang yang mustahil nak beli kat Malaysia ni..
Mula la aku berangan-angan..ermmm...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Lama dah suka..tapi dana tak berapa nak cukup..tengok la camna nanti..

Pix:Gucci.com

Saturday, April 2, 2011

Banjir in Style

Hai alls..wat apa korang dis weekend?
Aku tak gi memana pun..dis week stay kat rumah jer..berjaga-jaga takut jugak kang kena tempias banjir..Alhamdulillah my place tak terlibat dgn banjir..dis year Perlis mmg teruk skit sebab hujan lebat skit jer terus banjir..tapi kali ni tak serius cam bulan 11 tahun 2010...
Bila stay kat umah ni mengadap internet 24/7 mula tangan gatak nak 'klik-klik' sana sini kan..
So tadi i browse asos.co.uk...terjumpa 3 benda ni yg sangat meruntun jiwa aku yg mudah cair nih..

Leopard print heels..
 Sekarang ni kat memana pun banyak ada leopard print...tgh 'IN' trend ni kot..rasanya lah..aku ni tak ngikut sgt perkembangan latest trend..

 Owhhhh..im in love with mustard color..sangat cantik..susah nak jumpa baju kaler ni..

 And last but not least..accessories la kan..tak complete style kita kalo nak kuar without dis chunky bangle..mcm i mmg suka bangle...pakai bangle jer pun dah cukup..necklace kalau nak pki pun tak nampak sgt sebab aku jarang ikat rambut..

So hari ni u ols pakai apa kuar rumah..?..hehehe..best kekadang ni tgk org update dgn style diorang kuar gi memana..boleh tiru idea2 yg sesuai dgn kita kan...