Monday, October 31, 2011

Handbag

Kalo sesapa yg dah lama ikut blog aku memang tau sgt lah apa kegilaan aku..
Semestinya handbag..
Yang paling baru aku gila kan ini

Paul's Boutique Holly Quilted Shopper


Tapi nak beli dah terlajak perahu plak tershopping bulan ni..kena tunggu gaji bulan November plak kalo nak beli beg ni..first time tengok terus aku teringat GST..tu pun beg idaman yg tak mungkin lah nak dapat..hehe..
So aku aim yg ni ja..nak pakai pi keja..kiranya tahun baru nnt bawak beg keja baru lah ai!..
 
Dlm web Topshop UK ada kaler ni..cun giler...
 
nak tengok koleksi lain klik sini ya: PAUL'S BOUTIQUE

owh aku ada update salesblog utk bag brand Mischa Barton..esok nak update dgn clutch plak..

Saturday, October 29, 2011

17 November 2011

U ols jangan lupa erk..
ingat tarikh ni tau..
pastu on that day sila klik sini
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Versace tuh..jarang2 lah dgr ada org beli versace ni kan..kalo nak beli pun time2 camni lah..harga jauh beza..tapi still mahal jugak kan?..
ini antara yg paling aku suka..
Baby Doll Dress £79.99

Banyak lagi produk2 lain..sila lah klik kalo nak jamu mata..mcm banyak tema lip lap era disko jer..hehehe..
Tengok lah kalo rajin aku bukak pe-order..itu pun kalo rajin lah yer..


Thursday, October 27, 2011

Dear anon...

Tujuan aku berblog asalnya utk suka2 aja..kemudian skrang dah jadi cam hobi..hari2 mesti kena buka blog..wpon tak update cukup sekadar baca blog orang..komen skit2 kat entry yg aku rasa berminat nak komen..takdak niat/tujuan yg tak baik pun bila aku komen kt blog org lain..
Rasanya aku pn jarang terima komen2 yg tak sedap baca..tapi pagi tadi ada komen dari Si Anon ni yg aku rasa ntahapapa..siap bg link blog dia pastu suruh aku nilai siapa yg khianat siapa..bagi link blog tapi private..utk apa?..ko jgn suruh aku jadi hakim tak bertauliah utk menilai entry di blog org lain plak..aku ni jurutera bukan hakim..satu hal lagi entry yg ko suh aku tgk kt blog blogger yg aku penah komen tu pun takder kaitan dgn apa yg ko suruh aku nilai..TAK PAHAM!
Hello si Anon...aku rasa baik ko hentikan drop komen ke blog org lain semata2 nak hebohkan masalah ko..Kitorang bukan tau pun apa masalah sebenar ko dgn org yg ko maksudkan..selesaikan lah cara baik..hentikan sebarkan AIB orang..esok2 ada org lain plak akan sebarkan AIB KO mcm ko buat skrang ni..jadi lah matang skit..tlg jangan libatkan kitorang rakan2 blogger nih..kitorang ni dgr ceta dr sebelah pihak pun tak penah,ceta apa pun aku taktau yg ko maksudkan..tetiba ko komen kat entry bawah ni..padahal aku suh teka TU BUNGA APA ja..takder kaitan dgn masalah ko..
Next time tak payah la susah payah ko send sampai 2 kali komen tu..aku mmg tak akan approve komen yg sebegitu rupa..kalo Anon sekalipun tapi komen yg sepatutnya aku akan apprive..tgk jugak lah apa yg dikomenkan tu..



Wednesday, October 26, 2011

Wordless Wednesday : Cer Teka Bunga Apa?

Tuesday, October 25, 2011

Cantiknya!

Hari ni adalah sangat free okes..syiokkkknya..settle 2/3 keja yg tertangguh tu..
Bila dah free tu mula lah jejari ni merayap bukak blog gossip..huhu..sekali sekala baca gossip ni mmg best..
So tadi aku browse2 Beautifulnara..
Tgk entry INI

Cantiknya!....first word yg kluaq dr mulut aku..cantik kat sini is:
Rambut Izara tuh..panjang dan hitam lebat aja..kena sgt dgn style pusing2 gitu..pakai plak kebaya nyonya kegemaran aku..WOw!..iya lah orangnya pun cantikkan..mmg cantik lah semuanya..

Tengok rambut dia panjang gitu..jeles plak rasa..terasa cam lambat gila rambut nih nak panjang..semalam baru duk pikir2 nak layer..kekadang tu jemu jugak rambut panjang lurus aja..tingin nak tukar style..hehe..tapi nak gunting sayangggggg sangattttt okes!


Monday, October 24, 2011

H&M Dress

Sweet kan dress ni..?
I luv the pastel colors and also the design..frill kat bawah tu membuatkan dress ni nampak lain/unik..
Rasanya dah lama aku eyeing dis dress..pernah terjumpa kat FB dlm RM300++ jugak..huhu..pastu skali lagi jumpa yg ala2 tiruan camni tapi harga RM180 tuh..tiruan pun mahai gilos!
Last2 bila dah jumpa harga tak memuaskan hati, aku pun tak cari dah..biar jer lah..cari dress lain berlambak lg yg cun..
Ermmm..betul la org cakap kalo dah jodoh tak ke mana..smlm ni duk browse2 H&M terjumpa kat bahagian SALE and ada size aku je yg tinggal..terus bbm my niece mintak dia belikan..alhamdulillah..finally dis sweet dress is mine!..I knowwww poyo kan?
Tapi tak kisah lah,janji dapat jugak..hehe..tak sabar nk tunggu sampai msia..,nak posing puas2 depan cermin dgn dress ni..

Sunday, October 23, 2011

Testing 1,2,3

Friday, October 21, 2011

Owh Alma

Dah lama tak update entry berangan armcandy kan...rasanya lah..hehe
Tetiba hari ni rasa cam nak puaskan hati sendiri..tapi bukan lah puas hati sampai dapat seketul..Cukup lah kalo bleh jamu mata aja..


Alma PM dari LV..kaler rouge fauviste ni buatkan hati aku yg rapuh ni terus cair tau..korang suka Alma kaler apa? Kalo saiz plak, aku rasa MM sesuai utk org yg tinggi dlm 1.65m ke atas..sebab besaq..kalo cam aku ni PM punya saiz tu ngam dah..kalo bawak saiz MM tu dari jauh org nampak beg aja kang..
Huhuhu..seronoknya berangan di pagi jumaat nih..tengah imagina camna la rupa aku tengah pegang si alma ni..
Errrrrmmmmmmmmmmmm

Thursday, October 20, 2011

Jom klik2 cari sampel pree...

First of all..
Thanks Libresse..dah 2 kali dapat sampel dari u ols..ingtkan register dulu ni sekali tu jer dapat..
Rupanya dapat lagi utk kali ke-2..

ngam2 sampai time emergency plak tu..mmg mcm 'org ngantuk disorongkan bantal' lah aku kan..haha

Another brand yg aku pakai dr zaman sekolah is KOTEX..hari ni baru sempat nak register jadi member..alang2 pengguna setia baik register and mintak sampel sekali kan..

klik ja kat PRODUK then Minta Sampel tu..wat muka tak malu aja..bukan org tau pun..haha..best jugak web diorang ni siap dgn soundtrack mak nenek..cute sangat..hehe..jom register kat sini:


*sesapa yg belum register kt libresse pun cepat2 klik kt word libresse atas tu k*

Tuesday, October 18, 2011

Sales Blog new URL

Hi all..

i dah tukar URL sales blog..
actually yg lama dah delete..tapi kekalkan nama yg sama
new URL is:


kalo sesapa ada link/follow..pasnih kena tukar/re follw balik lah yer..
Thanks..

Tendency=tendencia

Atau dalam bahasa melayunya KECENDERUNGAN
Title kat atas tus atu english,satu spanish..hari ni secara tak langsung korang dah belajar satu perkataan spanish kan?..
Sejak dua menjak ni baru aku perasan yg aku ni mempunyai kecenderungan *ayat skema tak blh blah* utk beli baju samada kaler lebih kurang sama atau pun design sama..salah mmg lah tak salah!..tapi kan aku rasa cam rugi plak..iya lah dah ada yg lebih kurang camtu,patut beli baru mesti lah lain dari koleksi yg kita ada..baru best kan?..kan?..kang tiap kali nak kuar mula lah mencangkung depan almari cakap takder baju nak pakai!..padahal dah penuh satu almari dengan baju2 yg kita sendiri pun tak ingat bila kita beli (sindrom biasa org pompuan)..

Kalau tgk almari baju keja aku dulu banyak kaler merah/pink and terbaru biru/hijau/turquoise plak..
Yg ini t-shirt...ada design roses..cuma kaler jer beza dgn 2nd pic tuh kan..rasanya ada lg yg design roses camni..cuma aku lupa baju tu kat mana..huhu



Bukan aja baju2 aku yg terkena sindrom 'tendency' ni..baju my hubby skali..haha kesian dia..sebabnya semua baju dia aku yg pilih..jadi buat masa skrang utk baju dia aku nampak kaler oren jer yg cantik..terpaksa rela lah dia pki..nasib tak complaint apa2..

Sebelum ni kaler biru dgn brown..semuanya lebih kurang jer aku pilih..

camna plak dgn u ols..ada tendency jugak tak?..kalau bukan kaler mesti corak or pattern yg sama..cuba check almari tgk...

Saturday, October 15, 2011

Baby Lips Lip Balm

Lama dah rasanya tak membeli mekap segala jadah tu..tapi hari ni nak lepas gian jugak..tak kira apa jadi pun nak jugak beli seketul yg berkaitan dengan mekap..
So tadi ke Guardian dapat lah seketul lip balm..
Tertarik sebab kaler dia yg sangat suwiittt..
Baby blue and pink..

Maybelline Baby Lips Lip Balm with SPF 20-RM10.48

ada satu lagi kaler ijau dgn kuning..ai amik yg ini ada perisa berry apa ntah..nampak tak dia tulis "instant 8 hour moisture rejuvenated lip in one week"...hebat kan kalo betul2 leh jadi gitu..
Takpa lah harga pn berpatutan..so aku try jer lah..baru setengah jam pakai pun still moist jer mulut..
Mana tau pasni dapat lips cam baby tuh..hehe


Thursday, October 13, 2011

Ladies!

hi all..
apa habaq? sehat kah?
hehe..taktau nak update apa kebelakangan ni..sampai blur jadinya..
 Entry ni sebenarnya nak bgtau yg ai dah tambah a few item dlm pre-order i...tapi ini kategori :
Lingerie & Nightwear
Buat masa skrang album tu i masih private..baru bukak utk close frens..so pasni sesapa yg berminat nak tgk sila PM yea..i akan include nama u ols dlm album tu..bukannya apa,kekadang u ols malu nak komen/tanya kalo i bukak utk tontonan umum..
Ada a few brand such as Calvin Klein,Elle Macpherson Intimates,ASOS,6ixty 8eight and Wonderbra...nanti slow2 i akan tambah brand lain jugak..jom!

Calvin Klein Lace Cup Chemise

Tuesday, October 11, 2011

Ok aja

Kakitangan awam semua.....amacam suka tak?
|
|
|
|
|
|
|
""
"

Pic:cilok FB

Aku rasa cam banyak jugak tu..apa2 pun syukur alhamdulillh dr takde peningkatan langsung kan..
Langkah pertama aku buat lepas pembentangan bajet is:

Bukak akaun Tabung Haji...i know agak terlambat jugak sebenarnya kan..umur dah nak cecah 30 tahun baru terkial-kial nak bukak akaun..org lain dah beribu dlm akaun TH ni..tak kisah lah janji dah ada akaun skrang ni..siap dapat tabung "tabung haji" tu lagi..nostalgia betul tabung tu kan..
Masa aku gi daftar bukak akaun,kawan aku daftar utk turn haji..dia dapat turn tahun 2041...ermmmm agaknya time aku nak daftar nanti tahun berapa la pulak turn aku nanti ya..2065?..rezeki masing2 jugak lah kan..sesapa dah cukup RM1300 dlm akaun tu cepat2 lah daftar..

Thursday, October 6, 2011

Krabi, Thailand

Wokeyhhh..hari ni i nak ceta serba skit pasal Krabi memandangkan ada yg bertanya..
I pun bukannya pandai sgt area sana,baru sekali je jejak kaki ke Krabi sana,itu pun 4 tahun lepas u ols..ingat2 lupa dah..
Tapi takpe lah i share je mana yg mampu okey?

Memandangkan i ni org sempadan jer..so we ols(me and wandy) decide to go by car..dari perlis kitorang stay semalam kt Hatyai then terus ke Phuket..2 malam di Phuket singgah Krabi plak semalam..pastu sambung lagi semalam di Koh Lanta..pastu balik Hatyai semalam lagi dan next day balik ke tanah air terchenta...total 7 hari 6 malam semuanya..

Perlis-Hatyai-Phuket-Krabi-Koh Lanta-Hatyai-Perlis

Skang zaman canggih sila bukak GPS kat tepon memasing jer kalo nak wat road trip ke sana..


Aonang Beach:googled

Kitorang main hentam keromo jer masa gi sana tu..ikut signboard aja tau..tapi alhamdulillah sampai jugak..
Kat Krabi we ols stay di Aonang Villa Resort..memang betul2 kat Aonang Beach tu..tempat makan pun dekat jalan kaki jer..harga bilik dah tak ingat berapa semalam..tapi bilik luas,pool besaq...mmg puas hati..

Pic:Agoda

Sorry yer pic i semuanya ada dlm momory card kamera lama..skang pakai kamera brand lain..so tak leh nak upload kat sini..pic dlm friendster pun semua dah takde kan..jadi kita pakai pic google jer..


James Bond island:googled

Mula2 sampai Krabi ingat nak amik pakej ke James bond Island tu,tapi tak sempat sebab dah petang..kat Krabi ni u ols bleh amik pakej island tour ke Phi Phi island jugak..macam i gi Phi Phi melalui Phuket..rasanya lagi dekat gi Phi Phi ikut Krabi..so tak lama sngt naik speedboat..

Petang tu we ols cuma ronda2 ja kat area aonang tu..

Aonang Road:googled

macam we ols ada keta sendiri so ronda pakai keta je lah..kalo korang gi sana by flight bleh ja nak sewa moto utk ronda2 kat Krabi ni..rate sila jgn tanya i okes..hehe..rasanya masa i ke sana,tempat shoppingnya mcm kt dlm pic ni jer..kedai2 kecik tepi jalan..tapi skrang tak tahu lah kalo Krabi dah ada shopping mall..
Sebab tu lah kalo sesapa tanya, i lebih suka ke Phuket dari krabi..kat Phuket lebih happening..aktiviti yg buat kat Krabi ni semuanya boleh buat di Phuket jugak..plus Phuket ada shopping mall buat kaki2 shopping cam aku ni.kan?

Emerald pool:googled

satu lagi tempat menariki di Krabi yg aku tahu,is Emeral Pool..aku pn tak sampai ke sini...cuma penah tgk filem Thai je..mmg cantik tempat ni..

Kalau perihal makanan halal di Krabi rasanya tak susah nak cari..kitorang makan pun kedai islam..banyak jer kedai2 makan beratur kat tepi jalan tu..ko tgk jer lambang bulan bintang cam sign masjid,mmg sah lah kedai Muslim..

Okeh itu aja serba serbi yg aku tahu mengenai Krabi ni..
Harap kepada yg request entry ni berpuas hati yer..

Tuesday, October 4, 2011

Cath kidston anyone?


Selalunya i jumpa beg desgin floral jer kalo Brand Cath Kidston ni..
sekali terjumpa benda2 alah ni..
macam best jer..mesti wangi kan bauan dia..
Cath kidston Assorted Lip Balm Set



Cath Kidston Asssorted Hand Cream

Cath Kidston Starter Set(Shower gels and body cream)

Kalo sesapa berminat bleh pm i kat FB yer..price below RM100..nak beg dia pn bleh..i malas nak upload pic sebenarnya..huhu..BihZi la katakan..

Kata Hikmat

Tak lama lagi musim cuti sekolah..maksudnya musim org kawin jugak kan..
Tarikh keramat 11.11.11 pun lebih kurang sebulan je lagi..
Kepada yang akan melangkah ke gerbang perkahwinan..
"SELAMAT PENGANTIN BARU"
Selamat menempuh satu alam baru yang penuh dengan warna-warni..

(Pic:googled)

Cantik sangat baju-baju pengantin dalam In-Trend keluaran Oktober 2011 ni..
Banyak jugak panduan berguna utk bride to be yg boleh diambil pakai..
Aku paling suka part kasut-kasut pengantin..owhhh...verangan kejap!..bila tersedar rupanya dah kawin..heheh..

(Pic: FB In-Trend)

Bagi yang dah lama kawin cam aku ni korang leh baca bahagian tulisan Dr Faisal Tehrani,
memang menarik sangat..


"KALAU PENJARA SEBEGINI INDAH UNTUK APA KITA KELUAR?"

Bagi pendapat aku...perkahwinan ni mendatangkan impak seumur hidup..penuh dgn warna-warni yang perlu dicorakkan oleh kita dan pasangan..