Friday, January 13, 2012

Baju Kurung

Sejak kebelakangan ni banyak sgt dugaan datang menguji aku..alhamdullillah allah masih sayangkan aku..
Satu persatu dia datang..and alhamdulillah semuanya boleh aku handle wpun dalam keadaan 'sedikit' stress..
Aku cuba settle satu persatu dgn keadaan tenang wpun dalam hati ni tuhan ja yg tau..dan macam biasa aku cuba jadi se'positif' yg mungkin..
Akibat dari 'sedikit' stress tu aku perasan yg aku skang cepat lupa..mungkin pikiran melayang rata kot..hehehe..
Macam semalam ni aku pegi kedai kain..dah pilih and bayar aku pun kuar dari kedai..sekali masa balik rumah tercari2 mana lah plastik kain tu..rupanya aku tak ambik pun sebarang bungkusan atau plastik dari kedai tu..agaknya bayar kemudian terus blah..haishhhh...nampak sgt pelupa..padahal dah bayar kan...
Hari ni mintak my sister tlg gi ambik..taktau lah tuan kedai tu bg ke tak..kalo tak bagi pun nak wat camna kan dah salah sendiri..umur baru nak masuk 30 dah lupa ngalahkan org tua..hehe..
Skang ni nak hiburkan hati tgh cari design kurung moden yg menarik..kdg2 selalu sgt tempah baju sampai mati idea nak wat design yg macam mana..maklum lah penjawat awam mcm aku ni banyak pakai baju kurung jer..so tiap bulan mesti ada jer yg nak menempah..tak kisah lah kurung or kebaya..tapi aku lg suka kurung sebab tahan lama..even time badan mengembang or pregnant pn boleh pakai..lagi pun baju kurung tak lapuk dek zaman..
Aku tengok design dari Button My Buttons ni pun unik..cute jer..


 Cute sangat kan..?
Tapi cam sesuai utk remaja jer..kalo aku nak buat kena modified skit design ni..
Tengok lah camna nanti jadinya..nak kena discuss dgn tailor dulu..



8 comments:

phatgurl said...

buttonmybuttons tu bebetul atas kedai husband i. selalu gak cuci mata & beli situ. modern kurung dia mmg comel2 and cantik tapi a bit pricey laa.

Hana Faza-same person said...

Sabar ye Lily.. Hana pon punya syndrome yg sama:p dah parking kereta elok dah, pastu masa balik, lupa park kat mana..siap Tanya anak sedara yang Hana bawak sekali..huhu

Kena lebih train minda Dan ingatan ni:(

KhaiRin - anies said...

kalu dpt kaler biru ni mmg mengancam!

wanG said...

go for it..comel sangat...

my everything said...

cantik sangat!!!! comeyy domeyy hehe badan mcam u comey2 cantikla kot buat fesyen mcam ni hehe i tak boleh kot kan ,, i pun baju asik2 kurung moden je huhu baju kebaya kadang2 tapi banyak gile kurung moden la baju kurung biasa langsung takdak sebab dulu penah pakai sekali orang dok tegoq peknen ka haha pstu terus tknak pakai dah hahah

Nurhayati said...

comel je siap beriben bagai kat blakang tu.. terasa remaja pakai begitu hihihi

DaZzlingLilLy said...

phatgurl-betul tu ati harga dia mahal skit,kalo tempah jimat banyak i rasa..

Hana-a'ah kita ni mmg camtu kot terutamanya pompuan sebab kita multitasking so bnyk pikir

KhaiRin-biru mmg cantik,tak jemu dgn royal blue

WanG-a'ah kan comel sgt

nana-kalo baju kurung kena buat cutting kecik,i pun lg suka kurung moden skang ni..nampak cutting skit

Nurhayati-hehehe..padahal mak remaja dah i ni..tu yg nak kena modified skit design dia

Bitt (double IS) said...

cantek....tapi saya pendek sikit tak tahu sesuai ke tak pakai riben bagak2 nanti kite usha2 kannn