Thursday, January 12, 2012

Dugaan hari khamis

Pagi tadi masa bawak keta mmg ada rasa cam 'something different' jer..
Tapi nak sedapkan hati drive cam biasa lah..lepas punch card aku terus gi beli breakfast..pastu singgah isi minyak..patah balik rumah nak ambik barang..sekali sampai ja depan rumah...
Gedebukkkk..terasa cam kereta terjatuh kat bahagian depan..gear still D lagi..nak jalan dah tak bleh..aku tgk auntie2 jiran aku yg tgh bergossip tu terpana kejap dgr bunyi tu..aku matikan enjin and keluaq tgk apa jadi..ermmmm..macam yg disangka join tayar patah..kiranya tayar terpleot..hehe..nasib lah jadi depan rumah..tapi keta agak tepi jalan jugak lah..fuhhh lega..
Terus aku kejut wandy..tapi aku tak cemas sgt lah sebab ni kali ke-3 kejadian yg sama jadi kat aku..huhu..biasa lah kan keta lama..kalo org pun sakit lutut sana sini..ini kan pulak keta..
Nasib lah ada satu lagi keta..yg ni pun rosak nak kena baiki tapi still bleh jalan..nak baiki kena hembus napas 44 kali dulu..pikiaq dulu lelama sebab nak baiki pun dah lepas buat down payment keta baru..*lap ayaq mata*...
Takper lah baiki keta ni dulu sebab minor injury jer..janji leh gi keja..kalo takdak keta mmg susah nak gi keja sebab pengangkutan awam kat perlis ni macam tak praktikal..tak boleh bayangkan aku naik bas gi kea camna..hehehe..


Agaknya kalo jadi kat tengah jalan camna la aku tadi ni..dah la selalu ikut highway..kalo dulu jadi kat area opis lama takpa la jugak sebab dlm pekan dekat dgn kedai2 and ramai org..leh gak mintak tlg guard call tow track..
Sabaq ja lah dengan dugaan pagi2 hari ni..

8 comments:

KhaiRin - anies said...

yg penting nyawa selamat...
sy pun kalu boleh jgn la berlaku d tgh2 jln..

Hanis MY said...

nasib baik jadi depan rumah... kalau tengah jalan sure i kalut huhu... get weel soon car...mmg ssh kalau takde transport kan..

efa fairuz said...

huhuhu.. sabaq la noh.. dah nak jadi.. nasib baik depan rumah..

my everything said...

haa mujoq la tak ape2 kan huhuhu tula kete ai pun same heheh sabaq jela hehe

Fabulous Me said...

Ya Allah sis.. Seriau nengok nye. Iyye la klu tgh bwk 90-110 tuh cmane tuh? Alhamdulillah x de ape2.. Kne depan rmh. Saba naahh?

POSH76 said...

bab2 ni yg tak bess.....nasib baik tak jauh...kalu tak niaya jer

Hana Faza-same person said...

Sabaq la na..Ujian meningkatkan kesabaran dan rasa redha

zailamohamad said...

kereta aku pon buat hal juga..tapi nasib baik (Alhamdulillah) sakit kena pada masa yang baik, time ada duit..

susah juga kalau takde kereta nak pergi keje kan..huhuhu