Friday, January 6, 2012

Durian Belanda

Kalo dulu masa kecik2 aku suka makan buah durian belanda..juicy and manis and ada rasa lemak2 skit..sedapnyaaaa..tapi skang tinggal kenangan jer..susah nak dpt durian belanda..dulu ada sepokok durian belanda kat dusun my dad..sebab tu dapat merasa makan durian belanda yg berisi putih ni..
Tadi masa singgah Ayamas aku tengok ada jus durian belanda ni..wpun tak sesedap jus asli or buahnya boleh lah mengubat rasa rindu tu kan..ada jelly dalam jus..rasanya jus mangga F&N Fruit Tree ni lagi kaw..merbelles sedap..harga tak tau lah berapa..aku main bayar je tadi..

4 comments:

Joy said...

wah...teringat lak zaman kecik2 dulu. selalu je mkn durian belanda ni.sedapp. mmg ada pokok kt blkg rmh di kg nun. eksyen pun ada zaman tu. now mana nk carik!!

KhaiRin - anies said...

fav sy jg tu!

wanG said...

masa kecik dolu ingat duriaan belanda tu kena beli dari belanda...hahaha..naive betoi kan?

DaZzlingLilLy said...

Joy-btul akak skang susah nak cari durian belanda ni..tetiba jadi ngidam!

KhaiRin-blh la beli air jus ni anies

wanG-hehe kelakor kan zaman kecik2 dulu..betul bendul je masa budak2