Wednesday, January 4, 2012

The FALSIES Mascara

My first makeup for 2012..
As usual aku sukakan color botol tu..actually purple..tapi nampak cam pink dalam pic ni.
masuk jer guardian mata terus 'tangkap' mascara ni..amik tanpa check harga..pastu masa bayar cam terkejut..huhu..RM42.90..iya lah kan selalunya mascara Maybelline ni below RM40 jer..tapi bayar ja lah..nasib duit dalam wallet tu cukup..
Effect dia sama jer mcm mascara volume express yg botol kuning tu..ok lah kan sebab harga pun sedang2 aja..aku lagi suka mascara yg berus dia cam sikat tu..tapi korang leh cuba sebab lain org lain effectnya kan..


Masa tgh bayar kat kaunter ternampak EPO Blackmores ni ada promotion..2 botol 180 bijik pastu dapat free 1 botol 60 bijik plak..selalu aku beli EPO 1000 mg yang 60 bijik tu dalam RM50++ kalo tak sailap..tapi 3 botol ni cuma RM99.88 jer..apa lagi tambah lagi satu barang..huhuhu..

Tak kisah sangat lah beli supplement utk kesihatan ni..nak2 pulak umur dah nak masuk 3-series tahun ni..kena lah gigih buat persediaan dari sekarang..u ols jgn taktau yg EPO ni baik utk pompuan..ni ada sikit information yg aku copy dari http://www.vitaminuk.com/:

The Benefits of Evening Primrose Oil


EPO has been shown to be beneficial for a wide range of conditions.

Premenstrual Syndrome (PMS)has been shown to eradicate swollen abdomen and breast discomfort as well as reducing irritability and depression.

Eczema and other skin disordersavailable on prescription for eczema Psoriasis may be helped by EPO and Fish Oils.

Cholesterol and Blood Pressurehas been shown to reduce high serum cholesterol and blood pressure, but may take several weeks or longer to achieve.

Rheumatoid Arthritissufferers have discontinued use of non-steroidal anti-inflammatory drugs after supplementation, but it is more effective when taken in conjunction with fish oils.

Alcoholism may make withdrawal easier, and reduce post-drinking depression.

Immune Systemlow levels of essential fatty acids may stop the action of interferon, and body’s natural virus killer.

Other conditions Obesity, Benign Breast Disease, Childhood Hyperactivity and Schizophrenia have all been shown to be helped by EPO supplementation.

untuk merasai keberkesanan EPo ni kita digalakkan amik 3-6 bijik 500mg sehari..ataupun kalo guna yg 1000mg punya leh amik 3 bijik sehari..
Jom sesama menyihatkan diri..bukan susah pun telan aja..'hendak seribu daya' yer kengkawan..hehe

10 comments:

POSH76 said...

lawala mascara tu...tirgoda sudah...EPO mmg bagus tapi nak menelannyer bechenta

my everything said...

NAK BELI JUGAK LAH MASCARA TU !!! HARAP2 OKLA DENGAN I TAK GATAL2 HUUHU

KhaiRin - anies said...

special edition ke tu?
santek botol nyer..tp knape sy x jumpa?

Tila said...

mcm best jer maskara tuh

Joy said...

masuk je guardian, niat asal nk beli 1 brg je..sekali nmpk itu ini yg menarik kan...

Hana Faza-same person said...

Makan EPO also benefit utk kulit kan? Rasa mcm moist aje:)

DaZzlingLilLy said...

POSH76-a'ah certain org mmg payah nak telan pil...hehe

nana-nnt try tgk kot sesuai dgn u

KhaiRin-rasanya new edition tapi bukan special edition..

Tila-apa lagi cepat terjah guardian..

Joy-itu lah akak,selalu camtu..kalo pegi wallet kosong keluarkan kad plak..huhu

Hana-betul tu,EPO bagus utk kulit and hormon..

Lady of Leisure said...

ala ni yg buat i nak gi guardian/watson jugak ni, nakbeli mascara la kekdahnyer.. dulu i cant remember yg mana, skali spu jer dah tebal melentik.. nk yg gitu, sebab vulu mata i ni nan ado jer..

nana said...

beb buatla review pasal maskara tu! weekend ni nk g beli nih!!!! plssss...

DaZzlingLilLy said...

Lady of leisure-ha lekaih pi beli biaq melentik sakan bulu mata mommy aman ni..

nana-ok dah buat yang