Friday, February 3, 2012

Kayuh pulak..

Skrang aku dah ada xtvt baru...
Nampak tak si putih dlm pic?..
Bukan puteh yg depan tu..tapi yg tengah..selain mengasuh si puteh yg depan tu aku skang ni mula kayuh basikal or gerek kata org utara..
Best jugak rupanya mengayuh ni..peluh jugak..tapi mula2 sakit bontot..huhuhu..sampai la ni tak hilang lg..haha..padahal baru dua kali je kayuh..yg kedua sakit lutut sebab tak biasa kayuh kan..tapi sakit lutut ni hilang sat ja..
Setakat 2 kali kayuh ni baru dalam 7km gitu..ingat petang ni nak kayuh lg..semangat tgh membara skang baik pulun sesungguh hati..dgn harapan dpt lah turun kan 4/5kg nanti..
Gerek tu pinjam aja..hahaha..my nephew punya..skang dia gila merempit moto,so tak naik gerek tu..baik aku pinjam..bukannya kalo beli baru kang rugi..sebabnya benda2 gini kejap je kita nak minat kan..kalo hobi mengayuh ni tahan sampai ujung thn ni pun dh cukup baik bg aku..
Nnt aku update track yg aku selalu jalan..bestttt..saujana mata memandang..

9 comments:

Nurhayati said...

bestnyer cycling..
ingat dulu zaman budak, time tu femes ngan mountain bike :)

Fabulous Me said...

Wahh hoby baru.. Chaiyok.. Eh dh ctk pon nk kurus lagi?

zailamohamad said...

bagus ah hang ni..maintain ah body nanti;)

Ayu said...

Bagus, bersemangatlah!! Esp time tgh berkobar2 ni kena ambik kesempatan sepenuhnya. :)

DaZzlingLilLy said...

Yati-a'ah kan zaman kita mountain bike..satu lg BMX..

Fabulous Me-nmpk dlm pic je kurus ain..tapi berat dah lebih BMI..hehe

zaila-kena aku jaga kena bagi maintain..kalo tak cepat naik sebab aku makan non stop..hahaha

Ayu-betul tu,tiome semangat ni lah nak buat betul..kang time malas satu apa pun tak jadi

phatgurl said...

Rajinnya u Lilly. I ni kayuh basikal pun lesen L. Selamat mengayuh! :-D

DaZzlingLilLy said...

phatgurl-hehehe..takpe lesen L blh amik test jadi P..

Tila said...

bape lama rajen berbasekal ni =).jgn sekejap jer.hehehe

DaZzlingLilLy said...

Tila-i harap jgn hangat taik ayam dah..haha