Thursday, March 1, 2012

MAC Lightful Foundation

Baru2 ni sempat grab 2 menda alah ni dari MAC..lama rasanya tak beli mekap and the gang..
Masa gi gurney tu sempat lah aku masuk kejap kat MAC tengok2 apa yg patut beli..sekali ada MAC LIGHTFUL range..lama dah aku tunggu..so grab foundation jer..memandangkan dia ada SPF 25/PA +++ sesuai sangat dgn aku yg duduk kat negeri kayangan ni..maklumlah panas bangat sini..tapi harga dia boleh tahan jugak yer..RM185 termasuk casing..
As usual kalo pegi kaunter mekap mesti wajib beli maskara..hehe..kali ni aku beli HAUTE & NAUGHTY LASH..yg ini RM80..tapi tak try lagi..taktau camna effect dia..actually harga bedak tu aku tengok lepas balik rumah..masa kat gurney tu main bayaq aja..kalo aku tau mahai camtu mmg tak beli rasanya..huhu..tapi bila pikir balik berbaloi beli sebab compact Bobbi Brown aku yg 2 tahun lepas pun tak habis2 lagi..heran jugak aku pasai apa bedak aku lambat habis..padahal kalo org tgk aku mst ingat jenis yg tepek bedak 24/7 gitu..hehe..aku ni kalo bab mekap mmg jimat..jarang2 mekap nak habis..muka i tak makan mekap agaknya..hehehe..JIMATTTTT...

10 comments:

POSH76 said...

suker sgt MAC terbaek!!!

Bitt (double IS) said...

yunk buat la review mascara or barang2 makeup pulak yg brand u beli...i suka google sebelum beli so alang2 u dah beli u review sikit...mascara dia mcm mana...berketul ke tak..ehehhe

Mr. Z and Mrs. Z said...

2 tahun??tla foundation 6 buln.compact plk setahun.saya makan makeup.hehehe

Fabulous Me said...

Agree! Memule rase mahal.. Tapi bile pakai, lame nak habih. Hihihihi.. Rse berbaloi.. :)

KhaiRin : anies said...

sm la dgn sy tp sy lg teruk kot..kdg2 beli tp x pakai smpi expired hehehehe

miSsMawar... said...

maybe muka jenis xbyk cela... so pkai sikit jer dh full coverage.. ;)

fieza said...

best bedak ni...tahan lama plak tu...xpe lepas ni beli bedak jer..rm125

Nurhayati said...

bestnye tgk orang beli barang mekap.. diriku nak beli pun tak reti huarghhh

hanafaza said...

suka juga barang2 mekap ni :) tp skrg dah leh control sikit purchasing..hehehe

p/s: my new link

phatgurl said...

Mekap ni mcm berhantu sket. Kalo plan nak beli 1 barang maybe leh ended up dgn lebih. I pun suka pakai mac tapi kalu bedaknya guna studiofix jer. I paling suka pakai paintpot. Takpe, nanti u dah abeh pakai bleh kumpul & tukar dgn free lipstick. Investment jangka panjang tu :-)