Friday, March 9, 2012

SBPA dibatalkan, SSM dikekalkan!

Semalam PM dah umumkan yg sistem SBPA dibatalkan dan SSM dikekalkan..
Dan jugak part yg paling penting semestinya part kenaikan gaji utk semua kakitangan awam..
Alhamdulillah..syukur sangat..bagi gred aku kenaikan adalah 13%...ok lah kan dari takdak apa2 langsung..
Selain tu elaun cola pun naik RM50..
Ok dah congak2 berapa kenaikan korang?
Dah ada plan nak wat apa2 ke bila gaji naik nanti?
Hehehe..
Aku paling suka part SBPA dibatalkan sebab tak payah nak ngulang amik exam bagai lagi..banyak dah kot aku tempuh exam semua..tak koser dah haku nak pi kursus induksi apa semua tu lagi..hehehe..
Bagi gred-gred lain blh tgk kt pic bawah ni..
Pic aku cilok kat FB kengkawan jer..






4 comments:

KhaiRin : anies said...

walaupun naik ttp bimbang sbb harga brg pasti akn naik jg waaaaaa

littlehumblelynn said...

Lily,

ini baru adil kan!
Still alhamdulillah.

Rtp Farra Arisha said...

eheh PM berlaku adil buat rakyat2nya. :)

DaZzlingLilLy said...

KhaiRin-nak wat camna kan lumrah alam dah..hehe..tapi harga barang naik tak lah sebanyak kenaikan gaji tu..

Lynn-mmg sgt2 bersyukur..lama dah gaji tak naik kan ..

Rtp Farra Arisha-betul tu..hehe