Sunday, April 8, 2012

Peti Hitam Baru

Bulan ni genap 4 tahun kami pindah ke rumah FIL aku.
Sebelum tu stay skali dgn diorang jer..
Tapi memandangkan sebelum kawin my FIL dah suruh kitorang duduk kt rumah dia tu..apa lagi kan,pucuk dicita ulam mendatang..free plak tu..rumah lama dah habis bayar..org tua2 cakap rezeki jgn ditolak..hehehe..
Masa pindah tu kena renovate jugak skit2 sebab sebelum ni abg wandy stay sini mmg takder renovate apa2..bila dah renovate rumah tu paham2 lah kan ongkos yg keluaq tu macam ayaq..
Masa mula pindah beli barang rumah slow2..beli apa yg penting dulu..
Satu je benda yg kami tak beli..peti sejuk!
Pakai yg MIL punya aja..ada yg lama kecik comei jer..
tapi aku rasa sesuai la dgn dapuq kami yg ringkas comei tu kan..lgpun kami berdua bukannya bnyak brg sgt pon..
Masa mula2 tgk LG keluarkan freezer yg kat bawah ni mmg berkenan sangat...ada la jugak aku simpan angan2 mat jenin..hehe..
kaler tu mmg suit dgn dapuq aku..tapi.....

(Pic:google)

memandangkan saiz gabak dia tu..mmg tak sesuai langsung lah kan...harga pun agaknya leh tahan jugak..hehehe

Akhirnya setelah 4 tahun pki freezer yg comei tu...

Semalam si kotak hitam ini sampai..okeh la kan matching dgn dapuq aku..size pun ngam dgn base utk freezer..brand HITACHI..harga dalam RM1200...
Okeh freezer pun dah dapat...so next ingat nak decorate wall plak..
Maybe 2 bulan lg kot..kena bajet jugak kan..slow2...lain lah kalo ada mesin cop duit...hehehe


5 comments:

Nurhayati said...

nak beli barang umah atau deco mmg perlukan byk duit.. bukan murahkan.. kami dulu pun sket2 beli. nak beli skali arung.. makan pasir batu je la pastu hahaha

Fabulous Me said...

Cantiknye ur kitchen cabinet colour.. suke! fridge pon kne!

DaZzlingLilLy said...

Yati-itu lah kan..terpaksa tahan napsu bab2 nak membeli barang rumah ni..satu2 brg tu mahal..

Ain-dlm rumah i kebanyakan smua kaler merah itam..hehe

Has said...

dapur rmh akak pun kecik. x muat if nk guna freezer yg warna merah LG tu...

DaZzlingLilLy said...

sis has-kalo nk pki LG tu agaknya letak freezer je kt ruang dapur tu kan akak..hehe..takpe asal ada freezer pun dah cukup baik