Friday, May 18, 2012

Dee Dee Thai Restaurant, Alor Setar

Semalam Perlis cuti sempena hari keputeraan DYMM Raja Perlis..
So mula lah aktiviti merayap aku..hehe..gi Alor Setar aja pun..gi Tesco, KMC melawat bro in law and of coz makan2..
My fren yg kenalkan restaurant ni..
Memang sedap tom yam dia..marvelles okeh..tapi kami tak order banyak menu sebab berdua aja..wandy pi kedai accessory keta..malas ar aku nak ikut..lama plak tu..nasib ada kawan lepak makan2..
Kami ke Dee Dee Thai Restaurant..
Restoran ni terletak depan PMC..senang nak cari kalo u ols tau PMC kat mana..

Pic:google

Persekitaran reatoran ni sgt bersih..kt entrance ada iconic statue of thailand..sawadikapp..hehe


 Interior pun just nice...

Pic:google

Masa we all sampai takde org lagi..skali tgh makan pusing belakangdah ramai..hehe

Order 3 jenis makanan...air plak minum jus jer..

Mixe veggie, Tom Yam Seafood and Yen Kai Tok..

Actually Yen Kai Tok tu soft bone chicken goreng garing..mmg rangup bila kunyah rasa liat skit..hehe..aku ni asalnya nak teman my fren makan jer..skali rasa tom yam sedaps..terus makan jugak..haha..
Total semua makanan RM47.00..ok lah tak mahal sgt sebab portion agak besar sesuai utk 3 org apa yg kami order ni..


ini muka sebelum makan..


As usual pic tuan blog posing mesti ada..ngeee :D

Lain kali nak repeat ke restaurant ni lagi..nak try kensom plak..huhu..


5 comments:

Has said...

terliur tgk mix veggie tu...:)

KhaiRin : anies said...

tumpang telan air liur je la

Dya Dahlia said...

wow mcm best jer,kensom my favourite tau,nk kena pi try ni..

SiTyAiZa said...

wow... bestnye... sempat jejalan cuti sehari ye... sity dok umah je sbb anak2 x sihat... huhuhu

Ayu said...

Tgk gambar tomyam baru tersedar dah lama tak makan tomyam. Dah 7 bulan lebih rasanya. Nak kena buat. :)