Tuesday, May 15, 2012

Samudera Curry House

Semalam gi dinner kat Samudera Curry House
Planning awal nak makan pepahat/siput buluh dgn ketam..
Sebabnya amsa siang tu time blogwalking terjumpa pic seafood yg sgt menggiurkan..meleleh ayaq liuq cek!
Apa lagi malam terus terjah ke Samudera Curry House..
Sekali masa duk usha menu..waitress tu cakap ketam takdak..huhuhu..sedihh...
pastu tanya dia siput apa yg ada..semua takdak jugak..siput cuti sekolah balik kampong kot!
So order jer lah apa yg ada..


Ini sotong buluh namanya..boleh tahan jugak..ala2 sambal tumis tapi ada serai..sapa yg tak makan pedas mesti soka punya..sambal tumis light2 gitu..udang buluh pun ada..dia serve lauk dalam buluh kemudian ada api kat bawah tu..unik kan?

Ini pulak tauhu isi ketam dengan udang goreng nestum..tauhu tu aku request taknak mix veggie..udang plak mmg rangup and ada rasa lemak manis nestum..
Semalam mmg dalam sejarah sebab tak amik nasik..
Diet lah kununnnn...hahahaha
Padahal kul 7ptg sambil layan seindah sakura dah belasah nasik padphet..
Total semua makanan dengan air jus 3 rasa dua gelas RM37..
Korang boleh datang ke sini sebab tempat makan sngt selesa..open air tapi ada bumbung..takdak ekon okeh..menu kebanyakannya chinese style..

5 comments:

KhaiRin : anies said...

ALAMAK!
AIR LIUR SAPA YG DA MELELEH KT PC NI??

SiTyAiZa said...

wow... sedapnya tgk sotong dok dlm tu... kdai ni erea mana lily???

DaZzlingLilLy said...

KhaiRin-hehehe..sorry yer..terliur dh u depan PC

SityAiza-restoran ni area kedai mona 2..dekat dgn 7e kat traffic light tu

Bitt (double IS) said...

scrumptious sotong buluh tu!

DaZzlingLilLy said...

Bitt-indeed..best giler