Tuesday, June 19, 2012

Experience:Pig Skin Lining Shoes

Punya lah seronok beli kasut baru kan...
Sekali try catwalk dlm umah pastu simpan...
Sekali my niece tgk rupanya pig skin lining kat sole tu..
Mana lah aku tau camna rupanya lining kulit babi or kulit gajah kan..
Aku pun tanya dia camna nak tau..
Senang je dia cakap..
Tengok kat sole tu ada 3 DOTS

Camni yg korang semua..kalo yg dah tau tu bagus lah..jgn jadi cam aku..

(Pic:googled)

Kena tengok betul2 baru nampak..takpa lah jugak kan..sekali buat kesilapan at least belajar jugak satu ilmu baru..kalo tak kena kat batang idung sendiri mmg tak belajar...ini lah namanya kehidupan..muahahah..Jom samak lekaih!

Dengan ikhlasnya terpaksa rela aku bagi je kasut tu kat jiran chinese aku..nasib lah dia satu saiz dgn aku..and nasib baik lah kasut tu tak mahal mana..kalo tak keryau tak berlagu le jawabnya...
Kasut tu aku beli dari online web oversea punya okeh..takdak plak tulis lining kulit menatang apa...kalo kt Msia ada jugak diorang asingkan antara pig skin lining dgn lining2 lain..takpun mmg ada sign tulis so senang kita tak 'Ter"beli kan...

Rata-rata aku baca kebanyakan pig skin lining ni digunapakai di China..so mostly kasut2 yg made in China mmg guna kulit babi sebab harga murah...tapi disebabkan sekarang ni banyak brand2 yg hantar barang buat kat china, jadi terlibat sekali lah wpun european brand punya kan...sapa tak nak save kos..betul tak?..

So korang pasni kalo nak beli berhati2 yer..tanya dulu betul2 sole tu made from cow or pig skin lining...

8 comments:

eMMe said...

mujur la ade org lain perasan...huhuhuhu...

reena said...

Lily, i pernah baca somewhere 3 dots ada jugak yg bukan diperbuat drpd kulit babi. Tak ingat apa. Wallahua'lam.

DaZzlingLilLy said...

eMMe-itu lah kan..nasib bg org lain tgk...

reena-i pn penah baca,katanya yg ada 3dot tu kekadang made from plastic not from pig skin..

Anonymous said...

akak, ade gak ksut yg bukan diperbua drpd kulit babi.if 3dot tu same je, tue sebab machine yang dieorg gne..tp if 3 dot tue jarak x same,tue kulit babi.

http://ashopaholicsden.blogspot.com/2008/09/pigskin-lining-and-what-it-looks-like.html

miSsMawar... said...

adoiii sayang nyaa... nasib baik bukan mahal... kalau tau jenuh gheyauuuu... hahaha...

Mooniqueen said...

Aah pernah jugak dengar pasal dotdot ni... Takutkan... Dlu pernah nak beli handbag, nasib baik dia cakap pig lining... Tapi rasanya tak Ada je barang mahal2 pakai pig lining je... Kena rajin bertanya la... Jadi satu kerja pulak kan... Huhu..

Has said...

pernah ter pgg kasut kat dlm mall. x perasan signage tulis kt depan tu. hohoho :)

DaZzlingLilLy said...

Ano-thanks for ur info..

kak mawar-itu lah jenuh jgk kalo mahal..

Mooniqueen-betul tu mmg kena rajin bertanya kalo tak nak terkena..

Has-i pun selalu kali ke 2 baru perasan akak..hahaha..bahaya betul