Sunday, June 17, 2012

Isteri Pisau Cukur

Rata-rata para isteri yang suka shopping handbag,kasut and segala mak nenek baju yg selalu share minat diorang ni di FB,Twitter and blog mesti akan update satu keluhan mengenai 'kata2 orang yg dengki tentang hobi diorang ni'..
Kata-kata tu selalunya berkaitan dgn tajuk entry aku ni..betul tak?
Wajib para isteri ni dilabel kaki kikis duit/harta suami..bukan sorang dua yg selalu mengeluh camtu..tapi ramai.. 
Taktau lah apa sebab yg 'mereka2' itu simply cakap camtu..padahal apa yg aku nampak si isteri bekerja and ada duit poket sendiri..and ada juga si isteri yg tak bekerja tapi asalnya anak org kaya yg mak bapak dia bagi elaun bulanan...and kalau si isteri tak bekerja sekali pun tak semestinya dia takde duit simpanan langsung utk nak beli barang2 yg dia suka tu..

Pic:googled

Bagi aku tak salah langsung kalo si isteri ni nak jadi pisau cukur sekali pun sebab itu suami dia..bukan suami org lain pun!..Entah2 si suami yg jenis IKHLAS and pemurah hati nak belanja si isteri beli semua2 tu kan..klasss betul kalo anda dapat suami sebegitu..so kalo ada mulut2 puaka yg cakap korang kikis duit suami, lantak lah dia..DENGKI LER TU! hahahhaha...itu pun kira dah baik tak gi kikis duit laki org yg bermulut puaku tu kan...
Tapi harus diingat kalo nak kikis duit suami pun biar lah time dia ada duit extra..kalo time takde duit kang korang tanggung lah akibat bersama hari2 makan nasik berlauk kicap jer anak beranak...kalo dah tau suami tak mampu jgn lah pulak memaksa suami beli macam2..kena lah tolerate..sila paham situasi kewangan suami jugak..kang tak pasal2 makan kaki suami plak..hahahha
JADI LAH PISAU CUKUR YANG BIJAK wahai para isteri...
hehehhehee...
Actually dah lama nak update pasal entry ni...geram gak kekadang mengenang nasib kawan2 yg selalu sakit hati dgn para mulut puaka sebegitu..maybe hormon aku tak stabil kot skang ni..nak2 lagi tido time petang.itu yg emo 16 macam.huhu..

2 comments:

littlehumblelynn said...

Sbb utama bekerja -adalah utk berbelanja tanpa mintak duit suami.selalunya nk beli apa2 mmg guna duit sndr,in case dia nk bayar.itu bonus namanya!!

Has said...

count me in. ahkak mmg isteri pisau cukur baik punya. kerja tp kete nama sendiri pun suami byr kan :p

nk tambah. biasa si mulut puaka tu peng dengki or dia x dok laki utk dikikis..opss :p