Thursday, June 28, 2012

Sentap!

Semalam adalah hari sentap aku..
Kepada yang memahami tq very much...
Nasib ada korang yg bagi kata2 semangat..ewahhhh..
Tapi iyer lah bukan aku sorang yg perasan or blh merasa 'kesentapan' tu..
org lain pun perasan..kiranya mmg patut di'sentap'kan lah kan?
kesimpulannya kalo nak cakap tu biar lah jgn bg org sentap..pikir dulu sebelum bercakap..
Orang tua-tua dah siap tinggalkan peribahasa lagi kat kita:
Terlajak perahu boleh diundur..Terlajak kata????
Kalo org yg dgr/baca tu pekak or buta lain al-kesahnya..
Pikir-pikirkan lah..
Sekian...


10 comments:

zailamohamad said...

apa yang ko sentapkan weh?? cer citer cer citer

Mooniqueen said...

Biasalah manusia ni... Kadang2 cakap ikut sedap mulut je... Sabar ye...

eMMe said...

opss...Sis, hope kata2 saya @ komen2 saya tak buat Sis Lilly sentap, hehe~

~Beb~ said...

Sis mgu lepas ade gak kite senthapp therooooook pnya. sblm ni mmg jnis bole je tak kesah org ckp lepas sbb bole je bls.lately ni dh sentimental, mls nak balas.. tp kali ni kne mulot puaka trukk pnya :( sedih smpi hri ni klu teringt, terngiang2.. and rse nye xkan lupe smpi bile2..

wahai mulot, wahai manusia.. ketahuilah senjata paling tajam adalah LIDAH! boleh mgguris hati rmi org :'(

Bitt (doubleIS) said...

wooowww kes apa yer semalam daku tidak mengetahuinya...

Has said...

mmg sentap ok...paham sgt!

DaZzlingLilLy said...

zaila-nnt aku citer..

Mooniqueen-a'ah kan mmg biasa,tapi kalo dah selalu org yg sama buat i sentap mmg terasa jugak lah..

eMMe-hehehe..i bukan sentap kat u and tak pernah pn terasa dgn komen2 u dear..

Beb-betul tu ain..kita pun ada gak time terasa and sensitip..nak ckp pun biar lah berlapik..

Bitt-takpe small matter jer..dah okeh skang ni

CIK NANA said...

Huhu, takmo sentap.
Makan pelam lagi bagus! Nyum nyum.
:)

my everything said...

mulut orang memng puaka kan .. puaka puaka kite pun tk teruk mcam dorang so sabar jela k llily

DaZzlingLilLy said...

Has-mst la kan sentap kalo kata gitu..

NANA-betui makan pelam lg sodap..nomnom

nana-a'ah nana..kita malas nak puaka2 nih..