Monday, July 9, 2012

Baju Raya?

Akhirnya berjaya jua miliki 20th by rizalman tu..
Sepasang aja yg aku rembat..4 pasang lagi tlg belikan utk kengkawan..
Kat Tesco Mergong boleh dikatakan banyak lagi saiz S and M yg ada utk semua design..
Ini antara 5 pasang yg aku sempat try..






Kalau boleh nak try semua..tapi malas plak..hehe..

Lepas membeli-belah kat Tesco tu aku Jakel dgn niat suci murni nak beli kain baju melayu untuk laki..and kain lining jer utk aku..
Tapi godaan kat sana sgt kuat...susah aku nak insap kalo masuk kedai kain nih..
Agaknya sampai tua tak insap kot!

Suka tengok kaler turqoise+pink ni..dua2 lawa okeh..

Last2 amik yg polkadot tu..
Ada satu lagi kaler yg sangat sweet design paisley...mmg aku suka sangat..tapi memandangkan bajet tak cukup tak dapat lah nak beli..huhu..sedih..malas nak snap pic kang balik duk meroyan plak..
Tapi tgk lah kalo meroyan jugak ujung bulan ni kena pi Jakel balik..hahaha..

14 comments:

KhaiRin : anies said...

ijau + pink tu cun!
cam ne harganya? bleh tahan?
jahitan okey??

POSH76 said...

santeklaa....nak check it out tesco kat sinilaa

Merah Baldu said...

tq lily..igtkan u borong semua.hehe

DaZzlingLilLy said...

KhaiRin-jahitan okey..harga pn not bad..

POSH76-cepat babe nnt kehabisan plak

Merah baldu-tak mampu la nak borong semua..hehe..u r welcome..

Anonymous said...

dear..


kain mcm tu x panas ke?
dah cuba tp x penah pakai material mcm tu

tp u pakai cantik :)

I.Q.W.A said...

ppolka dot cantik ngn akak!!! :)

wan G Silk said...

ok tak material rizalman tu? lawa lahh...nakkk..

FaRah Baharom said...

lily, 1st and 2nd tu sgt sesuai dgn u..terletak cantik kat badan u..:)

Has said...

suka dan minat no 1,2 n last. cuma x sempat lg nk terjah tesco. ke dah licin??

farrah said...

cantiknya kamu, babe!

*Miss Geli^ said...

comey nye weiii....asal aku tak nampak posting ko ni..

nak kirimmmm...

harga brape ni...pliaseeeeee

DaZzlingLilLy said...

Has-akak g la cari kot ada rezeki..takpun try tesco png weekend ni nak g sana kan

Farrah-thanks babe...baju2 tu yg cantik kot..semuanya pic takde kepala kan..hehe

Miss Geli-ko ketinggalan ketapi nowa..takpe apa hal aku sms nanti

Bitt (double IS) said...

yes suka yg polkadot tuhh

DaZzlingLilLy said...

Ano-material ni tak panas..rasanya kain jnis sejuk

IQWA-i tak brp suka kain dia jer..

Wan-ok jer kalo nak compare dgn harga tu kan..cepat2 terjah tesco k

Farah Baharom-tapi i beli 1 jer..hehe

Bitt-polkadot tu cute