Saturday, July 21, 2012

Masak Apa Hari Ni?

Hari ni first day puasa kena hari cuti..alhamdulillah dah separuh hari kan.
Kita org perempuan (isteri ) mesti pening fikir nak masak apa utk berbuka..ke korang beli je kat bazar?..or berbuka di luar?
Macam i hari ni mmg ada mood nak memasak sebab cuti..
Bahan-bahan mentah pun dah ready cuma tinggal nak masak je..
Memang plan dari last week lagi nak masak utk hari ni..tapi masak lauk sejenis and nasik jer lah..hehe
Kuih muih semua beli..almaklum lah kami berdua jer..penat kalo nak masak macam2 jenis tapi makan seketul dua aja..
Petang ni i nak masak gulai tulang!


(Pic:googled)

Harap2 menjadi lah gulai haku..almaklum lah masih baru berjinak2 dalam bidang masakan gulai..selalunya ayam masak kicap je..yg tu je yg marvelles pun..haha

*Sesapa yg nak beli baucer buffet di Hotel Seri Malaysia Kangar sila emel aku utk keterangan lanjut okeh..RM35 per pax jer..


2 comments:

Has said...

smalam akak pun masak kari. kari ayam versi kg hb akak la. pastu grg pedas kobis. lauk tambahan, daging bakar beli dari pasar ramadhan. hari ni tgh belek2 buku resepi lg :)

DaZzlingLilLy said...

Has-harini malas dah nk masak..huhu..ingt nk beli di bazar je semua