Friday, July 13, 2012

Peplum Kurung

Takde idea nak tempah utk fesyen baju raya tahun 2012?
Nak ikut trend terbaru utk kurung moden?
Peplum sangat IN utk tahun 2012..
Dari tops ke dress hinggalah baju kurung semuanya dah ada 'peplum' sekarang ni..
Jom tengok koleksi-koleksi designer tersohor tanah air yg ada aplikasi peplum..

Yang paling menonjol semestinya si fuschia dari Rizman Ruzaini


Tambahan lagi fazura yg pakai..mmg meletops!


Yg ini pun not bad..layered peplum..


 


Izara Aisyah for Cosry Purple Label..



Mint Green peplum from Nurita Harith..

So sweet kaler ni ditambah dgn material chiffon yg flowy mmg nampak ala2 anak dara manis gitu..

Utk sesapa yg berminat sila terjah butik2 berkenaan..ataupun lagi mudah beli kain tempah jer..boleh cilok idea dari pic2 di atas..
Tapi awas yer peplum ni rasanya tak sesuai utk heavy bottom figure (pendapat mata kasar aku jer,lain org lain pendapat okeh).Kalau yg takde shape mmg sesuai sebab bahagian peplum tu blh menampakkan anda lebih curvylicious gitu..

Aku pun mcm teringin nak ada sepasang peplum kurung ni..tapi tak sempat lg nak pikir material camna yg paling sesuai..kalo nak tempah skang pn mmg tak sempat..so tunggu pas raya jer lah..hehe..i tak kisah ketinggalan trend u ols..janji i merasa akai peplum..

(Pics:googled)


5 comments:

Mooniqueen said...

Aahlah cantiknya... Tp pakai Tudung sesuai ke pesen gini?

eMMe said...

tak sesuai la Tasha Shila jadi model, heheheh... maybe tak suke dia kot, hehehehhee...

zailamohamad said...

agaknya trend sekarang kan peplum ni..aku pon suka tapi kalau aku kena buat labuh bontot pasal tak nak tunjuk asetku yang besau ni..hahaha

KhaiRin : anies said...

sy jumpa peplum kurung ni smlm...mmg cantik siap ada labuci / manik gitu..tgk harga..terus ltk blk hehehe

DaZzlingLilLy said...

Mooniqueen-i rasa sesuai tapi kena labuhkan baju tu..biar tutup bontot..

eMMe-disebabkan artis agaknya tu yg RR amik dia jd model

zaila-nnt buat la sepasang..aku nak tengok

KhaiRin-beli kain tempah je anies..lg jimat kan..