Monday, July 23, 2012

Puasa at Work

Title macam first time je kan puasa masa bekerja..haha..
Al maklum lah puasa kali ni start kat umah during weekend..
Pas subuh semestinya membongkang sampai tengah ari..ke aku je yg tak senonoh gitu?
Tapi semenjak jadi bini org ni takdak lah nk bgn sampai tengah ari kul 1 gitu kan..kul 9 pun dah rasa lewat sebab bersusun house chores yg nak kena buat..ermmmmm..pahala semua tu..
Camna puasa korang hari ni?..al maklum lah first day puasa time kerja..macam i tadi kul 12 perut dah start keroncong..mmg rasa cam pelik..haha..tapi kejap je lah..
Pastu skali blackout kat opis ni..kena plak time lunch hour tadi..mmg serius bosan..dgn panasnya takde aircond..dugaannnnnn....sabar jer lah..tapi pompuan bila dah borak mmg lupa segalanya..hehe..ok lah kan borak time lunch hour..nasib kat sini takde shopping mall..kalo tak jenuh habis duit lagi pakat kirai..haha
Sedar tak sedar dah 3.30 ptg...tadi aku sempat nap kejap dalam ofis..mmg rasa fresh sgt..cuaca kat luar pn tak panas..alhamdulillahh..
Bagi yg bekerja dalam ofis tu korang leh tutup aircond kejap utk elakkan tekak kering..tapi kalo ofis korang guna aircond yg centralized tak dapet la nak nolong...aku mmg on aircond kejap2 je dlm ofis aku ni sebab tak tahan sejuk..
Ok lah nak nak sambung buat kerja..
Kang balik petang ni taktau lah nak makan apa..
Beli je kot juadah petang ni..
Rasa cam nak ini:

(Pic:googled)

3 comments:

KhaiRin : anies said...

kt opis ni, sy ddk betul2 bwh ekon.10 min je psg pastu da ttp.sik baik la kwn2 seopis ni, sm jenis kulit x thn sejuk hehehe

Hanis MY said...

salam ramadhan lily.. siyes hanis pun terliur k tgk kuih tu!

DaZzlingLilLy said...

KhaiRin-nasib jugak kawan2 anies sekepala..kalo tak jenuh menahan sejuk..

Hanis-org jauh mmg terliur lah kan..susah nak dapat..salamramadhan to u too