Saturday, August 25, 2012

The Gleam Resort, Satun,Thailand

Raya baru-baru ni we ols ke Satun..
Jalan2 cari rezki..
Kali ni stay kat resort baru di Satun..
Memang cantik The Gleam Resort ni..
Puas hati bilik semua cantik..
Grand Octogonal Room-RM220
Resort baru lah kata kan..
WiFi pun laju jer..ada swimming pool..

Kasi chance i posing jap..

dekat jer dgn town..kebetulan ada Ngan (pesta/ala2 uptown gitu)..memang best jamu mata kat sana..
Harga bilik pun not bad..
Standard Room-RM90
Deluxe Room-RM110
Harga promotion sempena pembukaan..
Kitorang stay kat Grand Octogonal Room
Bezanya cuma ada sundeck kat atas dgn open air bathroom jer..
nak mandi pagi2 mmg sejuk lah sebab kena angin..nasib ada heater..
Kolam or bath tub pun ada..aku kata kolam sebab bath tub dia besar..
Aku suka kolam dekat lobby dia..comel jer..padan lah dengan resort yg kecik camni..
Butiran selanjutnya u ols boleh tengok kat website THE GLEAM RESORTS

Tips nak ke sini..buat sesapa yg biasa dgn Pekan Satun, dari Restoran Nong Nee korang terus jer sampai jumpa traffic light,terus lagi sampai jumpa rumah besar sebelah kanan, kemudian dlm 200m ada signboard The Gleam sebelah kiri..

No comments: