Wednesday, September 5, 2012

Malibest Resort, Langkawi

Kali ni ke Langkawi tertunai jugak hajat nak stay kat chalet atas pokok..
selalu pi mmg fully booked..
almaklum lah kalo pi Langkawi tu tak pernah plan awal2 pun,terus terjun naik feri cenggitu jer..hahaha
Kali ni stay kat Standard Tree House, Malibest Resort
(Pic:malibestresort.com)

Aku punya bilik yg sebelah tu..yg ini sharing tangga..harga RM220..
Memang puas hati sebab view dari balcony mmg cantik..saujana mata memandang..

Bilik pun just nice,tak kecik and tak besar sgt..



Pic pki BB cabuk tu yg suam2 kuku je kualitinyer..hahaha
Chalet tree top ni aku rasa tak sesuai utk sesapa yg ada anak kecik..bahaya u ols..sebabnya tinggi  ada tangga..pastu stairs tu mcm kecik skit..
Satu hal lagi jgn takut chalet tu bergoyang ke hapa sebabnya ada tiang yg sokong chalet,bukan dibina atas pokok yer u ols..nama jer tree top..hehehe

Kat sini semuanya ada,jet ski,banana boat and segala bagai water sport..
Cuma Malibest takde cafe sendiri..kedai makan berlambak2 area situ..jalan kaki jer sambil cuci2 mata..

Aku dah siap cecantik.. cantik lah sangat!

Enjoying the sunset view near Lanai Hotels

Owh....surprisingly Pantai Chenang dah ada Chenang Mall..


Last time aku pi takdak lagi..terkezut hokeh..ok la ada Old Town White Coffee,Starbucks and restoran makanan jepun...kedai lain tu mcm biasa ada jual baju2 and aksesori..




7 comments:

Nurhayati said...

syoknya jalan2 lagi.. sgt jeles tau. diriku lama x bercuti2 malaysia :-)

cantik ar resort ni. xsangka ada mall dah ek. dorang dh naik tarafkn kat situ. lama giler x ke langkawi.

.::WaNiE::. said...

Going there next week and cant wait

cuaca kat sana mcm mana?? ok tak skrg?

zailamohamad said...

bestnya p Langkawi..aku tak pernah jejak kaki di Langkawi..huhuhu

FaRah Baharom said...

Happy Anniversary Lily ..:) Bestnya honeymoon cum jalan2. Nway u pakai ape pun cantik dear, sbb orangnya dah memamg lawa..hehehe

Bitt (double IS) said...

mang aiii sekejup jek siap..haritu pergi nampak tutup lagi...wahhh rindu kat sana..hehehe

btw, selamat hari raya si cantik :)

Has said...

rindu langkawi!

~Beb~ said...

Wahhh tuhdia! Cemane leh tak prasan n3 nih.. Serius tak tau ade chalet cenggitu. Kukuh x untuk kami sebesar alam nih? Ahaks ;p tapi cantik sgt view dr atas chalet tuh.. Waduhhh anniversary sgt. Btw happy anniversary sis :)