Monday, December 24, 2012

Kerabu Sotong Thai Style

Dua tiga hari lepas awat ntah tetiba teringin kerabu sotong ala thai..nak beli rasa cam takdak jual ja dekat area sini..
 
 
 
Check dlm fridge smua bahan ada..so jadi lah kerabu sotong idaman aku..kalau buat sendiri boleh adjust ikut taste kita..
Kali nk nak share resepi..ala senang aja nak buat..joms..
 
Bahan-bahan:
Sotong
Sup-un
Garam
Gula
 
Fish sauce ni wajib ada kalo dlm makanan thai..




Cara-cara:
Sotong dan sup-un rebus dan kemudian toskan.
Bahan dlm pinggan potong nipis or dadu ikut lah camna u ols suka..
Gaulkan semua bahan,masukkan fish sauce,garam dan gula ikut selera memasing..
Last sekali baru perah limau..
 
Siap semua masukkan dalam fridge sebelum menjamu selera..kalo takmo masuk fridge pun boleh..
Selamat mencoba..
 
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

3 comments:

Has said...

ok..easy peasy je menu nye. jan 2013 akak try ;)

Miss B said...

Kerabu sotong adalah feberet saya :) senang rupanya nak buat. Nnt boleh cilok ur resepi hihi

yatt said...

alahai terliur plak dah tgk hehe