Thursday, December 20, 2012

Terubok Goreng

Semalam mmg mood nak masak,tgk bahan semua cukup so jadi lah tom yam putih..
Sekali tgk mcm sup je kan..tapi aku letak cili padi biar pedas..baru umphhhhh!
Lately mmg takdak selera nk beli makanan kt kedai,rasa kembang tekak..hehe mengada2..so terpaksa lah masak lauk simple2 je..janji kena dgn selera aku..semalam aku makan tom yam putih dgn terubok masin serawak..mmg laju lah menyuap nasik..wpun rasanya combination tom yam dgn terubok masin tak kena,tapi tetap sedap di mulut aku..
Owh bila makan terubok masin terus teringat pasal kedai terubok goreng di Jalan Kelawei,penang tu..sampai hari ni cari tak jumpa2 lg kedai tu..ramai org cakap sedap..last time pegi jenuh berkali2 pusing kot Jalan Kelawei tu mencari..tak jumpa jugak,tanya orang pun tak tau..heran aku..3 org okeh yg kami tanya,tp smua tak tau..ada sesapa tau kt mana?
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

3 comments:

Has Honeylanz said...

tomyam putih tu just ketuk serai..lengkuas n cili padi kan. sedapp nye terubuk masin grg...perah limau x?

Babe said...

Aku kahwin dgn org sarawak x pasal2 jadi agen ikan terubuk masin kat opis hehehe

DaZzlingLilLy said...

has-a'ah la akak,perah limau mmg sedap..