Wednesday, December 12, 2012

Whatsapp yo..berasapp kepala yo

Selain bbm aku pun guna whatsapp..apatah lagi pengguna android kan..mmg medium utama utk connect dgn bff..skang kalo sms rasa cam agak 'pelik'..haha..nak2 lagi kena potong duit kan..pastu bila taip sms sebaris terus send..pastu taip lagi sebaris plak,send lagi..haaaaa..kan dah double sms chargenya..baik pki bbm/whatsapp memandangkan dah purchase pakej intenet..
Tapi baru2 ni lepas kejadian phone aku ada problem tenet,aku call maxis call center..and terkeluar bab whatsapp nih..aku ckp dgn penasihat teknikal tu lebih kurang gini la bunyinya;
Cik tau tak application whatsapp? Sebenarnya whatsapp ni adalah untuk pengguna android,kalo pengguna BB guna,cik akan dikenakan charge berdasarkan penggunaan data..
Kalo I beli pakej tenet yg unlimited pun I still kena bayar ka?
Ya cik..mmg dia akan charge jugak..kalo guna aplikasi lain mcm bbm,twitter smua tu tak kena,tp whatsapp akan kena charge..
Ooooo..patut la sblm ni aku rs cam kredit aku selalu cepat abis..kdg tu aku check kredit mcm tetiba ja hilang 6 kupang..tapi tak guna pun..
Tapi baru2 ni aku monitor kredit aku tak hilang plak..haishhhh pelik lah..
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

4 comments:

yatt said...

erkkk biar betul? i dah abes kredit pun still leh whatapps janji kita subscribe ntenet for bb kan?

Nurhayati said...

tak tau plak kena charge.. peliknya..

~Beb~ said...

erk. cam pentipu je. tp mmg dlu pakai bb dgn maxis ni mmg dorang slamber je jwb benda2 yg tah ape2. sbb dorang pon x reti sbnr nye. huhuhuhu. since tu xde dh call2 dorang ni. lantak la. lame2 elok sndri nnti. dah la cll dorang ni kne byr.

tpi xtau la klu btol. ikot logic nye mcm tidak.

DaZzlingLilLy said...

yatt-tu lah pasal kan..i pon perasan yg time kredit abis pn still leh guna..

Yati-dia kata tuk BB jer..phone android tak kena...

Beb-owh yeker..itulah leceh call depa kena bayaq duit..ngarut ja..sis siap ckp "biar betul"..dia kata takkan saya nak tipu cik kot sbb saya di sini nak membantu cik..huhu