Wednesday, February 29, 2012

Wordless Wednesday : 1 shoes, 1 bag, 2 different clothes



*pic tak clear sebab i malas nk kuarkan kamera...

Monday, February 27, 2012

Helluuu..


Warm wishes from pearl of the orient..



oKeh gud nite..just a quick update from my BB..see u later..

Wednesday, February 22, 2012

Wordless Wednesday : Double 'G' Eyecandy


Tuesday, February 21, 2012

Yeay...

Baru ja booking 'H' hotel taksat ni..seronoknya leh sedut angin pantai ahad nanti..
Tapi kali ni ke sana ada kaitan dengan kerja..dari ahad sampai selasa..
Para petugas sebenarnya pihak opis dah bagi satu apartment..memandangkan aku nak heret wandy so kena la amik bilik sendiri kan..tapi tak kisah lah sambil keja leh jenjalan jugak..hehe
Semalam duk pening2 pikiaq nak boking hotel mana la area tu..kebetulan hotel tempat kitorang kena 'bekerja' nanti tu tinggal bilik yg tak best aja..iya lah kan semuanya harga kaw-kaw ja yg tinggal..sapa suruh aku lengai sangat..last minit baru nak booking..huhu..konfirm la penuh kat situ sebab harga berpatutan..
Nak tak nak kena la aku amik jugak 'H' hotel tu..sebabnya yg sebelah dia mahal gila wpun lawa..
Okeh nanti next week lah plak update pasal keja kat 'sana' nun itu yer..
Yang penting hal hotel dah settle..lega rasanya..

Monday, February 20, 2012

Happy Monday!

Pic:googled

Selamat bekerja semua..ceria kan hari anda jgn sampai ter'blues' isnin yg indah camni..
Minggu ni aku semangat kerja sebab nak tunggu gaji..huhuhu..kering kontang dah ujung2 bulan camni..nak2 lagi gaji bulan 1 dulu masuk super awal..sabaq ja lah..
Okeh jom wat kerja dgn tekun..nanti update lagi kalo ada ceta menarik..chao!

Friday, February 17, 2012

Gold Jumper

Kalo cakap pasal emas,rasanya kebanyakan pompuan suka pakai emas ni..cuma ada yg suka kumpul dan ada yg beli sekadar nak lengkapkan diri sebagai wanita aja..hehe..
Kalo sapa cakap dia takda langsung barang kemas mesti aku tak caya..sebentuk cincin paling kurang pun mesti emas kan?...

(Pic:googled)

Macam aku sendiri pun tak minat nak kumpul barang kemas..cukup lah ada serba satu..itu pun jarang pakai..wpun mak2 kita selalu kata yg emas untuk investment,tapi minat aku still tak bercambah lagi terhadap emas nih..tapi mungkin satu hari nanti aku akan minat...manusia berubah ikut peredaran masa kan?...
Kalo pakaian plak jarang2 kita jumpa kaler gold yg senang matching..kalo ada pun songket benang emas...kain lace..cam sesuai utk majlis glamor gitu..tapi aku pernah sekali jumpa bra LaSenza kaler gold..mmg cun abis pada mata aku..auwww sexy gitu..umpama cik betty boop di pakaikan emas..tapi sayangnya takdak size aku..sobsobsob...
Hari ni plak saja gatal tangan bukak web H&M...macam nak pengsan aku tengok pompuan ni..lawa gila..walaupun aku pompuan tetap terpaku sekejap!

Jumper gold tu pun lawa..simple je dia pakai dgn black trouser..

Sebenarnya nak beli barang kemas mahal...tu yg berangan tengok2 baju kaler emas jer..sebab paras tu jer yg mampu nak beli tiap bulan...hehehehe..

Tuesday, February 14, 2012

Thanks Nuffnang!

Tu dia aih...setelah sekian lama menunggu..
Akhirnya dapat jugak BE dua 'ketul'
Rasanya last aku dapat BE masa November 2011...sekali tunggu punya tunggu Februari baru ada BE..


Thanks nuffnang...Nokia and Maybelline too..
Pasni kena kuatkan semangat update selalu..sehari 10 entry ker..kihkihkih..satg kot org jemu plak baca..


Monday, February 13, 2012

Sibuk benar minggu ni

Tak sempat nak update properly dari minggu lepas lagi..kdg2 tu main hentam update ikut mms jer..
Skang ni sibuk dgn macam2 aktiviti..
But lately aku seronok sebab dapat jumpa kawan2 yg jarang2 jumpa..spent time togather sembang2 mmg best..teringat zaman sekolah dulu2 ni..kemana saja mesti angkut 'geng'..hehe..
Okeh now move to ceritera baju-bajan plak..kalo tak cakap pasal menda alah ni mmg tak ceria hari aku seharian tu..skang aku gila belek2 website ZARA..sebelum ni tak pernah pun ada baju ZARA..alih2 beli kat wandy ja..aku mmg nehi brand ZARA ni..taktau psai apa..
Tapi alst week dah dgn rasminya dah ada sehelai skirt ZARA..hehe..skang ni aku suka jenguk web ZARA sebab ada bug print blouse..sangat cute...
ke korang rasa cam geli sebab bugs merayap-rayap di baju?..hehe..

actually yg kuning entry sebelum ni pun bug print jugak..sayangnya di Midvalley takdak size aku..huhuhu...

aku suka spring-summer collection..semuanya kaler ceria...

Wednesday, February 8, 2012

WW:My February Wishlist

Kruk Kruk..rangupnya

Tima kasih auntie baby..bwk balik dr kl ke perlis..pastu susah2 Q panjang..hehe
Finally dapat gak aku merasa Garrett popcorn yg jadi bualan 'hangat' di blog-blog suatu ketika dulu..memang manesss..kena dgn taste aku..senang ceta camni lah..kalo dulu beli popcorn kat pasar malam tu kita mst nak pilih sebijik2 yg bnyk karamel kan..tapi yg ni tak payah pilih dah sebab semua perfectly coated with caramel..
Tapi awas! Makan bnyk leh sakit gigi or diabetis kang..eat at your own risk..kekekeke

Tuesday, February 7, 2012

Sorga Dunia Aku dan Kamu Juga..

Sapa yg ada dlm list friend FB i mungkin dah tau apa yg aku maksudkan dgn sorga dunia tu..hehe..
Tapi semalam aku upload pic sekadar jamu mata korang jer..terlampau banyak choice sampai otak aku jammed..mcm nak semua..try ja itu ini..tapi malangnya saiz aku tak banyak..sebab saiz aku bagi kasut2 ni dah last..paling besar iaitu 40..padahal aku normally pki 7/7.5 ja

Misi mencari kasut kuning dah berjaya semalam..

 Try je terus ngam dgn aku..tanya harga berapa dia cakap RM59...ermm..ok lah kan..pastu try2 plak yg lain..ingat nak beli kaler hijau..tapi bila try rasa cam tak comfortable..so aku try biru yg bertali..rasa goyang2 plak..tak stabil...

Pastu grab yg ni..royal blue peep toe with red sole..ermmm mcm CL plak kan..hahaha..

Pakai je rasa ngam..belasah jer grab yg ni..harga asal RM79...tapi aku dapat RM100 utk 2 pasang ni..
auntie kedai tu siap pesan nnt dtg lg...
hehehe..

Gumbira benar hati aku hari ni sebab dapat kasut baru..2 peep toe yg sgt tinggi yang tak mungkin akan aku beli kalo kat mall..

Sunday, February 5, 2012

Selamat berhujung minggu semua..

Salam maulidur rasul utk semua..
Best weekend ni cuti panjang..ramai yg ambik kesempatan balik kg kan..mcm aku plak habiskan masa g kenduri and lepak-lepak kt rumah..
Paling best time kenduri ni lah nak jmp sedara mara semua..mcm2 benda yg nak borak..bila dah jmp tu asyik bercerita sampai lupa dunia org kata..hahaha..tapi hari ni jmp kt rumah kenduri best sebab smua dlm keadaan cantik2..leh la snap pic..kalo selalu lepak kt rumah mmg payah nk snap pic sebab keadaan tak sesuwai gitu..

Ok lah pic first semestinya queen of this blog..with my pink kebaya nyonya..hehe

Next,pic with my mak lang and mak teh..kiri atas skali..

Last..with my mum,sister and niece..

smua pic dgn kaum hawa jer..kaum adam ni susah benor depa nak bergambar..knapa eh? Sebab tu aku jarang ada pic dgn abg2 and my dad..huhu

Friday, February 3, 2012

Kayuh pulak..

Skrang aku dah ada xtvt baru...
Nampak tak si putih dlm pic?..
Bukan puteh yg depan tu..tapi yg tengah..selain mengasuh si puteh yg depan tu aku skang ni mula kayuh basikal or gerek kata org utara..
Best jugak rupanya mengayuh ni..peluh jugak..tapi mula2 sakit bontot..huhuhu..sampai la ni tak hilang lg..haha..padahal baru dua kali je kayuh..yg kedua sakit lutut sebab tak biasa kayuh kan..tapi sakit lutut ni hilang sat ja..
Setakat 2 kali kayuh ni baru dalam 7km gitu..ingat petang ni nak kayuh lg..semangat tgh membara skang baik pulun sesungguh hati..dgn harapan dpt lah turun kan 4/5kg nanti..
Gerek tu pinjam aja..hahaha..my nephew punya..skang dia gila merempit moto,so tak naik gerek tu..baik aku pinjam..bukannya kalo beli baru kang rugi..sebabnya benda2 gini kejap je kita nak minat kan..kalo hobi mengayuh ni tahan sampai ujung thn ni pun dh cukup baik bg aku..
Nnt aku update track yg aku selalu jalan..bestttt..saujana mata memandang..

Thursday, February 2, 2012

Terubat sudah kepingin ku

Semalam kan aku gi Langkawi..
Pic yg entry sebelum ni ,masa otw nak ke langkawi..actually tak plan pun..tapi wandy ajak aku teman dia gi jumpa kawan dia kat sana..katanya segan pi sorang2..elehhh dia tu manja..hahaha..so aku pun amik cuti lah sehari..
We ols naik feri kul 1.30ptg..sampai sana dalam 2.30 ptg camtu..tambang feri utk dewasa is RM18 yer kengkawan..
Sampai kat jeti kawan wandy dah ada kat Starbucks..apa lagi pekena ice blended dulu..pastu diorang gi Kuah..aku pun merayap2 lah cari barang pesanan kawan aku..hehe..itu lah nak dijadikan rezeki u Linda..lucky u..

 Cekelat Whittaker's

Satu bar RM10.90 jer..yg kecik sekali sebelah kanan tu RM6.90..ni lah first time aku beli Whittaker's..baru lah aku tak ghupanya cekelat ni penuh dgn almond dlm satu bar tu..meriah u ols!..

Psssstttt : kalau sesapa nak pesan len kali pun boleh..cuma bila aku nak ke Langkawi tu tak leh janji..perfume pun boleh..semalam aku try Gucci Guilty..ermmm wangi..botol kecik RM181...tapi tak bli sebab ongkos dah takde..huhuhu..

Pastu we ol ke Langkawi Fair plak..menjerit2 dalam hati aku ni..sangat suka..hehehe..
Sebenarnya dah lama kepingin Prosperity burger McD..kesian kan?..
Al maklumlah Perlis ni takdak McD..paling dekat Alor Setar..next langkawi..weekend malas nak drive pi Aloq Setaq sana nun..so kali ni mmg rezeki aku lah..just a ferry away..hehe..

Memang rasa nikmat sgt makan prosperity kali ni..aku takut gak kang tak sempat merasa..jenuh la kena tunggu thn depan nun kalo terlepas kali ni..alhamdulillahh..dapat jugak akhirnya..kalah org ngandung yg ngidam kan...ngada2!

Kejap ja rasa masa berjalan masa kat sana..kul 5 dah balik...panas sgt Langkawi skrang ni..jenuh lap peluh..hehehe..tapi i suka...hehehe..

Wednesday, February 1, 2012

Wordless Wednesday : Wonderful Langkawi