Saturday, March 31, 2012

Hari Rajin


Happy weekend kengkawan semua..
Weekend ni tetiba aku semangat nk masak..ada ikan fresh dlm freezer kan..apa lagi aku pun proses semua ikan..pastu tgk ada bahan sesuai utk wat masak stim..nak2 plak senang main campak2 jer kan..
Nikmat sgt makan hasil air tangan sendiri..hehehe..sebenarnya dah lama tak masak..asik makan nasik bungkus jer..tu yg terasa nikmat..
Enjoy ur weekend peeps..

Friday, March 30, 2012

Stripe flat with neon pink

Meriah betul aku minggu ni kan..mentang2 lah baru lepas birthday..hari ni dapat kasut lagi..
Actually dah order 3 minggu lepas..hari ni baru sampai..
Cute jugak aku tgk flat ni..hehe..puji kasut sendiri..dgn harapan akan rajin pki flat pi jenjalan..kesihatan harus dijaga kan..kalo nak cantik mesti sihat..baru complete..
Dear neon pink flat : please be nice to me..don't bite my feet okeh!
(Sesapa nak jgk blh order dgn I)

Wednesday, March 28, 2012

Wordless Wednesday : Favourite Shoes

Crocs Cyprus III

Sunday, March 25, 2012

3series

Its 25th mac and I'm officially 30 today..alhamdulillah dikurniakan umur yg panjang dan kehidupan yg serba serbinya sempurna..syukur..



Pic takdak kaitan dgn birthday..saja suka2 try blazer dgn pink skinny kat topshop masa shopping2 tadi..thanks to Mr Zul sebab taja I shopping sempena my birthday..jgn tanya hadiah apa dia bagi okeh!

Mmg dia tak akan bg hadiah kat aku..sardis btul laki aku ni kan..tapi its ok for me..sebab dia bagi duit pi beli sendiri apa yg aku nak..hehehe..apa yg aku hadiahkan diri aku dgn duit tu?..rahsia ler..hehe..
Thanks utk kengkawan dan semua student yg wish kat fb tu..

Friday, March 23, 2012

Weekend sudah tiba..

Kejap jer dah jumaat..
skang ni seminggu keja rasa cam sat sgt..
Bila jumaat ja terus rasa hepi sebab esok weekend..
keja konfirm lah belambak nak2 lagi bila student dah habis exam..
Aku kena siapkan marking paper sebelum nak gi jenjalan makan angin..hehe
Tapi esok nak makan angin dekat2 sini aja..
Bestnya..and nak shopping kat La Senza jugak..bulan ni kan birthday aku..so dapat double diskaun..ada sesapa nak kirim? nanti pm ja kt FB k..


Thursday, March 22, 2012

Jaga Exam

Hari ni kena jaga exam..
Takut pun ada..wpun aku rasa aku buat soalan senang,tapi still rasa takut student tak leh jawab..
Ini 3rd batch aku ngajar subjek yg sama..dan batch ni lah yg paling 'slow'..haishhhh..risau cekgu tau anak2 murid oi..
Tapi batch korang ni lah yg paling banyak cakap..yg paling banyak tanya..dalam exam hall plak ada yg sengih sorang2..3/4 org plak tu yg duk sengih2 tu..heran aku..hehe..
Apa-apa pun saya doakan korang semua berjaya..

Wednesday, March 21, 2012

Wordless Wednesday : Pink or Orange?

Pic : google

Tuesday, March 20, 2012

Bukan rahsia lagi..

Cewahhh..tajuk bukan main lagi kan..
hahahaha...
Camni..dalam entry Tension dan Stress tu..Zai ada komen mintak aku share apa rahsia nampak glowing..
Ok lah kalo ada yg kata tak glowing pun takpa..tapi dah zai mintak aku share..so aku share aja lah yer..kalo korang rasa aku 'perasaan sendiri' ke apa...ermmmm..tlg jgn teruskan baca..ok?..kang muntah ijau plak..muahahaha..
Kalo muka tu aku just amalkan basic regime skin care..buat masa skang aku guna Sri Mawar..alhamdulillah produk ni mmg sesuai dgn kulit aku..takdak melupas ke apa..dan yg macam korang tau,aku ada minum collagen drink..tapi skang baru ja tukar ke D'N`Hans Gold..sama fungsi dgn collagen drink tu..harga dalam RM84 sekotak/15 sachets..aku makan sehari sekali sebelum tido tapi kekadang pagi2 sebelum breakfast..
Alhamdulillah kulit nampak glowing and cerah...
*Pic:Google*

Rasanya itu aja yg produk yg aku guna..selain tu aku jenis yg minum air bergelen2 sehari..hehehe..

Yg baik harus dikongsi..tak gitu?..



Monday, March 19, 2012

Murah pun tak kena..apatah lagi kalo mahal!

Sabtu lepas cousin aku bertunang..
Macam biasa lah kalo majlis kat kampung ni mmg meriah wpun majlis pertunangan aja..
Sedara mara dan jiran terdekat semua berkumpul..
Time org tgh berbincang pasal majlis and berapa hantaran semua tu..aku terdengar makcik kat sebelah aku berbisik kt kawan sebelah kiri dia:
"Murah no"  selepas dia dgr berapa nilai hantaran dan mas kahwin cousin aku tu..
Adoiiii...makcik oi..kalo nak berbisik pun biaq lah org sebelah tu aja dengar..ni aku yg kat sebelah kanan dia pun leh dengar..bagi aku nilai tu biasa2 aja..standard zaman sekarang lah..susah betul lah..semua tak kena..kang kalo mintak mahal apa yg dia nak cakap pun tak tau..nak2 lagi cousin aku tu keja biasa2 aja..pihak lelaki pun keja gomen aja..bagi aku soal hantaran & mas kahwin ni subjektif..ikut kemampuan pihak lelaki dan kehendak pihak perempuan lah camna..atau persetujuan bersama.
aku yg dgr makcik tu duk berbisik yg hangat hati..panas ja telinga..macam nak ja aku tanya:

"Kalo org masuk meminang makcik agak2 makcik nak letak hantaran berapa puluh ribu?"

Kebetulan makcik tu dah lama jadi balu...takpun yg dia duk nyibuk sgt pasal hantaran anak org,sampai anak dara dia yg umur tua dr aku pun tak kahwin2 lagi..
Susah betul..semua tak kena..murah pun org mengata..kalo mahal agaknya bergundi depa mengata kot!
Kalo aku kat tempat makcik tu lah kan..nak bercerita dgn kawan pun biarlah time dah balik rumah sendiri..ini tak , dalam tengah ramai sedara mara org tu jugak lah yg dia nak mengata..haishhhhh...

Friday, March 16, 2012

Bunga-Bunga Micasa

Kalo bab2 deco rumah rasanya tak pernah aku update kat blog ni..banyak pasal fesyen je kan..
Hari ni rasa nak update pasal lukisan plak..memandangkan dinding rumah aku ni plain je, so baru2 ni ada 4 lukisan yg aku beli..rasa cam tergoda plak tgk bunga-bunga punya drawing..hehe..
Wandy tak ikut masa aku gi kedai tu,kalo tak mst dia tak approve..hehe..beli mana yg aku bekenan je,pastu balik terus gantung yg tulip merah ni..


Yg 3 lagi belum gantung sebab tgh pikir nak letak kat bilik tido or dapur..


Semua ni harga sngt berpatutan..aku beli kat Wonderland,Alor Setar..kedai ni satu row dgn Jakel..kat sini barang2 english style semua ada..'Pening' mata tau!..nasib la blh control napsu masa kt sana..hehe
Nanti kalo dah complete gantung kt dinding aku upload kat blog k..buat masa skang tgk pic bunga2 ni dulu..

Thursday, March 15, 2012

Tension dan stress!

1st Pic : googled


Dua gejala ni mmg bahaya..kalo tak leh control boleh jadi macam2 perkara tak elok..utk elakkan kita banyak berfikir mengenai punca 2 gejala tersebut seeloknya kita kena ada satu fokus lain..contohnya hobi..atau pun lakukan apa yg kita suka..
Iya lah kan kalo asyik nk fikir masalah aja,tak jadi keja la sehari suntuk..semua org ada masalah tersendiri..cuma cara kita menangani masalah yg berbeza antara satu sama lain..
Kalo korang selalu buat camna?
Aku ada 2 cara yg sgt berkesan utk hilangkan/kurangkan stress:
1.Surf intenet cari pic armcandy yg lawa2 sambil berangan...
2.Layan si gebot sekor ni sambil golek2 atas katil dgn dia..gomol2 sambil bersembang dgn dia..lantak la wpun dia tak paham..hehehe..janji dia tak akan pecahkan 'rahsia' apa yg aku ceta kat dia..

Ok lah bye..ngant0k!

Wednesday, March 14, 2012

Soal Halal...

"Alah minum sikit saja takpa ma...bukan banyak pun..tak mabuk punya..u minum sikit saja jadi ubat,baik utk badan" kata seorang rakan berbangsa cina kepada rakannya yg beragama islam...

"U boleh makan sini, restoran ni halal..takda pork"..juga kata2 seorang rakan kepada rakannya yg tadi...

Apa yg aku dapat tangkap dari ayat di atas adalah : perihal halal bagi non muslim adalah jangan mabuk dan tak leh makan babi...
Sebab tu kadang2 org ambik mudah soal halal ni sebab depa taktau erti sebenar halal tu camna..contoh kalo bawak botol arak pn dah dapat dosa..apatah lagi kalo minum 4 titik sekalipun..dan sebenarnya halal untuk makanan plak adalah cara penyembelihan dan beberapa kriteria lain lagi yg menyebabkan kita dilarang memakan makanan tersebut...

Rasanya owner2 restoran patut diberi kursus mengenai apa yg halal dan haram ni..kalo tak mmg sewenang-wenangnya lah logo halal tu disalah guna kan..
Kalo depa mmg betul2 taktau takpa..tapi yg tau buat2 taktau tu mmg Bab*y sgt la...
Nak2 lagi skang ni kes sebarkan fitnah mengenai soal halal ni berlambak melalui FB..kdg2 tu terus jadi ragu2 nak mkn kt restoran mcm McD,KFC and even starbuck etc...haish macam2...

Tuesday, March 13, 2012

Lembu Punya Susu,Sapi Dapat Nama

Pernah dengar peibahasa melayu nan satu ni?
Org tua2 kita mmg handal dalam bab bermadah bahasa pujangga ni kan..
Sangat berlapik kata2 depa..pandai depa pikiaq ayat yg sesuai nak tuju maksud tersirat kpd org tertentu..
Org Melayu mmg sopan santun berbudi bahasa...
Huhu..tetiba ja kan update pasal peribahasa..al maklumlah pencinta budaya!

Cinta budaya  mmg iya..tapi bila dah kena sebijik cam peribahasa ni hati pun sakit kot!
Kita yg pulun wat keja ketaq kepala lutut...tuptup org lain yg dapat nama..apakah?
Nasib lah SBPA dibatalkan..kalo tak lg sakan menjadi2 kes sapa bodek or pandai tunjuk dia lah kononnya paling bz dlm jabatan tu cepat naik pangkat..and naik gaji...bertuah badan korang yer..kipas bos selalu..ermmmmm

TITIK!

Monday, March 12, 2012

Malaysia International Shoe Festival 2012

Yeay...its back!
To all the shoeholics...this is a great news for you!


The 3rd Malaysia International Shoe Festival 2012 (MISF) will be held at Hall 2, Putra World Trade Center (PWTC), Kuala Lumpur as follow:
29th March 2012 (Trade Visitor & Buyer only) - 10:30am - 6:30pm
30th March 2012 - 1st April 2012 (Public Free Admission) - 10:30am - 8.30pm


Pre-event activities include the “Shoe on Wheels”. MISF shoe car will be visiting places all around KL area. There are games and prizes giving throughout the tour to all the supporters.

On the 4 event days, there are many highlights, one of which is the “Wedding Shoe Wonderland” which we will exhibit the traditional wedding costumes and shoes of different cultures and various types of wedding shoes that you would never expected before. Beside all these, there is the Rainforest Shoe House, Young Designer Corner,Clog Shoe Making Gallery and many more.


Wowweeee...im so excited with this event...i really wanna go there..seriously peeps..if u have free time,why not go there and pamper your eyes with all the lovely  'footcandy'...hehe

Or support MISF FB Fanpage at Malaysia International Shoe Festival 2012

Friday, March 9, 2012

SBPA dibatalkan, SSM dikekalkan!

Semalam PM dah umumkan yg sistem SBPA dibatalkan dan SSM dikekalkan..
Dan jugak part yg paling penting semestinya part kenaikan gaji utk semua kakitangan awam..
Alhamdulillah..syukur sangat..bagi gred aku kenaikan adalah 13%...ok lah kan dari takdak apa2 langsung..
Selain tu elaun cola pun naik RM50..
Ok dah congak2 berapa kenaikan korang?
Dah ada plan nak wat apa2 ke bila gaji naik nanti?
Hehehe..
Aku paling suka part SBPA dibatalkan sebab tak payah nak ngulang amik exam bagai lagi..banyak dah kot aku tempuh exam semua..tak koser dah haku nak pi kursus induksi apa semua tu lagi..hehehe..
Bagi gred-gred lain blh tgk kt pic bawah ni..
Pic aku cilok kat FB kengkawan jer..






Thursday, March 8, 2012

Happy Women's Day

"Selamat Hari Wanita" to all the ladies out there...


women of color are superficial



women of color are women of wonder

women of color are those who contains the artificial heart

women of color are our mothers

women of color are special

women of color don't need to speak of themselves

it is others that speak of them

women of color have supernatural eyes

i think about them day and night

laugh at them they'll laugh as well cause

you're laughing at yourself

above the mountains their guts can surpass

across the ocean and time their stories stays

if you see one smile then you will see true happiness

Women of colors by Jude Toussaint

WW : My Fauna Printed Collection

Wednesday, March 7, 2012

Simple and Classic

Agaknya betul org cakap..lagi simple lagi cantik...
Apatah lagi yg sememangnya sudah dikenali and prestigeous..
Macam beg kecik seketul ini:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.


.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
Paris Hilton ofkos la kan beg gi pasar je kot..


Kim K pun bawak seketul kaler hitam..


LJ antara artis malaysia yg pernah aku tgk bawak beg seketul ni..


Lepas tgk LJ bawak baru aku perasan kemunculan Chanel Classic Timeless Clutch ni..

Memang simple kan..elegance..harga pun udah pasti elegance..sesuai kalo nak bawak gi dinner..
Aku hanya mampu simpan angan2 dari jauh jer..hehe..my fren bgtau skang ni dlm euro900++...kalo nak baik beli cepat sebelum harga naik lagi dan lagi..

Slurrrrrpppppp...so juicy!
All pics are from google.


Sunday, March 4, 2012

Hailam Blackberry

Semalam aku makan bihun hailam..mmg sedap!
Konon menu diet lah kan..tapi akibat excited nak snap pic menu diet aku smlm ni...tetiba bedebukkkkk..
Blackberry jatuh dalam bihun hailam..huhuhu..nasib separuh ja yg tenggelam sebab guna pinggan..bukan mangkuk..
Habis separuh skrin berwap..dan berminyak jugak..hahahaha..panik kejap haku!..terus amik hair dryer keringkan kt tempat yg kena kuah hailam..tapi malangnya rollerball plak tak leh tekan..tensionnnn!
Aku pki phone wandy kejap..tadi try on balik. BB..alhamdulillah dah ok..best sgt..sehari tak guna BB terasa sunyi dunia aku..hehehe..
Pasni kena hati2 nak snap pic makanan berkuah ni..

Thursday, March 1, 2012

MAC Lightful Foundation

Baru2 ni sempat grab 2 menda alah ni dari MAC..lama rasanya tak beli mekap and the gang..
Masa gi gurney tu sempat lah aku masuk kejap kat MAC tengok2 apa yg patut beli..sekali ada MAC LIGHTFUL range..lama dah aku tunggu..so grab foundation jer..memandangkan dia ada SPF 25/PA +++ sesuai sangat dgn aku yg duduk kat negeri kayangan ni..maklumlah panas bangat sini..tapi harga dia boleh tahan jugak yer..RM185 termasuk casing..
As usual kalo pegi kaunter mekap mesti wajib beli maskara..hehe..kali ni aku beli HAUTE & NAUGHTY LASH..yg ini RM80..tapi tak try lagi..taktau camna effect dia..actually harga bedak tu aku tengok lepas balik rumah..masa kat gurney tu main bayaq aja..kalo aku tau mahai camtu mmg tak beli rasanya..huhu..tapi bila pikir balik berbaloi beli sebab compact Bobbi Brown aku yg 2 tahun lepas pun tak habis2 lagi..heran jugak aku pasai apa bedak aku lambat habis..padahal kalo org tgk aku mst ingat jenis yg tepek bedak 24/7 gitu..hehe..aku ni kalo bab mekap mmg jimat..jarang2 mekap nak habis..muka i tak makan mekap agaknya..hehehe..JIMATTTTT...