Thursday, June 28, 2012

Ubat Sentap

I dah jumpa ubat sentap semalam..
and ubat boring malam ni..
Terus lupa kesentapan semalam tu..totally forget okeh..
Memang mujarab betul penawar nan satu ni..
Memang kena sesangat dgn taste aku..
Berkenan sesangat...
Agak2 kalo pakai bag ni victoria beckham or kim kardashian jeles tak kat aku?..muahahahahhahaha


Flap bag with charms...
Comel iconic charms tu kan..unik and sekaligus seksa jiwa aku..hahaha...
Berangan je mampu yer...
At least aku happy bila jamu mata dgn benda2 ni..
Lalalalalala...



Sentap!

Semalam adalah hari sentap aku..
Kepada yang memahami tq very much...
Nasib ada korang yg bagi kata2 semangat..ewahhhh..
Tapi iyer lah bukan aku sorang yg perasan or blh merasa 'kesentapan' tu..
org lain pun perasan..kiranya mmg patut di'sentap'kan lah kan?
kesimpulannya kalo nak cakap tu biar lah jgn bg org sentap..pikir dulu sebelum bercakap..
Orang tua-tua dah siap tinggalkan peribahasa lagi kat kita:
Terlajak perahu boleh diundur..Terlajak kata????
Kalo org yg dgr/baca tu pekak or buta lain al-kesahnya..
Pikir-pikirkan lah..
Sekian...


Wednesday, June 27, 2012

Wordless Wednesday: The notty boy and girl

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, June 26, 2012

Blue blouse

Berkenan betul aku tengok Neelofa pakai dress biru dalam nona baru2 ni..
So skrang dah jatuh chenta sama blouse biru ini..


Warehouse Exposed Dart T-Shirt

Warehouse Pintuck Shoulder Top


nak beli mmg takda hal punya..harga pun sama je dua ni..masalahnya kena beli salah satu jer..taktau nak pilih yg mana..kalo beli dua skali tamak haloba namanya..haha..lgpun kaler nak sama jer dua2 ni..
Kalo korang suka yang mana?

Feninlalatdahai!

Sunday, June 24, 2012

Stripe Dress

First time tgk FB Pink Daisy share dis style mmg terus jatuh cinta..tak pernah terpikir yg gabungan B&W stripe dgn striking pink sgt cun...



Kalo korang nak tgk gabungan pink blazer dgn baju2 lain klik sini yer..SOUTHMOLTONSTYLE
Aku try2 cari stripe dress yg ala2 gitu...tapi bila jumpa kaler lain rasa cam cantik gak..
Kalo dah namanya peminat tegar kaler merah mmg kaler merah je yg nampak dulu..

Boleh tahan cantik dress stripe Blue&Red ni kan...
Harga pun not bad..


Kalo pic kat atas tu combination dgn pink blazer..aku rasa dress stripe B&R ni tak sesuai dgn pink blazer kan..tak meneyerlah langsung..dua2 striking colors..

My pick of coz MOTO light washcropped  denim jacket...
denim jacket mmg sesuai utk casual style..bebila pun blh pakai..
Ataupun gabungkan pastel color denim jacket dgn stripe dress yg striking tu..my pick semestinya soft pink M2F denim jacket...

Ataupun kalo ada cukup konfiden pakai je dress tu dgn skinny belts..pair with a hot sexy pumps...

Okeh jom gi jelejah shopping web jamu mata..esok dah gaji..hehe



Saturday, June 23, 2012

SimplySiti Natural Clay Mask

First time aku beli produk SimplySiti..sebelum ni duk usha2 eyeshadow dia..kaler cantik2 jugak...


Memandangkan alat mekap semuanya banyak lagi,so aku beli mask je sebab mask aku dah lama habis..yg ada pun maybe dah expired..punya lah malas nak berkisah pasal kulit muka..
Skang ni mood rajin tetiba datang so tiap minggu aku pakai mask and scrub...
SimplySiti Clear Solution Natural Clay Mask ni harga dalam RM28+ kalo tak salah..berat 100g..
Untuk kulit yang berminyak cam aku ni mmg sesuai sebab ada tulis Oil Control & Acne Solution..setakat 2/3 kali pakai ni ok jer dgn kulit aku..takdak alahan or naik jerawat ke apa..
So nak tgk keberkesanan penggunaan mask ni kena la pakai sampai habis yer..kat belakang tu ada suggestion guna twice a week for effective result kalo nak cantik cam kulit SITI NURHALIZA!

Friday, June 22, 2012

Hazy Day

Skang kat perlis pun berjerebu..boleh tahan jugak eh jerebu minggu ni..nak2 lg kat sini dah lama tak hujan..peluh meleleh2 je aku rasa..antara panas nak hujan atau tak..tu yg peluh sakan..Pic tu aku snap pagi tadi..selalunya nampak clear je gunung-ganang sepanjang jalan tu..
Dah jumaat kan?..besttttt..hehe..selamat berhujung minggu u ols..kurangkan aktiviti luar yer..nnt demam..
Bye!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, June 21, 2012

Snack Sihat Semalam

Semalam ni konon mmg makan snack sihat sambil tgk tv..itu pun tak sengaja gi 7e ternampak benda alah ni..
Yg tertariknya sebab ada tulis 'natural'..sekali amik RM9.40 sebungkus..takpa lah sekali sekala nk merasa snack sihat..kalo tak belasah maggi je as a snack..buruk perangai aku ni..snack aku ni mkn time supper..bukannya tak dinner sblm tu..tapi entah kenapa perut asik lapar ja..
Meh tgk isi snack tu camna..ada banyak jenis kekacang + buah..zaitun,kismis,badam and macam2 lagi..best jugak mengunyah snack camni..tapi apa kan daya nak beli hari2 mahal kot..hehe
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, June 19, 2012

Experience:Pig Skin Lining Shoes

Punya lah seronok beli kasut baru kan...
Sekali try catwalk dlm umah pastu simpan...
Sekali my niece tgk rupanya pig skin lining kat sole tu..
Mana lah aku tau camna rupanya lining kulit babi or kulit gajah kan..
Aku pun tanya dia camna nak tau..
Senang je dia cakap..
Tengok kat sole tu ada 3 DOTS

Camni yg korang semua..kalo yg dah tau tu bagus lah..jgn jadi cam aku..

(Pic:googled)

Kena tengok betul2 baru nampak..takpa lah jugak kan..sekali buat kesilapan at least belajar jugak satu ilmu baru..kalo tak kena kat batang idung sendiri mmg tak belajar...ini lah namanya kehidupan..muahahah..Jom samak lekaih!

Dengan ikhlasnya terpaksa rela aku bagi je kasut tu kat jiran chinese aku..nasib lah dia satu saiz dgn aku..and nasib baik lah kasut tu tak mahal mana..kalo tak keryau tak berlagu le jawabnya...
Kasut tu aku beli dari online web oversea punya okeh..takdak plak tulis lining kulit menatang apa...kalo kt Msia ada jugak diorang asingkan antara pig skin lining dgn lining2 lain..takpun mmg ada sign tulis so senang kita tak 'Ter"beli kan...

Rata-rata aku baca kebanyakan pig skin lining ni digunapakai di China..so mostly kasut2 yg made in China mmg guna kulit babi sebab harga murah...tapi disebabkan sekarang ni banyak brand2 yg hantar barang buat kat china, jadi terlibat sekali lah wpun european brand punya kan...sapa tak nak save kos..betul tak?..

So korang pasni kalo nak beli berhati2 yer..tanya dulu betul2 sole tu made from cow or pig skin lining...

Sunday, June 17, 2012

Isteri Pisau Cukur

Rata-rata para isteri yang suka shopping handbag,kasut and segala mak nenek baju yg selalu share minat diorang ni di FB,Twitter and blog mesti akan update satu keluhan mengenai 'kata2 orang yg dengki tentang hobi diorang ni'..
Kata-kata tu selalunya berkaitan dgn tajuk entry aku ni..betul tak?
Wajib para isteri ni dilabel kaki kikis duit/harta suami..bukan sorang dua yg selalu mengeluh camtu..tapi ramai.. 
Taktau lah apa sebab yg 'mereka2' itu simply cakap camtu..padahal apa yg aku nampak si isteri bekerja and ada duit poket sendiri..and ada juga si isteri yg tak bekerja tapi asalnya anak org kaya yg mak bapak dia bagi elaun bulanan...and kalau si isteri tak bekerja sekali pun tak semestinya dia takde duit simpanan langsung utk nak beli barang2 yg dia suka tu..

Pic:googled

Bagi aku tak salah langsung kalo si isteri ni nak jadi pisau cukur sekali pun sebab itu suami dia..bukan suami org lain pun!..Entah2 si suami yg jenis IKHLAS and pemurah hati nak belanja si isteri beli semua2 tu kan..klasss betul kalo anda dapat suami sebegitu..so kalo ada mulut2 puaka yg cakap korang kikis duit suami, lantak lah dia..DENGKI LER TU! hahahhaha...itu pun kira dah baik tak gi kikis duit laki org yg bermulut puaku tu kan...
Tapi harus diingat kalo nak kikis duit suami pun biar lah time dia ada duit extra..kalo time takde duit kang korang tanggung lah akibat bersama hari2 makan nasik berlauk kicap jer anak beranak...kalo dah tau suami tak mampu jgn lah pulak memaksa suami beli macam2..kena lah tolerate..sila paham situasi kewangan suami jugak..kang tak pasal2 makan kaki suami plak..hahahha
JADI LAH PISAU CUKUR YANG BIJAK wahai para isteri...
hehehhehee...
Actually dah lama nak update pasal entry ni...geram gak kekadang mengenang nasib kawan2 yg selalu sakit hati dgn para mulut puaka sebegitu..maybe hormon aku tak stabil kot skang ni..nak2 lagi tido time petang.itu yg emo 16 macam.huhu..

Friday, June 15, 2012

The earrings

Ini entry angan-angan tinggi melangit lagi..
Berangan memang best..semuanya free..tak salah kan kalo jamu2 mata..
Sebenarnya dah lama suka yg ini
|
|
|
V
 Chanel metal earring..i call them subang rambu ramba...
hehe..harga pun dah check..tapi agak out of budget..so KIV dulu...
Kena kumpul duit slowly...

Next
|
|
|
V
Camelia metal earring...yg ni i suka sebab kaler lembut jer..lagi pun i dah ada yg dangling pearl..so opt for dangling C plak kan...menambah variety dlm koleksi..

Yang penting sekarang ni kena kumpul dana..
Maybe ada yg kata kenapa aku tak beli gold earring jer..lagi berbaloi..blh wat investment..
Masalahnya TAK MINAT!
Kalo beli gold kang aku peram je dalam almari..langsung tak pakai..
Mungkin minat ke arah emas belum tiba waktu nya..

Okeh sekian entry angan2 ku kali ni...

Thursday, June 14, 2012

Jam Dinding

Dinding dalam rumah memang memainkan peranan yg sgt penting dlm menonjolkan tema yg kita tetapkan untuk kediaman..So elemen-elemen hiasan di dinding sangat perlu di titikberatkan untuk menaikkan seri tema yg kita pilih..betul tak?
Salah satu elemen yg ada di dinding semestinya jam dinding..
Antara yg sentiasa menjadi tarikan aku ialah jam yg camni..
Corak bintang 'terpercik'

Ada terjumpa satu yg ala2 camni..tapi kaler pulak tak masuk dgn tema rumah aku..harga dah ok..
Ok lah maybe korang yg duk kota metropolitan selalu nampak jam2 yg camni kan..tapi harga pun mesti marvelles..hehe..aku taknak yg mahal sgt..

Takpun yg lagi simple camni..


Yang penting nampak moden sesuai dgn tema rumah aku..
Tapi masalahnya aku tak penah jumpa pun yg camni..

Atau pun lekat terus di dinding camni,banyak tempat jugak aku nampak dah pasang jam di dinding terus camni..terutamanya hotel..

style jugak kan..tapi nak kena hire ID pulak...bajet skit okeh...

last sekali aku beli jugak satu...rasa dah jemu tgk jam bulat biasa tu..ala2 macam aku cari jer..yg sebijik camtu takde..kira yg ni pun ok lah..60% memenuhi kriteria yg aku nak..
Ada kerawang and blink2 gitu..hehe

Pic senget...tinggi susah nak snap..harga RM119.90..yg ni aku beli kat Tings kedai satu row dgn Pizza Hut kangar..ok lah kira puas hati utk projek deko-deko kali ni...

Wednesday, June 13, 2012

Wordless wednesday : Calming Lake Blue

Tuesday, June 12, 2012

Bila hari kena bekerja..

So kena wat kerja sungguh2..hehe..
hari2 lain kerja jugak..tapi semuanya kat opis dlm ekon..
Tapi hari ni kena kerja kat luar..
Best jugak..leh hirup angin segar Tasik Timah Tasoh..wpun ada sikit rasa bosan
Ada bengkel kat Tasoh Lake Resort & Retreat..


Aku cuma committee jer..so bole la update blog..hehe..
pemandangan kat sini cantik jugak..tenang aja masa dtg waktu pagi tadi..
Harga bilik kat sini pun berpatutan..ingat nak dtg stay sini nanti


tadi sempat round sampai hujung sebab taktau bengkel kat mana..
so nampak la bilik2 kat sini..camp site pun ada..sesuai nak wat aktiviti mcm team building..
Lobby plak konsep open air..


Lobby ada kt belakang i..bengkel wat kat sini jer..
Staff sini pun ok bagi kerjasama...nak mintak tolong senang..

Okeh tu jer pic yg ada..lenkali plak review bila dtg tido sini..


En Zul bila lg ni? hehehehe


Saturday, June 9, 2012

Bandage Dress

 " this dress fits like a dream. i can't describe it but it just does everything diet and exercise can't do. seriously. it hugs in all the right places and smooths out all those lumpy areas"
-Review from shopbop.com-

First time baca review cam di atas tu terus teruja hokeh!
Sapa tak nak baju yg leh tutup semua kekurangan wanita biasa..betul tak?
Ini bukan mengenai pakaian dalam yg leh cover semua kekurangan tu..tapi dress..so tak perlu lagi pakai berlapis-lapis..
Result bagus, kualiti dan harga pun mesti lah bagus jugak kan..
Im talking about Herve Leger dress...

Meh jamu mata di hujung minggu...


Ini kaler bright rose..i suka kaler terang camni..


Kaler Frappe ni plak nampak exclusive...simple jer


Maxi dress in amethyst ni sgt cantik...kaler purple blackcurrant gitu...


Actually ada banyak lg dress yg cantik2..yg flare..kalerful...and macam2 lagi..hope one fine day aku boleh sarung satu koleksi Herve Leger...

Thursday, June 7, 2012

Whittakers Dark Caramel



I'm a sweet tongue person..
So jarang2 sgt aku nk mkn yg tak berapa manis..except ulam-ulaman yg pahit mmg aku makan.
Masa g Langkawi last week saja gatal aku nak try dark choc..selalu sgt dah beli choc with nut..so kali ni nk try dark choc..pilih punya pilih last2 aku amik Whittakers Dark Caramel..kalo yg plain dark choc confirm lah tak kena taste aku kan..
Satu bar besar harga RM9.80..


First time try not bad jugak rasa..sebab manis karamel tu contra dgn pahit dark choc..just nice..
Karamel pun lembut jer..tak keras even aku keluarkan dari fridge..buat permulaan dah habiskan 2 line je..hehe..try la tgk kalo u ols penggemar choc tegar..mesti suka..

Wednesday, June 6, 2012

Laksa oh laksa

Awat ntah tetiba petang ni aku tingin laksa..
Pelik bin ajaib..selalu tgk laksa pun takdak perasaan..haha..
Maybe perut dah nyanyi lagu keroncong kot..

(pic:google)

 
tak sabaq dah nak tunggu 5.10 ptg..
nak balik terus pi beli..haha..
senang okeh stay kat perlis ni..tambahan lagi kuala perlis..
berlambak kedai makan..bgtau ja nak makan apa..
segalanya di hujung kaki (kena drive skit aja)..hehehe
Skang dah 4.55ptg..jom tutup PC..pi panas enjin kereta dulu..
bye...



Friday, June 1, 2012

Dynamo Poweractiv


Cerita cecair pencuci lagi..kali ni botol kaler pink pulak..
Dynamo dah keluarkan produk baru with freshness of Downy..bau best lembut jer..tapi taklah sekuat Top..
Harga RM13.90 utk botol saiz 1.7kg..
Aku dah stop guna Top sebab tangan aku sensitip..huhu..habis mengelupas tangan bila basuh baju2 'kecik' pakai tangan..so skang back to Dynamo..kalo bosan kdg guna dynamo biru,pastu tukar kuning and purple..hehe..