Tuesday, July 31, 2012

MAC Sailor Lipstick

New addition to my lippie family..
I mmg suka kumpul lipstick yg limited edition by MAC
Tapi terkejar satu persatu..kumpul setakat mana yg mampu je..
Suka tgk design casing dia yg unik..
Kali ni koleksi sailor so haruslah belang2 kan..
Harga RM71..

Warna lipstick ni ala2 merah nak oren gitu..
Hari tu dah try memang merah makngah gitu..
Tapi i suka jer..hehe
Ni pulak kalo kat tangan..memang kaler dia ke arah coral kan..
Yang penting i dapat kumpul lipstick limited edition ..kaler tak penting sangat..
Nanti2 i update 4 batang lipstick yg i kumpul tu..

*nak masak apa pulak petang ni???..fenin dah pikir

Monday, July 30, 2012

Nak Jugak..

Jadi gojes macam si dia..
Rambut hitam panjang beralun hitam pekat..
Kening tebal rapi tersusun
Kulit cerah mulus gebu ajer..

Pic:googled


Comel jer walau pun dah jadi mak budak..


body mmg terbaik lah maintain macam anak dara jer..

 Pic:credit to beautifulnara.com

Suka betul aku tengok Nora Danish ni..

-Sekian-

Sunday, July 29, 2012

Menu Hari Cuti

Kejap je puasa dah 9 hari kan..
Ni first time nak letak pic lauk aku..haha..padahal blh dikatakan hari2 masak sejenis lauk..tapi malas nak snap..
Hari ni lepas ke pasar terus aku masak,senang buat kerja sekali gus.petang leh rehat..kalo nak harap petang2 ahad ni nk bgn masak kang ada yg stress..
Hari ni rajin masak dua jenis lauk,tom yam ayam and udang lipan sweet sour cili kering..my mum call tadi bgtau dia ada masak 3 jenis lauk,suh aku g amik kt rumah nnt petang.alhamdulillah rezeki..sahur nnt tak payah nak masak lagi dah..
Best eh tgk ramai dah kuar g shopping skit2 utk raya..aku tak g memana lagi,setakat ni berjaya tak guna lg duit gaji bulan ni kecuali bayar hutang..kena berjimat skit sbb nnt nak shopping sakan dekat nk raya..haha
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, July 27, 2012

Suri & Lana

Kenapa kah?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Mengapa kahhhh?????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Asal aku suka ja susah nak dapat...
.
.
.
.
.
.
Mungkin betul org cakap kita tak akan dapat apa yg kita suka,
TAPI
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.kita akan dapat apa yg kita perlu..
pasrah je lah..
mungkin nak dapat yang lebih cantik dari ini
|
|
|
|
|
|
V
Yang kanan tu yer..
Suri & Lana ni salah satu brand under Mimpikita..
Aku dah tengok dalam Fashionvalet and Zalora..tapi takdak ler pulak tops biru tu..
Yang lain2 ada jer..
Owhhhhh sangat suka..
Nanti mesti teringat-ingat..
  Melampau betul ai ni kan?
hehehhe


Thursday, July 26, 2012

JIANA wants a new owner..

Updated: SOLD within half an hour..

U ols sekelian..
One of my frens nak let go her JIANA from Jovian Mandagie Ready To Wear..

Baru beli tak sempat pakai lagi tuk raya okeh..al kisahnya tuan dia kecik comels..so saiz S pun loose dgn dia..sesapa yg rasa nak beli JIANA saiz S kaler dusty pink (RM280) ni sila emel




*haishhh agak2 harga mimpikita kat FV mahal tak?..bonus setengah bulan leh cover tak?..hehehehe

Wednesday, July 25, 2012

Sabar...sabar...

Betul lah kan org cakap selagi kita ada niat nak menuju ke arah kebaikan semakin tinggi dugaan yg kita kena hadapi..
Semalam 4 ramadhan memang sangat menguji kesabaran hati aku..ada dua perkara terjadi depan mata aku yang buatkan hati aku menangis..nak menangis sampai kuar air mata tu tak mungkin lah sebab kejeadian tu berlaku ke atas orang lain..2 perkara tu melibatkan kejadian mengenai makhluk yang tak berkemampuan di perlakukan sesuka hati oleh manusia normal..cukup lah aku explain mengenai kejadian tersebut secara kasar jer..kang kalo citer details dah jadi 'mengutuk' pulak..habis pahala puasa aku kan..
Cuma kat sini sebagai manusia kita kena ada perasaan..fikir dulu sebelum buat sesuatu..jgn pentingkan diri sendiri..nak2 lagi di bulan puasa kena tingkatkan kesabaran..ingat orang sekeliling sentiasa lihat kelakuan kita..tolong lah MALU skit..kalo ko dah hebat sangat tolong lah ingat ALLAH swt tu lagi maha hebat..
Harap perkara sebegini jadi pengajaran utk aku di masa depan..JANGAN JADI SEPERTI MEREKA!


(pic:googled)
Sampai sekarang perkara tersebut still bermain-main di fikiran aku..sedih sangat.. 

Tuesday, July 24, 2012

Kaftan from Radzuan Radziwill

Wow! 
 Warna kaftan from RR for thepoplook sgt menarik..
Semua warna2 terang yg konfirm menceriakan raya u ols nanti..
Harga mmg affordable..below rm200..


i suka warna biru,merah and kuning..
Kali ni jamu mata jer kat Thepoplook..tak membeli dah..insap! (percaya tak?)
Lagi pun i jarang pakai kaftan..so tak nak membazir..
Selamat duit gaji aku yg nak masuk esok tu..hehehe
Happy shopping u olsss...

Monday, July 23, 2012

Puasa at Work

Title macam first time je kan puasa masa bekerja..haha..
Al maklum lah puasa kali ni start kat umah during weekend..
Pas subuh semestinya membongkang sampai tengah ari..ke aku je yg tak senonoh gitu?
Tapi semenjak jadi bini org ni takdak lah nk bgn sampai tengah ari kul 1 gitu kan..kul 9 pun dah rasa lewat sebab bersusun house chores yg nak kena buat..ermmmmm..pahala semua tu..
Camna puasa korang hari ni?..al maklum lah first day puasa time kerja..macam i tadi kul 12 perut dah start keroncong..mmg rasa cam pelik..haha..tapi kejap je lah..
Pastu skali blackout kat opis ni..kena plak time lunch hour tadi..mmg serius bosan..dgn panasnya takde aircond..dugaannnnnn....sabar jer lah..tapi pompuan bila dah borak mmg lupa segalanya..hehe..ok lah kan borak time lunch hour..nasib kat sini takde shopping mall..kalo tak jenuh habis duit lagi pakat kirai..haha
Sedar tak sedar dah 3.30 ptg...tadi aku sempat nap kejap dalam ofis..mmg rasa fresh sgt..cuaca kat luar pn tak panas..alhamdulillahh..
Bagi yg bekerja dalam ofis tu korang leh tutup aircond kejap utk elakkan tekak kering..tapi kalo ofis korang guna aircond yg centralized tak dapet la nak nolong...aku mmg on aircond kejap2 je dlm ofis aku ni sebab tak tahan sejuk..
Ok lah nak nak sambung buat kerja..
Kang balik petang ni taktau lah nak makan apa..
Beli je kot juadah petang ni..
Rasa cam nak ini:

(Pic:googled)

Sunday, July 22, 2012

Jova & Jovita

Pssssttttt..
Katanya Jova and Jovita ni dah kuar kat First Lady today..
Mesti ramai yang ternanti-nanti koleksi ni kan..
I pun suka design ni..


The Jova also available in beige/black..
ermmm..naissss..

(Pic:Jovian Mandagie FB)


Tapi..yes ada tapi nya..
Katanya di Melaka and Johor takde pun Jova and Jovita ni..
Penang camna u ols?
Haish wat suspen betui la koleksi JM ni kan..mentang-mentang lah 'Hot Stuff'..


Saturday, July 21, 2012

Masak Apa Hari Ni?

Hari ni first day puasa kena hari cuti..alhamdulillah dah separuh hari kan.
Kita org perempuan (isteri ) mesti pening fikir nak masak apa utk berbuka..ke korang beli je kat bazar?..or berbuka di luar?
Macam i hari ni mmg ada mood nak memasak sebab cuti..
Bahan-bahan mentah pun dah ready cuma tinggal nak masak je..
Memang plan dari last week lagi nak masak utk hari ni..tapi masak lauk sejenis and nasik jer lah..hehe
Kuih muih semua beli..almaklum lah kami berdua jer..penat kalo nak masak macam2 jenis tapi makan seketul dua aja..
Petang ni i nak masak gulai tulang!


(Pic:googled)

Harap2 menjadi lah gulai haku..almaklum lah masih baru berjinak2 dalam bidang masakan gulai..selalunya ayam masak kicap je..yg tu je yg marvelles pun..haha

*Sesapa yg nak beli baucer buffet di Hotel Seri Malaysia Kangar sila emel aku utk keterangan lanjut okeh..RM35 per pax jer..


Friday, July 20, 2012

Ramadhan 2012

(Pic:googled)
Selamat berpuasa kepada semua rakan-rakan yang beragama islam..semoga kita semua mendapat keberkatan sempena bulan yang mulia ni..

Beg Raya 2012


Yeay!
Beg raya I dah sampai..
Tp tahun ni beg raya kecik jer..tp tak lah kecik sgt pun..blh pki as a handbag jgk sbb ada chain strap..
Cer teka yg mana satu?
Ok ni merupakan koleksi clutch yg aku ada..rasa cam nk kumpul clutch plak..bila susun camni rasa cam best plak..giler!


Ok lah yg bakal nk jd bag raya I ofkos yg color blocking tu..sesuai lah dgn tema kuning kan tahun ni..first time jugak I beli beg dr ALDO..harga tak mahal okeh sebab on sale..
Yg sebelah aldo tu anya hindmarch for target..yg bawah aldo pink zebra from guess and yg last skali from nose..
Nnt kalo g shopping jmp yg lawa2 I nak beli lg..tp takmo lah yg mahal..
and ultimate wishlist for clutch semestinya the karipap beg from house of 'C'..huhu

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, July 18, 2012

Wordless Wednesday : Printed Peep Toe


Teringin jugak printed peep toe buang sepasang dua..hehe..


Monday, July 16, 2012

Radzuan Radziwill for The Poplook

Gud news..
Cepat senyum..
Will be available on 24th July 2012

(Pic: The Poplook's FB)

Yang tengah tunggu koleksi Jovian tu anda ada banyak option lagi..sila berfikir dgn 'waras' nak yang mana satu..or nak beli semua?...up to u gals..biar menang membeli dan menang memakai..hehehehe

Sunday, July 15, 2012

Selamat Sudah..Yeay

I dah dapat sepasang..complete dah baju raya I..haha..puasa pun belum kan..excited plak I..
Thanks mummy J yg sanggup beratur panjang utk I..
Esok kita tunggu depan PC plak tngk design2 lain mana tau kot ada yg tersangkut nanti..
Owh tips penting: Sizing agak kecik ala2 model gitu u ols..amik satu saiz besar dr kebiasaan anda okeh..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, July 14, 2012

Owh sukanya..

Cepat betul team Jovian Mandagie bertindak mengesan blog-blog yang ada update mengenai Jovian Ready To Wear..
Dalam beberapa hari jer diorang dah update kat wall FB ucapkan terima kasih..
OKEH, YOU ARE WELCOME...


*takde diskaun ke bang?

masa mula tgk blogger lain pos kt wall diorang aku pun try cari ada ke tak JM mention blog aku..sekali takde pun..sedey!..ingatkan dia just pilih blogger2 femes jer..al maklumlah kan,kome ni sape lah sangat...
Sekali lagi try tgk timeline FB JM mmg ada dia mention blog aku..hehe..so sweet of u..

Attention:
JOVIAN READY TO WEAR will be AVAILABLE STARTING TMRW ; FL Jalan Tar, 16th June ZALORA, The rest of FL 19th July




Pulau Nan Indah


Subhanallah....
Cantik sangat pulau ni..
First time tengok gambar terus rasa nak terbang ke sana..
Skrang simpan impian dulu..mana tau ada rezeki dapat ke sana..
So kena start kumpul duit dr sekarang..

#Angankanganku

Friday, July 13, 2012

Peplum Kurung

Takde idea nak tempah utk fesyen baju raya tahun 2012?
Nak ikut trend terbaru utk kurung moden?
Peplum sangat IN utk tahun 2012..
Dari tops ke dress hinggalah baju kurung semuanya dah ada 'peplum' sekarang ni..
Jom tengok koleksi-koleksi designer tersohor tanah air yg ada aplikasi peplum..

Yang paling menonjol semestinya si fuschia dari Rizman Ruzaini


Tambahan lagi fazura yg pakai..mmg meletops!


Yg ini pun not bad..layered peplum..


 


Izara Aisyah for Cosry Purple Label..



Mint Green peplum from Nurita Harith..

So sweet kaler ni ditambah dgn material chiffon yg flowy mmg nampak ala2 anak dara manis gitu..

Utk sesapa yg berminat sila terjah butik2 berkenaan..ataupun lagi mudah beli kain tempah jer..boleh cilok idea dari pic2 di atas..
Tapi awas yer peplum ni rasanya tak sesuai utk heavy bottom figure (pendapat mata kasar aku jer,lain org lain pendapat okeh).Kalau yg takde shape mmg sesuai sebab bahagian peplum tu blh menampakkan anda lebih curvylicious gitu..

Aku pun mcm teringin nak ada sepasang peplum kurung ni..tapi tak sempat lg nak pikir material camna yg paling sesuai..kalo nak tempah skang pn mmg tak sempat..so tunggu pas raya jer lah..hehe..i tak kisah ketinggalan trend u ols..janji i merasa akai peplum..

(Pics:googled)


Wednesday, July 11, 2012

Jovian-Ready To Wear

'JOVIAN' is exclusively made to cater to those who yearn for practical quality wear crafted with supreme workmanship, yet readily accessible at a very affordable prices. The new ready-to-wear line has been a long kept project ever since Jovian Mandagie started his venture into the fashion world. JOVIAN will only be available on Zalora.com.my & selected First Lady Boutiques starting from 15th July 2012 onwards. So ladies, don't forget to mark your calenders!














(Pics & caption: copied from FB Jovian Mandagie)

Price started from RM280 to RM350..u ols suka yg mana?
I PALING  yg ke 3 and 8..
So bagi sesapa yg tak dapat Rizalman for Tesco boleh pilih yg ini pulak yer..jangan frust okeh..
Ahad ni jom kita beli kat Zalora..takpun korang boleh ke Butik First Lady di tempat2 kat bawah ni yer:
 
- First lady in jalan Tar Lot 132, Jalan Tuanku Abdul Rahman, 50100, Kuala Lumpur,
-First Lady Plaza Alam Sentral (SHAH ALAM) : Lot 2.12 - 2.13 Jalan Majlis, Seksyen 14 40000, Shah Alam,
-First Lady TESCO (MELAKA) ...: Lot 52, Jalan Tun Razak 75399, Peringgit, Melaka,
-First Lady TESCO SG 2 (PULAU PINANG) : Lease 3, Ground Floor No. 657, Jalan Sungai Dua 11700 Sg Dua, Pulau Pinang,
-First Lady Danga City Mall (JOHOR BAHRU) : L1 - 13A, 15, 16, 17, Danga City Mall, Jalan Tun Abdul Razak 80000, Johor Bahru,
-First Lady Tanjong Katong : 845 Geylang Road #01 - 01, Tanjong Katong Complex Singapore 800845.

Calling all the Rizalman's for Tesco lovers..

Siapa cepat dia yang dapat..
Kawan i nak let go baju 20th by Rizalman..reason?..sebab tangan agak senteng yer u ols..
Saiz S..and design yg tengah tu:




Price ? Harga asal tambah postage RM10..
Kalo stay dekat2 dgn Datin Vogue, u ols leh bincang dgn dia nak COD ke hapa ke..
Emel je ke sini yer:

Wordless Wednesday : Next Target

Nanti I ceta pasal baju ni k..mst ramai yg nak/ dah tau blh dpt kt mana..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, July 10, 2012

TQ Nuffnang!

Nampak gayanya entri 20th by Rizalman tu mmg fofular sampai 360+ view.Mesti dah habis merata Tesco and yg tinggal agaknya kebaya merah and itam tu je kot yg banyak..KALAU aku gi lagi Tesco weekend ni aku akan update korang..so stay tune je lah weekend ni yer..TAPI jgn mengharap sgt sebab hari ni baru selasa..nak sampai weekend ada lagi 3 hari kena lalui..huhu
Lately Nuffnang bagi BE silih berganti..Thanks again!..kekadang ada 3 jalan serentak and selalunya ada 2..memang best sebab hari2 rasa semangat nak bukak nuffnang..hahaha..
Macam ni baru lah semangat nak update blog..
Itu ja entri hari ni..kao rajin update lagi nanti yer..
Bye..

Monday, July 9, 2012

Baju Raya?

Akhirnya berjaya jua miliki 20th by rizalman tu..
Sepasang aja yg aku rembat..4 pasang lagi tlg belikan utk kengkawan..
Kat Tesco Mergong boleh dikatakan banyak lagi saiz S and M yg ada utk semua design..
Ini antara 5 pasang yg aku sempat try..






Kalau boleh nak try semua..tapi malas plak..hehe..

Lepas membeli-belah kat Tesco tu aku Jakel dgn niat suci murni nak beli kain baju melayu untuk laki..and kain lining jer utk aku..
Tapi godaan kat sana sgt kuat...susah aku nak insap kalo masuk kedai kain nih..
Agaknya sampai tua tak insap kot!

Suka tengok kaler turqoise+pink ni..dua2 lawa okeh..

Last2 amik yg polkadot tu..
Ada satu lagi kaler yg sangat sweet design paisley...mmg aku suka sangat..tapi memandangkan bajet tak cukup tak dapat lah nak beli..huhu..sedih..malas nak snap pic kang balik duk meroyan plak..
Tapi tgk lah kalo meroyan jugak ujung bulan ni kena pi Jakel balik..hahaha..

Sunday, July 8, 2012

I'm at Tesco Mergong..


I ada kat tesco skang..tgh try menterai baju2 rizalman ni..material kain lycra okeh u ols..luckily saiz I bnyk design yg ada..and best sbb kat sini tak ramai pun yg berebut2 ke hapa..pekerja kat tesco ni jer yg duk try2 kat fitting room sebelah..
Kalo sesapa nak pesan sila emel or sms dgn kadar segera okeh..

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, July 7, 2012

Nasik Goreng Purnama Mengambang

Klass kan nama nasik goreng ni..
Rasa ok lah blh tahan..nak2 makan time lapar tambah cili potong lagi..mmg umphhh! lah..
Nak tau camna I dapat nama nasik goreng ni?..sebenarnya laki aku request nk makan nasik kul 11 mlm smlm..dia mmg gitu okeh..lewat2 br terhegeh2 nk makan,nak kuar mmg malas sbb ujan kan..
Apa lg aku pn masak nasik kemudian lepak tgk tv dulu..skali kul 12.30 baru gigih goreng nasik..kiranya kul 1 pagi jugak lah makan..nak tak nak aku pn join sekaki..penat lah kata kan menggoreng dgn penuh kasih sayang time malam2 buta..muahaha..sedap timun tu rangup!
Korang wat apa weekend ni?
Aku yg konon nak p Tesco ni kul 11pg baru mandi..skang rehat jap sementara nak vacum sofa..penat tau kalo weekend ni..kalo blh satu rumah nak aku 'kerjakan'..tapi tak mampu weih..ponat..so buat skit2 apa yg termampu..
Nanti kang ptg2 or mlm skit lah kuar..okeh u ols..selamat berhujung minggu..

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone