Thursday, August 30, 2012

JMRTW- Aidiladha

Baru jer rasmi Jareena
Jules pun baru jugak rasmi kan hari ni..
Aidilfitri pun tak habis lagi..
Sekali JMRTW utk aidiladha plak nak kluar..
"Revealing two of our new Aidiladha Collection, meet my new ladies #Jeevana & #jezebel ! Date of release to be announced soon. Please repost this image to share! xx JM "
(source: JM's FB and IG)
 
Kiri pun lawa,kanan pun lawa..
So start dari sekarang jom kita berjimat cermat kumpul duit beli JMRTW Aidiladha plak..
Cant wait!
JM u make me crazy lah!
 

Wednesday, August 29, 2012

Nasib kesayangan

Asal kasut yg aku sayang jer mst cepat rosak..
Wedges antara kesayangan aku sebab selesa sgt pakai..kalau pakai lama pn tak sakit kaki..
Susah nak jumpa yg betul2 ngam dgn kita wpun ada banyak kasut..
Lepas ni nak hantar ke repair..harap2 boleh bertahan lama lagi..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, August 28, 2012

A purchase from ZALORA

 

Masa nak beli tu mcm takut2 jugak..sebabnya banyak bad review pasal zalora punya service..
Tapi hati tak tenang kalo tak beli,sementara ada peluang baik aku grab..
So dgn berdebar-debarnya aku tunggu parcel sampai..tadi bila lori GDEX hon depan rumah terus LEGA rasa hati..
Akhirnya sampai jugak barang aku..semuanya sempurna-brg smp within 2 days,barang plak mmg yg aku nak and saiz semuanya betul..alhamdulillah tak jadi yg bukan2 dekat aku..thanks zalora..
Teaser...

 
Sapa pandai cer teka..

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, August 27, 2012

Jareena from JMRTW

Dapat jugak merasa koleksi JMRTW
Asalnya kan i beli Janissa,pastu jual..
Duk mengharap dapat Jova..
Tapi mmg tak dapet lah..
Last skali dapat jugak Jareena..
Kirim dgn kawan yg gi JM Boxing Day..
 
 
Yang ini saiz S mmg ngam dgn i,tapi kena alter jugak skit..
 
Tapi tak pakai time raya sebab tema lain..
So i pakai time kenduri my cousin..
Meriah btul kenduri time raya ni kan..
Dapat berkumpul jumpa family..
 
 
Sekian..update di kala ujan time tengah bekerja..
hehehe..
 


Saturday, August 25, 2012

The Gleam Resort, Satun,Thailand

Raya baru-baru ni we ols ke Satun..
Jalan2 cari rezki..
Kali ni stay kat resort baru di Satun..
Memang cantik The Gleam Resort ni..
Puas hati bilik semua cantik..
Grand Octogonal Room-RM220
Resort baru lah kata kan..
WiFi pun laju jer..ada swimming pool..

Kasi chance i posing jap..

dekat jer dgn town..kebetulan ada Ngan (pesta/ala2 uptown gitu)..memang best jamu mata kat sana..
Harga bilik pun not bad..
Standard Room-RM90
Deluxe Room-RM110
Harga promotion sempena pembukaan..
Kitorang stay kat Grand Octogonal Room
Bezanya cuma ada sundeck kat atas dgn open air bathroom jer..
nak mandi pagi2 mmg sejuk lah sebab kena angin..nasib ada heater..
Kolam or bath tub pun ada..aku kata kolam sebab bath tub dia besar..
Aku suka kolam dekat lobby dia..comel jer..padan lah dengan resort yg kecik camni..
Butiran selanjutnya u ols boleh tengok kat website THE GLEAM RESORTS

Tips nak ke sini..buat sesapa yg biasa dgn Pekan Satun, dari Restoran Nong Nee korang terus jer sampai jumpa traffic light,terus lagi sampai jumpa rumah besar sebelah kanan, kemudian dlm 200m ada signboard The Gleam sebelah kiri..

Tuesday, August 21, 2012

Raya 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Maaf zahir dan batin andai ada tersalah silap,terkasar bahasa selama kita semua kenal,tak kisah lah kenal dalam alam maya atau alam nyata..

Rasanya tak terlambat lagi nak ucapkan selamat hari raya bagai..al maklum lah busy bangat 2/3 hari sebelum raya..tengok lah mata pun dah macam panda,tidur 4 jam sehari jer..


Raya pertama lepas ke rumah parents sempat g kampung kejap..singgah umah my frens..

baju dia lawa gila..i like..comels...

lepas tu balik rumah aku,kawan2 wandy and kawan2 aku plak datang rumah..

Huda my uni frens pun datang,hepi giler aku jumpa dia..lepas habis study mmg tak pernah jumpa..

Memang seharian non stop tetamu datang..tak sempat hangat pungkoq aku duduk..hehe..
Last skali anak2 sedara aku plak datang..



Cuaca kat perlis panas sesangat..
Aku pengsan awal malam raya pertama..hehe..
Penat tapi puas hati dapat beraya dgn kengkawan..
Hari ni tak ke mana sebab kena migrain..
So sempat lah jenguk2 blog kejap..
Esok plak sambung aktiviti raya..




Thursday, August 16, 2012

Jovian Boxing Day

Camna korang gi ber'Boxing' tadi?
Best tak?

I baca dalam FB JM mmg dahsyat..siap ada yg Q dari kul 3 pagi..
Apa2 pun semangat nak raya tu mmg kental di kalangan kita kan..
Macam i yg jauh kat perlis ni mmg tak akan lah sanggup turun ke KL..
Nak2 lagi mmg kampung kat sini..takkan nak pi KL pastu redah jem balik plak semakkan jalan jer..kesian kat org yg nak balik kg..
So tadi aku bangun kul 7.30 terus bbm my fren mintak tolong beli..
mmg dalam hati nak Jova tapi apa kan daya..Jova ramai peminat..
So i pesan Jareena in blue..
Nak pakai masa kenduri my cousin nanti..
Tak sabaq nk pakai..hehe..

Al-kisahnya baju raya yg kaler tema sama dgn laki aku tak siap lagi..sentap tak?
Antie tu siap suh aku g amik raya ke 2 sebab dia kata yg sepasang lagi dah siap..
Banyaakkkkkk CHANTEK!
Aku paksa auntie tu suruh siapkan jugak last hari sabtu...
Huhuhu..sgt berdebar okeh..
Ok lah nak cuci rumah plak..bedebu sakan lagi hari ni..stresssssss..



Tuesday, August 14, 2012

Tudung Raya

Selagi tak raya selagi tu lah asyik update pasal raya..
Semalam I dah dapat tudung raya..kaler biru lagi..thanks maya tlg belikan utk I..
Sebenarnya mood dah takde,semangat nak mengemas rumah,tapi tengah ada sesi cat mengecat plak dalam rumah..so tunggu ja lah sampai habis keja2 cat tu..
Ptg ni baru nak p amik baju raya..taktau lah jadi camna baju aku tu..can't wait!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, August 12, 2012

Shopping Raya

Done with shopping raya for my hubby and myself..lain yg target lain yg beli..over benor aku shopping kali ni..hehe..
Next round nak shop for others plak..
Ok lah penat sgt ni..nak tido dgn senang ati..
Nite..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, August 11, 2012

Tawaran menarik semuanya..

Macam tau2 ja aku nak p shopping raya and baru dapat bonus..mcm2 msg sale,diskaun yg aku dapat..
Antara yg paling menarik di mata aku:

RM0.00 Coach thanks you for being our loyal customer. Present this SMS to enjoy RM100 off RM500 nett purchase in a single receipt, till 1 Sept 2012. T&C apply

RM0.00 GUESS JEANS @ RM299 ONLY! Specially selected for you from 10 to 26 August at all Guess stores. T&C's apply.

Skang tgh kira2 duit..hehe..cukup ke tak..dlm kepala target jeans dgn kasut jer..
Tapi tak tau lah kang kot nampak benda menarik mula kelabu mata..
Ok lah nak kemas2 rumah jap,ptg nanti nak p shopping..
Yahuuuuuuuuu
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, August 9, 2012

Pink+Hitam itu menawan

Aku mmg antara peminat pink or fuschia..
But not the pale pink..
Minat aku hanya pada yg terang-terang saja..
Petang2 camni di kala ngantuk+bosan..saja bukak ebay jamu mata..
Sekali ternampak kasut gabungan pink+hitam ni..memang menawan..
Terus segar bijik mata,padahal tadi takdak mood langsung nak update blog...
Memang dasar pompuan kaki shopping cenggini lah..hahaha

(Pic:credit to ebay)

Amacam comel tak?..dengan corsagenya kaler pink..mmg sayang nak pakai KALAU beli..

Nak beli kerrr?..ermmmmm



Wednesday, August 8, 2012

Wordless Wednesday : Really????

Pic: cilok kt wall FB

Tuesday, August 7, 2012

Tuesday Blues

Bosannya hari ni...
Rasa lambat sangat amsa berjalan..
Wat kerja pun lembaps..
Satu persatu..nak tengok internet sampai tak tau nak tengok apa dah..
Takut nanti melayang $$$$ lagi..
Nak pikir persiapan raya pun malas sebab bukan nak boleh buat apa kalo hari kerja..
Mungkin akibat cuti lama sangat kot..
So hari ni tuesday blues gitu..
Ok lah bosan2 camni kena banyak berjalan,tak leh terperuk dalam opis..
Jom isi borang cuti..aku tak isi lagi borang cuti raya tahun ni..hehehe..
Nak amik cuti 5 hari jer...
Korang cuti lama tak?
Aku kena amik cuti lama sebab KAMPUNG HALAMAN JAUHHHHH sgtt..
muahahahha

Monday, August 6, 2012

Rambut Raya

Aku ni kan kalo boleh semua nak tukar baru kalo raya..
Termasuk lah rambut raya..
Tapi takdak lah sampai nak buat style yg permanent..sekadar nk bagi nampak lain dari hari biasa aja..
Naka potong pendek mmg TAK AKAN..serik gitu..sebab bila berambut pendek tak blh nak wat mcm2 style..
Braid mmg antara kegemaran aku sebab simple and kemas..kalo angin kuat ke hapa tak payah nak risau rambut kembang..
Tapi yg ini macam gabungan messy+loose braid..tambah skit aksesori kat tepi dah nampak cantik..


Rasanya dah lama muka tuan blog takdak dalam entry2 terbaru kan?
Sebabnya lama dah tak snap pic sendiri..
asyik terperap dalam rumah aja..malas nak snap pic sendiri sebab....ermmm sebab...sebab?
.
.
.
.
.
.

.
..

.
.
.
.

..

.
.
..
.
.

.
.
.
.
..
.

.
.
.
.
.
.
..

..

.
.
.
.
..
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
..
.

.
.
.
.
.
.
..

.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Rambut panjang dah macam JU ON...
Hahahhahaha..
nanti lah tuan blog buat kemunculan terbaru bersama dengan rambut rayanya...

Sunday, August 5, 2012

Bila 'ter'sangat free...

Hari ni mmg sangat free..
Jiwa pun tenang jer sebab esok cuti..hehe
Tadi dah settle masak..
So skang mmg free sesangat..
Tapi bila tersangat free ni mula lah nak merayap tengok website2 menarik..
Tu lah wandy org ajak pi Penang today,dia kata next week lah!
Bebai la sat aku,kecewa okeh..
Takpa lah next week pun next week lah..lagi pun time tu bonus dah masuk..meriah la skit nak shopping..
Padahal taktau nak beli apa,dlm kepala ni cuma ada jeans and kasut ja..
Takpa lah kita tgk nnt camna..
Tadi aku browse thepoplook..
Haish memang tergoda dgn maxi dress dia..
Aku berkenan dgn kaler kuning..
Tapi taktau nk pilih yg mana satu..yes SATU ja nak beli,takmo membazir okeh..
Sebab dah 'TER'beli beg raya lagi..hehe

kalau yg ini rasanya better pakai dgn belts..kalo pakai dress je nampak kosong plak..


yg ini pun cantik..tier chiffon maxi dress..tapi SheKsHi skit lah kan sebab tali halus..itu takda hal leh ja cover dgn cardi or jaket..or cover dgn rambut jer..hehe..

(Both pic are from thepoplook.com)

Ok lah i nak pikir2 dulu..ke tak payah beli?..haha..kena buat bajet belanjawan raya dulu..baru tau apa yg perlu and tak perlu nak beli kan..

Selamat bercuti sempenan Nuzul Al-Quran..
Bagi yg tak cuti selamat bekerja..


Saturday, August 4, 2012

Koyak!!

Tadi masa tgh jemur baju ternampak jeans aku koyak..
Pastu terus terpikir,aku tak sedar kot masa pakai tu koyak..tapi rs mcm tak koyak pun..
Haishhh..macam nak nangis tgk jeans koyak,sebab jeans ni elok lagi wpun dah bertahun..
Baru aku teringat yg sebelum ni pun ada baju aku and baju wandy koyak camni gak lepas basuh..stress hokeh!
Taktau apa punca sampai koyak gini..agaknya washer machine aku gigit kain kot..tp bila cari part2 dlm washer machine yg menyebabkan koyak tu tak jmp pun.smooth jer permukaan dalam tu..ke jenis kain ni mudah koyak?..atau pun sabun cuci yg aku guna tak sesuai dgn material?
Pening dah pikir..yang peliknya baju kurung and t-shirt tak koyak pun..even kain chiffon pun ok jer..
Takkan kerna koyak aku kena basuh baju dengan tangan?..huhu tak sanggup!..ponat eih..
Banyak btul cabaran bulan puasa kali ni..dugaaannnnnn..

*masak mee goreng or spaghetti?

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, August 2, 2012

Mendonsa pun ok lah..

Sampai ja rumah terus excited bila nampak satu box kat atas sofa...

TAPI...
hah ada tapi nya pulak..
bila aku tgk kat kotak tu ada pic kasut nama Mendonsa..

Seingat aku,kasut yg aku beli is Hayth..and kt salah satu sticker mmg ada Hayth..
Mula rasa sangsi dalam hati..
Entah2 dia hantar kasut lain..
Sekali bukak kotak mmg betul lah tekaan aku..
Huwaaaaa.....


Lain yg dibeli lain yg sampai..ni lah risikonya beli online kan..
Sebenarnya boleh je aku nak return for exchange or refund..
Tapi cam rugi plak sebab kos pos aku kena tanggung..kasut ni berat,mesti mahal..
So aku 'PASRAH' je lah dgn kasut raya aku nan satu ni..tinggi sejengkal pulak tu..
Nasib masa aku try saiz ngam and selesa wpun tinggi..
Takpa lah at least kasut ni matching dgn baju raya aku..and kebetulan sama sebijik dgn my bff punya..
Yaya,raya ni pakai kasut ni kita posing sesama okeh...
and aku dah jumpa tempat best nak posing..hehehehe


Wednesday, August 1, 2012

Wordless Wednesday : Mana nak cari kasut warna ni?