Tuesday, September 25, 2012

My First Tupperware

 
Kalo org lain dah lama kot start beli tupperware ni..ataupun start ada rmh sendiri mst dah berjinak2 dgn tupperware ni kan..
Aku umur 30 baru first time beli..punya lah lama duk aim..haha..
Actually aim benda lain,tapi mcm mahal..so beli yg lain dulu..
Hari ni kan gaji..meriah lah kan I beli..tapi mmg beli utk keperluan okeh..benda ni mmg aku guna..
 
Bekas bawang kaler merah itam,kena lah tgk tema dapur mini aku tu..owhhh sukanya..haha..gediX!
Actually brand tupperware yg first ada kt rumah aku ni sebenarnya bekas air,tu pun mak aku yg belikan..harapkan aku pki bekas kedai RM2 tu aja lah..I tak kesah u olsss..
First TUPPERWARE korang benda apa? Meh share kisah tepaware kita kat sini..
 
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, September 24, 2012

Accessory Magic With Zalora

For more information visit us at
 
 



Mention jewellery to any woman and chances are you will see her eyes light up with excitement. Jewellery such as a necklace, ring, or bracelet, is a personal ornament made from gemstones, precious metals or other materials. Not all accessories need to be gold as what most people think. For all us trend-setting and stylish young ladies, jewellery has always played an important and dramatic role in our wardrobes.

Jewellery is able to magically make your outfit pop and helps accentuate your personality, making it shine within you. Accessorizing with the right kind or pearls and diamonds has always been the typical way to enhance and shape a classic outfit, but not anymore. These days we have all kinds of extraordinary accessories.
 
 
Now with all the bling’d out accessories, chokers, clip ons, collar bibs, studs, detachable collars, and embellishments, there is an endless selection of the latest designs out there of which to accessorise yourself. However most women do not know that the use of appropriate accessories and it is the best style tip to being glamorous and fashionable.
 
 
Women do not realize the power of accessories and what it can do. Choosing the right accessories is a significant and smart personal style tip that can instantly change the look of your outfit and make you stand out in a crowd.  It also makes you look attractive in your own way and will enhance your elegance, increasing the “x-factor” in your overall appearance. So, if you are looking for something to build confidence and look extraordinary from the normal you, Zalora Malaysia has what you need to help you accessorize. Remember that using it can help you easily and quickly transform a look and change your style. Utilize it with on-trend earrings, make a statement with a single bracelet, or wear a stacked bohemian set of bangles to update any outfit. So go ahead, and accessorize!
 
 








_____________________________________________________
Please be informed, this is a sponsored post from Zalora Malaysia.Thanks-Lilly

Saturday, September 22, 2012

Samurai Burger, McD

 

Setelah lama dengar gossip2 pasal samurai burger ni akhirnya dapat gak merasa sebijik..
Aritu ada kwn kt FB ckp dah kluar,sekali pi McD tak jumpa pun..yg ada time tu cuma GCB..frust lah I..ngidam samurai burger ni sedekad dah..hahaha..
So tadi tgk iklan kat TV terus pendam perasaan dulu sebab McD jauh kan..kesiannnnn..
Sekali ada kwn wandy nak pi alor setar..pucuk dicita ulam mendatang lah nampak gayanya..
Alhamdulillah rezeki aku murah hari ni..akhirnya dapat lah merasa samurai burger ni..sedappp..rasa dia lite2 manis gitu..kan dia salut dgn sos teriyaki..
Isk susah lah nak describe rasa camna..u ols start keta skang g McD..lekaihhh..hehe
 
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, September 21, 2012

Pandainya..

Bagus betul mamat sorang ni eh..
Tetiba dia sorang ja tulis dlm huruf jawi..
Aku check attendance satu persatu..sepanjang 5 thn keja ni first time jumpa student tulis nama dlm huruf jawi..
U ols boleh baca? Nasib lah I blh baca wpun merangkak2..hehe..
At least dapat gak aku asah bakat berkarat tu balik..hahaha..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, September 20, 2012

Jodoh tak panjang

 
 
Betul lah kan org cakap, kalau dah bukan jodoh,takkan bersatu wpun mcm mana sekali pun kita dah usaha..
Dan kita tak semestinya memiliki apa yg kita NAK..
Mungkin kita di takdirkan bertemu jodoh dgn yang TERBAIK..redha..pasrah..
Macam aku dgn jodoh yg satu ni..
 
 
 
 
Memula beli,sampai yg lain..
Kali kedua beli,saiz tak ngam..
Last sekali bertemu jugak jodoh dgn yg satu lagi,TAK SAMA,tp lebih kurang serupa..kaler je lain..
Alih2 balik ke merah jugak..aku usaha cari kaler lain dari reddish..tapi itu lah kan..andai di takdirkan jodoh aku dgn DIA..
 
 
Terima dengan senang hati..aku suka yg ni sebenarnya,tapi cuma nak tukar ke kaler lain je..
Apa2 pun mmg cun si HAYTHII ni..it makes my leg longer..hehehe

TQ Datin DR M tlg I beli kan si chantek ni..
 
 
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, September 19, 2012

Wordless Wednesday : Leopard print scarf + Stripe shirt

#pink

Monday, September 17, 2012

PreOrder JMRTW from ThePopLook

 
Good news to those who live outside KL..
Now u can pre order ur dream JMRTW for aidiladha via ThePopLook
 
(Pic:FB thepoplook)
 
Until now (4.30pm) there's a lot still available in their website..
Hurry up ladies..join other Jovianista for the pre order..
I already did a "kerja gila" dis morning..at 10 am woke up from bed terus ke bank "tak mandi"..hahahhaha..ssssssssssssshhhhhhhhhhh
Actually i tau dah lambat semalam ni yg JMRTW will be available in ThePopLook..
Thanks JM for realizing my wish..
Ce  teka i beli yang mana????
.
.
.
.
.
 
..
.
 
.
..
 
.
.
.
.
.
 
.
.
Wait till dis aidiladha lah yer..


Sunday, September 16, 2012

Fazura yang fashionable

 
Simple yet elegance!
 
(Pic:googled)
 
Memang sukar dipertikaikan kalo Fazura yang bergaya..
Semuanya nampak kena ja..
Macam yg ni mmg kena sangat dengan taste aku..lagi pun kalo kita org biasa nak pakai camni tak canggung sangat agaknya!
Printed pants with simple tops and sexy pumps-u are da bomb!
Selesa and tak seksi sangat pada pandangan mata aku..
Owh harus ku cari printed pants nanti..
 


Selamat Hari Malaysia

Selamat Hari Malaysia
 
Bangga i jadi rakyat malaysia..syukur sangat dapat hidup di bumi yang aman damai makmur mcm Malaysia ni..
Jadi rakyat Malaysia mmg untung sebab banyak cuti sempena pelbagai perayaan atau sambutan hari2 yang berkaitan dengan Malaysia ni..tu pun satu penghargaan jugak untuk rakyat kan?..reward dari segi cuti..
Ok lah selamat bercuti semua..
Enjoy ur weekend..

Thursday, September 13, 2012

Nak salahkan siapa?

Memula tengok mcm takdak salah,or sesapa yg bukan background sains maybe tak perasan..
Tapi ramai ja yg tau rasanya..simbol l untuk apa kan..Liter selalunya unit apa kengkawan? Hehehe
Tapi masalahnya dah terang dan nyata ada simbol Ω kat situ..huwaaaa..mcm nak nangis pun ada..simple je nih..
Tapi rasa nak marah tu membuak2..adesss..sabar2..
Camni lah kekdahnya kalo ngajar bila anak murid tak perform..keciwa!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, September 12, 2012

Dia kembali lagi

Seriously taktau nak tulis apa kat blog
Hari2 terasa nak update,tapi takdak idea..
Yang kembali lagi tu cuma mood tak lalu makan..yes i ada mood kalo bab2 makan ni yer..
Padahal rasa lapar,tapi takdak mood plak..so end up makan sikit or tak makan langsung..
Tp tak makan aku pun still la makan nasik 2/3 kali sehari..cuma kuantiti aja tak bny mcm selalu..
makan pun kena paksa diri sebab takut gastrik nanti..
Ini lah antara salah satu faktor knapa badan aku tak naik...
Seriously aku ni bukan amalkan diet apa2..tiada rahsia kurus antara kita2..hehehe..
Bila jadi camni aku pun tak suka..sebab makanan yg best2 pun aku tak lalu nak jamah.. :(
 
Tapi kalo mood untuk ini mmg sentiasa ada..
Buat masa sekarang kena jamu selera dgn cara tengok aja..
nak beli mmg kuota dah habis utk tahun ni..
 

(Pic:googled)
 
 


Monday, September 10, 2012

#jraya

Jovian dah release the catalogue for jraya untuk koleksi aidiladha..
Macam nak semua jer i rasa..hahaha tamak!
Tapi antara yang menjadi pilihan utama semestinya:
Jezzebel
Julia
Jeevana
Jameela
 
 
Kalo boleh nak kesemuanya..tapi apa kan daya tak mampu beli sekali gus..
Kali ni dia wat pre-order utk sesapa yang ke Jovian open house jer..
Susah gak kalo camtu..
takkan aku nak kena g KL semata2 nak beli baju kot..
ingat nak pesan jer kat sesapa yang nak pegi..do buzz me plizzzz..hehe
Tapi dia wat sistem pre order camni bagus gak sebab takdak lah org nak complain teruk2 mcm sebelum ni kan..
Kiranya beli direct terus dari team Jovian..
Untuk maklumat selanjutnya u ols blh tengok sini yer..
 


Saturday, September 8, 2012

Nostalgia 4st3-1998

Gambar lama masa form 4 kat sekolah dulu..
Ada kawan2 upload kat group FB..
Bila teringat balik zaman tu rasa cam nak gelak guling2..
 
Muka memasing alahaiiiiiii....
Aku lagi lah masa ni baru masuk sekolah ni,dah la kena paksa by my dad...giler2 takmau pindah sekolah baru..
Bila masuk kelas plak asik hangin dgn the boys yg aku rasa 'poyo' at that time..hehehe..
siap penah gaduh baling duster lagi...pastu aku nangis..hahaha..malu weih form 4 pun nangis2 lagi..
 
Owh nostalgia betulll...
Can u spot me?
 
 
 
 


Wednesday, September 5, 2012

Malibest Resort, Langkawi

Kali ni ke Langkawi tertunai jugak hajat nak stay kat chalet atas pokok..
selalu pi mmg fully booked..
almaklum lah kalo pi Langkawi tu tak pernah plan awal2 pun,terus terjun naik feri cenggitu jer..hahaha
Kali ni stay kat Standard Tree House, Malibest Resort
(Pic:malibestresort.com)

Aku punya bilik yg sebelah tu..yg ini sharing tangga..harga RM220..
Memang puas hati sebab view dari balcony mmg cantik..saujana mata memandang..

Bilik pun just nice,tak kecik and tak besar sgt..



Pic pki BB cabuk tu yg suam2 kuku je kualitinyer..hahaha
Chalet tree top ni aku rasa tak sesuai utk sesapa yg ada anak kecik..bahaya u ols..sebabnya tinggi  ada tangga..pastu stairs tu mcm kecik skit..
Satu hal lagi jgn takut chalet tu bergoyang ke hapa sebabnya ada tiang yg sokong chalet,bukan dibina atas pokok yer u ols..nama jer tree top..hehehe

Kat sini semuanya ada,jet ski,banana boat and segala bagai water sport..
Cuma Malibest takde cafe sendiri..kedai makan berlambak2 area situ..jalan kaki jer sambil cuci2 mata..

Aku dah siap cecantik.. cantik lah sangat!

Enjoying the sunset view near Lanai Hotels

Owh....surprisingly Pantai Chenang dah ada Chenang Mall..


Last time aku pi takdak lagi..terkezut hokeh..ok la ada Old Town White Coffee,Starbucks and restoran makanan jepun...kedai lain tu mcm biasa ada jual baju2 and aksesori..