Friday, October 26, 2012

Salam Aidiladha 2012


Selamat hari raya aidiladha buat semua kawan2..
Amacam tahun ni beraya? Meriah? Semua sanak saudara berkumpul? Banyak daging korban?
Apa2 pun biar lah sederhana dari segenap segi kan..
I tahun ni sambut aidiladha biasa2 ja..gi rumah mak2 sedara dekat2 sini aja..makanan mcm biasa mmg banyak terutama skali laksa dgn ketupat..I kan kurang suka daging..so setakat cubit2 laki punya jer lah..
Gambar pun tak bnyk,kalo rajin upload kt fb je nnt..
Jgn kata apa2 yer..I tau glam gila baju I..hahahahaah..tu baju raya aidilfitri yg tak siap aritu..so pakai je lah raya ni..hehe..KuNiNg u olsssss..auwwwww
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, October 24, 2012

PreLove Blazer For Sale


 
Terasa pening tgk baju tunggang langgang dlm almari tu..so aku nak jual je memana yg skali skala pakai..
Ada yg berminat?
Blazer kuning ni pakai 2 kali aja..saiz sesuai utk S..harga RM40 termasuk pos..brand apa pn taktau beli kt kedai korea ja..

Satu lg blazer ijau Forever 21 pn nak jual gak tp pic takde..nnt I letak..yg tu pn pki sekali aja..saiz S and harga RM60 termasuk pos..

Bebaju lain akan di upload secara berperingkat..bz kekdahnya..hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, October 23, 2012

Being me.....

Being me..
im not complete with a new dotDOTdotDOT if i have a new clothes..
Hehehehe..
Cer teka apa kebenda dotdot tu?...
Hint:Baju raya dah ada..apa lagi yg perlu ada?


Hehehehe...
ok i know mengada2..
Biaq pi la duit gaji ai...bukan mintak duit LAKI pon!
kihkih


Monday, October 22, 2012

Baju Raya aidiladha 2012


Bak kata neelofa dlm kau yang terindah:
YATYATYEAYYY..baju raya aku dah sampai..hehe..
Tadi bila my bff kata dia punya baju dah sampai terus aku teruja..tp dia kt kl mst smp awal skit kan..so dlm kul 2 td baju aku sampai..kernyih sampai telinga la aku..
 
 
Tapi aku punya satu ja,yg sebelah tu kawan punya.rasanya ada lg sepasang tak sampai..tak sabaq nak tengok yg sepasang lg tu..
 
I punya julia..skirt dia agak jarang..so kena pakai kain dalam..skirt ni sesuai kalo nk pki dgn shirt or blouse sbb design bow ni simple and chic..
 
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, October 19, 2012

Blouse cantik dari WAREHOUSE

Aisehhh..mmg cantik sgt blouse ni..
 
 
Tgk real mmg cun okeh..ni lah susahnya jadi seller..asal tgk org punya sampai terus kenan..pastu seller pun beli..sampai bila pn tak kaya kalo camni..hehe..
Blouse dari WAREHOUSE mmg cantik2..setakat ni tak pernah manghampakan aku..jom jamu mata..next week dah gaji..hehe
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, October 18, 2012

Tak Tahan...

Aku kalo tengok menda alah ni memang tak tahan..
Terus terliur..
Semalam masa tengah potong buah aku tengah pakai mask..
Habis je potong buah terus basuh mask yg tak kering lagi tu..
Bukannya apa,kang tak kusyuk nak makan dgn mask yg kering..hehe
Kuah kacang Mak Bee memang terbaek!
With chunky peanuts and the taste itself  yg buatkan ramai jadi penggemar kuah kacang mak bee ni..brand lain tak sebaik ini okeh..
Jom...slurpppppp....


Sunday, October 14, 2012

Kembara Nazneen- IFF Kangar 2012

Sorry guys..baru hari ni sempat nak update..
Apa2 pun mmg best dapat tgk fashion show setelah sekian lama tak wat show..hahaha
Acara ni buat julung2 kalinya diadakan di Kangar,Perlis..sebelum ni diadakan di JW Marriot KL
Kiranya kami rakyat perlis mmg bertuah sebab berpeluang tgk IFF di negeri Indera Kayangan sendiri..ini semua hasil usaha DYTM Tuanku Lailatul Syahrin iaitu Raja Puan Muda Perlis sendiri..Tuanku yg bertungkus lumus untuk adakan acara glam ni di perlis dan alhamdulillah semuanya berjalan lancar..
Tema IFF untuk hari tu ialah "Kembara Nazneen"
Majlis ni adalah anjuran bersama AMAED,KPT dan kerjasama beberapa pihak seperti kerajaan negeri,UniMAP,Kolej Komuniti,PDRM and banyak lagi lah..
 
Tema pakaian hari tu ialah PINK..
Memang tak susah lah kan sebab ramai je yg ada baju pink..tp aku mmg tak banyak baju pink sebenarnya..hehe..pakai je apa yg ada..mix & match dah lah kan..ramai benor wanita2 yg minat fesyen pakai baju cantik2 hari tu..tahniah saya ucapkan..terutamanya lecturer2 dari kolej komuniti..fullamak cun habis baju u ols..so yg menang best dress pun banyak dari sana katanya..
 
Pengacara majlis hari tu tak lain tak bukan ada lah si cantik Catriona Ross..tak lekang bibir dari senyuman..lawa..
 
Antara designer yg datang ialah Ammara Hijabi,Calvin Thoo,EDZ,Aliya Maisara,Sisterholic dan ramai lagi yg aku tak pernah dgr pamerkan koleksi diorang..
 


 
 

 
Dian Pelangi punya collection mmg cun habis..tapi dia tak datang..
 
 
Radzuan Radziwill's collection pun ada..tp cam biasa lah the designer takde..hantar wakil jer..
 
Acara IFF bermula dari kul 8pagi-12.30tgh..bermula dengan fashion show di selang seli kan dgn forum Bijak Niaga di mana tokoh2 perniagaan berjaya seperti puan Mona Din datang bagi tips2 utk berjaya dalam bisnes fashion ni..antara kata2 Puan Mona yg aku ingat lagi ialah lebih kurang camni
"Kenalpasti the Do's and Dont dalam bidang yang akan kita ceburi tu..do your home work before nak mula kan sesuatu bisnes"
 
Selain tu ada jugak segmen gayakan tudung untuk pelbagai peringkat umur..segmen ni yg jadi penceramah jemputan ialah ustazah yg menang ustazah pilihan tu..sapa ek nama dia?..lupa..
 
 
Secara keseluruhannya memang best dapat hadiri majlis camni..banyak info yg boleh kita dapat terutamanya untuk yg meminati fashion and bisnes macam aku..nak2 lagi percuma plak tu..kalo kat KL kena bayar ke??..
Cuma aku rasa stage je mcm tinggi skit..selalunya kalo tgk tv stage mcm paras lutut penonton je kan..kalo sesapa yg duduk kat depan mmg kena dongak..
Pic semua aku copy dr FB kengkawan sbb aku mmg tak bwk kamera..kalo bwk pun agaknya mmg tak cantik gambar sbb acara fashion show kena snap dgn kamera canggih baru cantik..model2 tu sentiasa bergerak..so mmg perlukan kamera canggih lah kan..
Aku pegi under jabatan aku lah kan..kami staff pompuan dapat jemputan and dikira kusus satu hari u ols..hahahha..


Aku smuggle jiran aku sekali masuk..hehehe..dia pun berminat jugak dgn acara2 fesyen semua ni..tp at the end ada je card jemputan lebih..cam biasa lah kan..kawan2 ramai leh kawtim..
 
Persembahan artis tengah hari tu ialah nyanyian dari Black..
 
Last skali ada serprise dari penganjur..depa jemput jemput aaron aziz hampa tau dak..
Aaron datang dgn ahmad idham sebab skrang mmg kebetulan diorang ada shooting kat Perlis..shoot utk filem LARI..bergema satu dewan bila nampak aaron..hehe..almaklumlah dewan tu kan dipenuhi oleh gadis2 and makcik2 yg terdiri dari peminat aaron..
 
Lepas habis semua acara kitorang plak naik stage wat photoshoot sendiri..hehe..


 
Sambung kat luar plak..
Scarve : Maysaa, Kebaya:Jln TAR, Bag : Aldo, Kasut : Aldo, Palazzo : The Poplook, Necklace : Zalora My
 
 


Saturday, October 13, 2012

Weeekend tiba lagi

Happy weekend peeps..
Hari ni aku rehat kat rumah aja..dah penat nak kuar jalan2..
Minggu ni rasa nak berehat sepuasnya kat rumah..
Hari sebelum ni mmg penat sebab kerja banyak+tak cukup tido+banyak hal yg kena settle..
Dalam rasa penat2 ni sempat jugak lah masak lauk simple2 tadi ni..
Puas rasanya dapat makan masakan sendiri wpun lauknya simple aja..kalo rajin aku share resepi..
Ok lah u ols rasa macam ada gam aja mata nih..nak nap kejap..
Kang petang perlukan banyak tenaga sebab nak settlekan house chores..

Wednesday, October 10, 2012

Wordless Wednesday : Mix and Match for IFF

 


Tuesday, October 9, 2012

Islamic Fashion Festival Kangar 2012

Pic:google
 
Prominent Malaysian and Indonesian designers will feature their collections on October 10th at Kembara Nazneen, an Islamic fashion showcase that is part of the Kangar Islamic Fashion Festival in Malaysia. It will be held at Dewan 2020 in the small capital city.
 
 
Appropriately called ‘Nazneen’, which means ‘exquisitely beautiful’ in Arabic, the runway at the event will be graced by collections from Datuk Radzuan Radziwill, Calvin Thoo and Dian Pelangi, as well as other notable names in Malaysia’s modest fashion industry. Other than the fashion show, the festival will feature an Islamic clothing bazaar and, bizarrely, a football match. The bazaar will be open to the public from 10am to 3pm. Raja Puan Muda of Perlis, Tuanku Hajah Lailatul Shahreen Akashah Khalil, is scheduled to inaugurate the festival.
 
The 2012 Kangar Islamic Fashion Festival is co-organised by the Association of Muslim Apparel Entrepreneurs and Designers (AMAED) and the Community College Education Department. AMAED is initiated by Dato’ Raja Rezza Shah, who is also the Chairman of the Islamic Fashion Festival (IFF). He established the IFF in the aim to promote Islam as a religion of beauty, as expressed in the diversity and elegance of its covered fashion styles.
 
Source:Aquila Style

Monday, October 8, 2012

Wow!

hari isnin kena cuci2 mata skit..
biar fresh terbuka luas bijik mata skit..
baru segar..nak wat kerja pun semangat aja..
Sekali tengok aku terus WOW! tadi ni..
Mulberry Alexa Flame Pebbled Haircalf
 
Almaklumlah beg idaman kan..entah bila lah nak dapat..dari kaler pepel ke hijau and skrang oren pun tak terbeli-beli lagi..hehe
Meh tgk close up sikit apa yg special pasal bag ni..
 
Bulu2..mesti best kan kalo pegang..lembut..
 
Tapi sekali tengok harga gerun..ketaq lutut cek!
£2000 yang bermakna RM10k++
Phewwww..lap peluh..
 
Jom sambung wat kerja..
 


Saturday, October 6, 2012

Phewwwwww.....

Ada BRAN?
Masa memula tengok heels pattern ni aku terpikir..iskkk camna nak pakai?
A very daring avant-garde pumps by Giuseppe Zanotti...
 
Amacam? huhu..aku mmg teringin nak try pakai...kalo jumpa kat kedai mmg konfirm aku try..nak beli mmg tak akan lah..
Kalo difikirkan berdasarkan design kasut yg takdak tumit ni..semua tekanan masa kita pakai heels semuanya terletak kat tapak kaki bahagian hadapan..betul tak?
ermmmmm...wateva lah!
Sapa pernah try kasut cenggini?


Friday, October 5, 2012

Drink water at a correct time

Water Before Bedtime

About 90% of heart attacks occur early in the morning and it can be minimized if one takes a glass or two of water NOT grog or beer before retiring in the evening
.

I knew water is important but I never knew about the special times to drink it.
Did you??

Drinking water at the correct time
Maximizes its effectiveness on the Human body:


1 glasses of water after waking up - helps activate internal organs

1 glass of water 30 minutes before a meal - helps
digestion

1 glass of water before taking a bath - helps lower blood pressure

1 glass of water before going to bed - avoids stroke or heart attack


*sekadar share dari email yg diforward oleh kawan2..sharing is caring

Thursday, October 4, 2012

Boleh baca?

First World Facts@firstworldfacts
Fnuny tnihg abuot tihs tewet is taht eevn tohugh all the wrods are msesed up you cna sitll raed it
 
Boleh baca kan? Still boleh paham kan apa yg dia tulis wpun tunggang terbalik?
Yang aku hairannya knapa setengah org kutuk KAW KAW punya sesetengah blogger yg tulis entry dlm english,maybe ada grammar tak betul skit or kekadang tu aku tgk silap satu huruf aja..or maybe typo error je kot..
Tak paham aku kenapa sibuk nak betulkan kesilapan yg tak mendatangkan mudarat macam tu..apa kata pegi betulkan bahasa anak2 muda sekarang yg lagi hapahapantah tu..KAN?
Takpun kalo dah GILA sangat nak betulkan grammar org cepat2 hantar RESUME ke NST..
 
Hehe..sorry emo skit wpun tak kena kt batang idung aku..kadang kesian kat blogger2 yg kena kutuk tu..

Wednesday, October 3, 2012

Pink Peplum Tops

Skang ni mmg tercari2 peplum top kaler pink..
Kalo boleh nak yg tangan panjang or 3/4 sleeves..
Sebab yg 'tak cukup' lengan aku dah ada banyak..hehe
Duk google2 tak jumpa yg berkenan di hati..
I nak yg ala2 camni..
 
(Pic:googled)
 
Yg dalam pic ni dari VIVID collection from COSRY.
I nak cari yg murah2..and nak tops aja sebab blh mix and match dgn pants,skirt or kain  kan..
Kalo time mencari mmg tak jumpa..
Tapi kalo time tak cari senang plak jumpa..
Kalo u ols nampak kt sale blog memana bgtau i k..

Tuesday, October 2, 2012

Lately dugaan datang silih berganti dalam hidup aku..
Tak habis satu masalah,masalah lain pulak datang..kuat sgt dugaan ni rasanya..
Enough saying that now is not the best time in my life..
Harap semua masalah akan selesai sebaik mungkin,cuma skrang sbg manusia aku hanya perlu fikirkan jalan penyelesaian yg sebaiknya menggunakan akal rasional nan satu ni..
Wpun kekadang bukan masalah aku sendiri,tp memandangkan tanggungjawab dan kepercayaan yg org bagi,terasa berat jugak bahu yg memikul ni..
Mungkin aku yg kuat utk menerima semua dugaan ni..hanya mampu bersabar ja utk menempuhi dugaan yang mendatang ni..
Sabarrrrrrrr...
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, October 1, 2012

Ohsemmm Oktober

Wah tetiba ja dah Oktober eh..pejam celik pejam celik dah nak sampai hujung tahun..
Semalam I try pakai my Bird Print Blazer from Warehouse..best tak panas..sebab kain cotton..pairing it with pink blouse and skinny jeans..
and my necklace from ZALORA by Kyla Ruiz Brasil..super ♥♥♥♥
Itu ja lah nak update..skang ni musim bz..kekangan waktu menghalang aku nak update mcm selalu..hehehe..
Ok baibai..
Blazer is on SALE now..get yours today!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone