Thursday, November 29, 2012

Si Dia yang dot dot dot.....

Tadi kat jalan nampak  'something' memecut dari belakang..
tu pun tgk kat side mirror
terus aku yg duk kat lorong kanan masuk lorong kiri
bagi jalan kat dia lalu..
Perghhhhh...
 
Pic:googled
 
cuma yg aku nmpk tu kaler kelabu...memang terliur lah hakukan..
rasa cam iskkkk...smartnya si dia ni..
Dulu2 tak suka pun..skang rasa cam sesangat semat lah!
 
Tapi agaknya mampu simpan harapan je lah kat si dia ni..
memang tak mampooooo...
nak sedapkan ati terus terpikir camni:
"Eleh kalo keta semat pun tp yg bawak tu perut buncit,kepala botak or rambut beruban nak wat apa kan?..baik aku yg bawak keta v*va camni lagi untung sebab selim melim vogue cantik jelita.."
Ayat pompuan dengki tahap nak mampos!...hahahhahaha..
 
 
 
 
 


Wednesday, November 28, 2012

Pagi yg kabur

Terasa macam keja kat Fraser Hill pun ada bila tgk view camni..
Otw dari rumah sampai lah ke opis memang berkabus je tadi..nampak tenang and sejuk je kan..
Cuaca camni kalo tarik selimut mmg best..tapi apa kan daya ada kelas awal pagi..
Ok lah malas nk update panjang lebar..selamat bekerja semua..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, November 24, 2012

Leather Bracelet

Aksesori dengan wanita memang tak dapat dipisahkan..
Kalo setengah org suka rantai,ada yg suka subang and ada yg tamak cam aku suka semuanya..hehehe
Paling kurang pun korang mst akan guna jugak satu aksesori contohnya brooch..betul tak?
Macam biasa kegilaan aku terhadap aksesori ada musim..
Macam skang ni musim luruh kat oversea or musim hujan kat malaysia kan?..hahahhaha..aku plak musim suka leather bracelet atau dlm bahasa melayu nya gelang kulit..
Actually dah lama suka tgkleather bracelet ferragamo ni..harga boleh tahan jugak lah bagi aksesori cinonet camni.tapi its a FERRAGAMO kan,takle lah ko nak harap harga puluh2 ringgit...
 
 
Memandangkan harga dia 'boleh tahan' so kita try cari yg lebih murah..nnt2 ada rejeki lebih blh lah beli ferragamo punya..tapi buat masa skrang cari jer yg dalam bajet..
 
Semalam aku jumpa dalam website MANGO..double chain leather bracelet RM79..
Cantik jugak kena taste aku..

Dan lagi menjimatkan bila ada dalam simpanan sendiri dua leather bracelet..hehehe..dah lama aku beli tapi letak kat termpat tersembunyi so lama2 lupa..
Harga roses leather bracelet ni RM9.90 jer..aku beli kat Napel Langkawi..
 
 
Bila pakai camni lah jadiknya..
 
 
Hari ni keluar aku nak pakai kaler merah pulak,alang terjumpa baik pakai..kang rosak cenggitu je sebab tak pakai n tersorok dalam almari..biar rosak sebab pakai takpa,jgn rosak tapi tak pernah pakai...RM9.90 pun duit jugak..rugi kalo beli tak pakai..kan?

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, November 23, 2012

Black Friday Story


Hari ni saja aku amik cuti..konon nak celebrate birthday si Dia tu ler..hehehe
Tapi tak ke mana pn kami hari ni..its ok..kat rumah pn best jugak..
Dah tak keja tu blh la masak2 for lunch..


hari ni aku masak daging masak kicap jer..since laki aku mmg makan lauk simple2 so senang keja I..tak yah susah2 nak masak gulai n masak lemak bagai kan..
Yang penting dia suka n boleh kenyangkan perut dgn air tangan bini..
 
Punya lah merata web ada BLACK FRIDAY SALE,terus aku google menatang apakah ini..rupanya ni maksud dia:
Black Friday is the name given to the day following Thanksgiving Day in the United States, traditionally the beginning of the Christmas shopping season. On this day, most major retailers open extremely early and offer promotional sales to kick off the holiday shopping season, similar to Boxing Day sales in many Commonwealth Nations
Source:Wikipedia
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, November 22, 2012

Birthday Boy

Tiap kali besday chenta hati aku mesti pening duk pikir nk bg apa kat dia..
Itu lah kan awal2 takmo prepare..
Kalo dah last minit mmg apa lah sgt yg dapat kat sini..haha
Aku dah bgtau dia nak belanja birthday dinner je,tapi tak janji lah kat tempat mana..tak kisah asalkan boleh makan..
Hadiah later lah i bagi bila jumpa yg berkenan..
Sekali tadi Mr.Wandy cakap esok nak p somewhere..ermmm rosak la plan aku nak belanja sempena birthday dia sebab kat tempat yg dia nak g tu aku taktau kt mana tempat makan yg best2..
Hancuss plan aku,nampak gayanya balik japg beli kat kat secret recipe 2 slice dah la..hahahaha..
Janji mesti ditunaikan..tak gitu?..
#JimatDuitAku


Wednesday, November 21, 2012

Wordless Wednesday: Stud Collection

#NakBerjimatLahSangat
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, November 19, 2012

Cuti=Kenduri

Kalo time cuti sekolah wajib ada kenduri..time ni lah semua family jauh dekat nak berkumpul kan..
Minggu ni mmg banyak kenduri kendara..rumah MIL pun baru ja buat kenduri berkhatan anak sedara..tapi tak sempat nak bergambar bagai sebab ralit dok sembang..biasa lah bila jumpa sedara mara kan..
Kenduri kawin pn banyak jgk,yg paling best part ole2..mcm2 bentuk ole2 kita dapat time kenduri kawin..ini yg semalam punya..
 
dapat coklat toblerone n daim..
senang kan camni,letak dlm bekas tin yg cute..
 
 
Kat perlis baru 2 hari lepas je start hujan..sebelum ni mmg panas..aku kalo time panas2 mmg malas nk p kenduri,bukannya apa peluh menitik mcm baru balik erobik je..hahaha..so selalunya pi lewat2 skit dgn harapan tak panas sgt..
 
 
wedding ahad semalam ni mmg baru lepas ujan masa kitorang sampai..so mood pun baik nak bergambar bagai..hehe..
 
 
 
 

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, November 17, 2012

Blouse Warehouse Idaman Hati

 
Yeay..dah dapat blouse feveret I..baru sampai semalam..
Tuan kedai yg jual pun teragak2 nak beli masa baru keluar dulu..biasa lah kan blouse warehouse ni harga agak 'tinggi' skit..blouse ni mmg lawa,nak2 tengok si cantek manis izara aisyah pakai kat entri ni..terus rasa 'wow cantiknya!' Tak pasti yg mana satu cantik sebenarnya,blouse ke sebab org yg pakai tu cantik..hehe
Tapi bila nampak ada promotion terus I beli dua helai..satu my size n satu lg UK12..
 
Tadi duk try2 blouse tu terus perasan lawa..kihkihkih...konon lawa cam izara lah ek?!!!....
 
Okbai!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, November 16, 2012

Produk Rambut Kegemaran Saya


Aku ni kalo bab2 penjagaan rambut memang liat nak ke salon kecuali nak trim je aku terpaksa jugak ke salon..
So memandangkan kemalasan nak ke salon,wajib lah pilih produk2 yg terbaik untuk rambut panjang mayang mengurai aku ni kan..sape tak sayang mahkota nan satu ni oiiii..
Sekarang rambut aku sangat kering sebab effect kaler..so aku sgt pentingkan penggunaan shampoo+mask+serum yg sesuai..
Sekarang rambut aku mmg dah semakin ok lepas aku jumpa satu produk yg jadi kegemaran aku skang ni..
 
Mask dan serum dari REDKEN  all soft..botol kaler coklat/gold yer..mask aku apply 2 kali seminggu..serum REDKEN all soft argan-6 memang aku apply tiap kali lepas mandi or sebelum kuar rumah..
Serum ni mmg feveret aku skang sebab rambut rasa lembut,tak berminyak and tak kering..
Serum aku beli dari ZALORA dengan harga RM95 / 90ml.. Mahal skit berbaloi sebab puas ati..
Mask plak aku beli kat salon..harga lupa plak..setakat ni dah berbulan aku pakai and tak habis2 pun lagi..agak berbaloi jugak eh..nak2 lg untuk rambut panjang mayang mengurai cam aku ni..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, November 14, 2012

Camna ni???!!


Time aku duk umah la nak jadi camni..nasib sempat mendobi awal tadi..
Masalahnya nak masak nasik terus tak blh la kan..kang jadi nasik karat plak..
Aduiiii..sabaq ja lah..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wordless Wednesday: Self Manicure


Saturday, November 10, 2012

Hello Weekend..

Owhhhhhhh....indahnya weekend..
 
Pairing my red skinny wth heart print blouse to lighten up my day..
 
Jom kuar jenjalan sambil makan2 kat thailand ni..tom yam goong nyummmm..
Nak shopping tapi takut pokai plak ujung bulan nanti..
So skang dalam mode berjimat cermat sampai mid december..mampukah?
Dalam duk jimat cermat tu 'ter'sambar jugak satu chiffon maxi dress ni..
 
owhhhh...suka2...japg nak pakai terus..hehe


Friday, November 9, 2012

Durian Crepe

I dah rasa..u ols dah?
Ramai asik update kat FB pasal menda alah ni,mana tahan nk tgk aja kan..
So I pun order lah sekotak/6 ketul/RM10..
Tapi as usual lah kan mcm tak kena taste I sebab I bukan suka sgt benda2 manis nih..maybe makan time batuk sama kot,so smua makanan tak rasa sedap..
Tapi tgk kat FB smua kata sedap..nnt nak kena try skali lg lah pas sembuh dari batuk..
I duk google2 resepi durian crepe ni rupanya senang je nak buat..hehe..tp tak rajin lagi nak buat setakat ni.haha..
Sila lah coba yer u ols..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, November 7, 2012

Lace Peplum

Tadi browse2 jumpa lace pelum yg agak cantik di mata hitam ku ni..
kebetulan Farah ada komen mintak i suggest online blog yg jual baju cantik2..
Dari semasa ke semasa kalo jumpa mana2 yg kena taste dgn aku sure akan aku update kat sini k..
Kalo jubah or kurung aku mmg selalu tgk kat blog ni
 
Selalu aku sms je tanya harga..senang skit sbb cepat..nak2 lagi kdg2 tu tak semua tempat kita blh berinternet kan..
Tgk update terbaru ada lace peplum kurung..canteEk bangat..harga RM180

Both pic taken fron pretty princess closet's blog
 
Kalo rasa glam sgt blh tukar pakai dgn jeans or kain plain..
Ada kaler lain lagi..
 
 
 


Tuesday, November 6, 2012

Dorothy Perkins Online

Tadi baca blog sis Has..baru tau yg skang DP online dah ada delivery ke Malaysia..
 
 
Best jugak,tak payah susah2 nak ke Gurney Plaza lagi..nak2 lagi aku selalu ke Queenbay Mall..
Tapi item yg ship ke Malaysia tak banyak mcm item yg ship ke UK..
Tapi ok la kan dari takdak langsung..blouse and dress DP mmg cun2..harga pun pertengahan ja..still mampu milik lagi..
Postage fees ke Malaysia is RM50..kalo sesapa yg stay area town mmg tak berbaloi kot nak order online..Macam aku ni ok la kan..takpun kalo nak jimat kena beli banyak sekali order atau ajak kengkawan join order skali..lagi ramai lagi bag0s!
Jom jamu2 mata..gaji dah masuk kan KAN KAN ? (org gomen)


Monday, November 5, 2012

JeWeLista

Actually pic dah upload kat FB..
Tapi nak jugak update kat blog..hehe
Antara semua baju2 Jovian RTW yg aku teringin sgt nk pki is cik JEWEL nan satu ni..
 
 
Tengok model pakai mmg lah cantik kan..ngam je terletak atas badan dia..
 
Weekend lepas aku attend satu dinner yg bertemakan "colourful"..
Memandangkan nak jugak pakai jewel aku belasah jugak wpun baju ni kaler grey..hehe..
Janji leh pakai jewel tu kan..
Amacam ok tak? Jgn duk compare dgn model tu okeh,jauh panggang dari api kot..
 
Aku just pakai aksesori kalerful je..
 

Sekali dgn rambut aku spray kaler ijau and pink..hehe..
Aku kalo gi dinner lagi suka sanggul rambut sebab rasa ringkas..kalo lepaskan rambut rasa cam rimas,lg satu hal rambut aku mmg takle tahan lama kalo wat curl guna hot iron tuh..
 

Ini je pic yg ada dalam BB aku,yg lain semua dalam kamera..malas nak transfer lagi..
 
Ok lah ,tu je kot ceta dikala monday blues ni..
Selamat bekerja u ols..


Saturday, November 3, 2012

November Loots

Sejak lepas raya rasa mcm lama sgt tak shopping baju bajan nih..hehe..
Pompuan mmg perlukan banyak baju..betul tak? Kalo seluar or skirt tak kisah sgt,blh je mix n match..tp kalo baju mmg kena ada banyak..hehe alasan..
Kali ni aku puas hati sbb dapat 4 tops and I purple skinny jeans..semua ni below 300 jer..
Campur aduk ada yg beli online n ada yg beli kat Thailand..hehe..
Hari ni mau keluar jalan2 pakai baju baru u ols..kalo terserempak dgn I and bau kedai tu paham2 je lah..hehehe
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, November 2, 2012

Galaxy Print

Suka plak tengok trend GALAXY PRINT untuk autumn/winter collection kali ni..
Terasa sooo 'cyberspace' gitu..
hehe..nak2 lagi dominasi kaler purple+biru+hitam+ijau semua tu kan..
Tengok neelofa pakai simple jer ..tapi menarik tertarik sgt!
 
Pic:googled
 
Maxi skirt dari KISS & TELL .
 
selain tu banyak yg aku jumpa dlm kedai2 online adalah legging and blouse..kalo produk oversea mmg from head to toe ada galaxy print ni..
 
Pic:googled
 
Design galaxy print agak meriah so kalo nak pakai biar ringkas pilih samada tops atau bottom yg ada design..
Mix and match dgn aksesori yg sederhana mst lawa..
Antara pilihan mata aku semestinya shirt dress yg simple camni..
 
 
 
Jom jamu2 mata cari menda galaxy print ni..sekali sekala jadi galaxy berjalan di muka bumi apa salahnya kan?..hahaha..sementara trend masih IN