Friday, May 3, 2013

Jom Cuci Buah Pinggang

Selalunya org yg sakit buah pinggang je yg gi cuci buah pinggang kat spital kan?
Kita yg tak sakit ni pun elok benar kalo cuci sebelum sakit..
omputih kata "prevention is better than cure" gitu..
Apatah lagi kalo nak cuci buah pinggang dgn cara yg mudah dan murah..semuanya buat rumah aja..
Ok lah u ols mungkin dah pernah baca org share kt FB or blog sebelum ni kan..sama jugak lah i pun,sekadar nak share jugak untuk kebaikan bersama..
Meh baca cara nak cuci buah pinggang...

Selama bertahun-tahun kita mengunakan ...buah pinggang dalam proses biologi badan, kandungan garam dan racun yang kita tidak tahu bertapa banyak jumlahnya, dan kita tidak pernah mencucinya kecuali bagi yang bermasalah sahaja, tapi tahukah anda dengan hanya RM1.00, anda mampu mencuci buah pinggang yang banyak berjasa pada kita ini?
 caranya mudah sahaja :

beli seikat daun parsley, cuci bersih-bersih, potong kecil2, masukkan kedalam periuk, masukan air bersih, didihkan untuk sepuluh minit sahaja, sejukkan, tapis , masukkan kedalam botol yang sesuai dan disimpan dalam peti sejuk, amalkan meminumnya segelas sehari 

 insyaaallah anda akan rasa perubahannya, segala kandungan garam dan racun2 akan dikumuhkan melalui air kencing. Daun Parsli telah diketahui sebagai satu kaedah rawatan pembersihan yang terbaik untuk buah pinggang kita dan ia adalah semula jadi! 

selamat mencuba

Bagi yg taktau daun parsley tu apa,i dah google:katanya daun ketumbar/coriander yg berupa bentuk camni..

Sekali tengok macam daun sup/saderi..isnt it?
Tapi tak sama rupanya daun parsley dgn daun sup..daun parsley aromanya lebih kuat dari daun sup dan ada rasa mcm herba..bleh klik sini halaqah.net

I dah try minum,setakat ni baru 2 hari..perghhhh nak habiskan segelas punya lah azab..terasa sgt HERBANISTA..hehehe..
takpe lah,yg tak sedap tu kan penawar..telan dgn redha ajer..





No comments: