Wednesday, January 30, 2013

We Only Want You For Your Body

Pergghhhhhh...
Title ngancam gitu..
Bukan saja2 aku nak tulis camtu okeh..perkataan tu memang tersurat di kotak "one of the funkiest beauty products on the market"

Nak tau produk apa?

"The World Stinks, I Don't" katanya..hahaha

So ini lah produknya yang nama panjang berjela tiap satu..diringkaskan yg gedabak tu shower gel,yg tgh tu eyecream and yg ijau tu lip balm..semua ni dari brand ANATOMICALS yang mana slogan dia adalah mcm title entry ni..betullll,aku tak tipu!

Nama panjang dia korang blh baca sendiri dr pic..hehe..malas aku nk type..

Shower gel aku aku dah try tadi,wangi mcm bubblegum tapi bau papaya and mango..sukaaa...
Eye cream plak first time try,katanya kena pakai pagi dan malam...kalo berkesan aku akan suggest nanti yer..

Lip Balm plak bila pakai rasa cam sejuk bibir sebab nama pun "minty" kan..ala2 bau n rasa cam HACKS itam tu..bau macam ubat pun ada..i bet ramai yg tak suka lip balm ni..dari segi ke'moisture'annya mmg bagus..tak rasa berkerak pun bibir..

Ok lah mcm biasa,aku ni mudah tertarik dgn packaging produk2 kecantikan ni..selain tu kena pertimbangkan harga jugak eh..mcm produk anatomicals ni tak mahal,pastu bekas dia plak kalerful and sgt playful dgn "ayat-ayat" cinta yg tertulis..kelakar bila baca balik..ntahapahapa..tapi memang kreatif sgt pencipta dia..
Pasni nak beli produk2 lain lagi dari anatomicals ni..

Monday, January 28, 2013

Isnin

Selamat bekerja semua..
Untuk yg bercuti lagi selamat bercuti eh..bestnya mst atas bantal lg kan..haishhh..jeles..
Aku pn cuti gak jumaat lepas,tapi jalan2 dekat sini ja..yang best sebab dapat jumpa Julia n family..datang sini g dannok ramai2..sanggup berpanas bagai..kat utara mmg gini dear..sebab tu org sini kebanyakannya "tan"...hehe..
Selain tu aku cuti2 kangar aja..nnt lenkali update pasal tu..
Berbalik kpd title entry ni..haha..mesti ceta tak best kan kalo dah tajuknya "isnin"..actually takda lah boring sgt,hari ni aku mai kursus sampai lah jumaat ni..taktau lah best ke tidak..takut ngantuk ja..
Ok lah chow dulu..semangat nak nak menuntut ilmu..muahaha
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Friday, January 25, 2013

Spring Summer Trend 2013

Selalunya trend utk spring/summer dikaitkan dengan warna2 terang dan ceria seiring dengan perubahan musim yg dinanti-nantikan ni..
Tapi kali ni utk S/S 13 banyak yang aku jumpa di dominasi dengan:
STRIPE and BLACK & WHITE





Dan apa salahnya gabungkan floral print tops dgn stripe pants....

Ada keberanian?
Fuhhhh....lap peluh jugak nak 'carry' style ni kan..



Thursday, January 24, 2013

Cuti2 n masak2

Hari ni cuti..syoknya..
Godek2 freezer ada banyak sotong..
So mood memasak terus ON!
Alah sotong bakaq ja pun..hehe..tambah dgn sambal udang..mmg laju makan..

Pas makan ingat nk wat keja ofis yg aku bwk balik..tapi mcm biasa lah,pas mkn ja mata terus berat mcm ada pemberat..huhu
Ok lah..selamat bercuti semua..

Salam Maulidur Rasul...


Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Wednesday, January 23, 2013

Wordless Wednesday: urmmmmmm

tak sabarnya....

Thursday, January 17, 2013

Migrain

Ouchhhh...sekali kena mmg terlantar bawak ke tido terus..
Aku ni alah btul kalo cuaca panas terik..padahal kena panas tu sat ja..maybe otw jalan ke keta or ke cafe ja..pastu balik umah terus rasa panas kepala and kena "nyuttttnyutttt" tuh..tak pon time nak period..mudah sgt kena migrain..
Stress sgt bila dah kena sebab tak mampu nak wat apa2 kecuali cepat2 telan panadol actifast kemudian tido..
Skang tgh google2 apa penawar yg blh lega dgn cepat..kalo nak elakkan berjalan di tgh panas mmg tak mampu kot..tuntutan hidup mmg camtu kan,kena gak berjalan di luar kawasan airconditioning..takkan nak paksa management wat parking berbumbung kot..lagi tak masuk akallll..hahaha

Ni yg aku google antara penyebab migrain:
According to the Headache Center of Atlanta, migraines are triggered by
 stress (80% of adults), 
hormones (65%),
 odors (44%),
 lights (38%),
 smoke (36%),
 heat (30%),
 food (27%), 
and other disruptions.

(Pic:google)

Antara cara yg aku jumpa utk cegah migrain ni adalah:
Low Fat Diet
Consume Vitamin B
Painkillers
Acupuncture
Magnesium and Homeopathy

Ada macam2 lagi lah cara,tapi takkan nak list smua..apa2 pun kalo aku kena pilih cara yg paling mudah..maybe nak amik Vitamin B..kalo bab diet mmg MUSTAHIL lah kot..
Yang penting kena try macam2 cara kalo takmo tanggung derita penyakit "nyuttttNyuutttt" ni...


Wednesday, January 16, 2013

Mini Pavlova

First time makan pavlova..kesiannnn..
Mmg sedap kena dgn taste aku..
Manis and masam buah..
Yang ini cuma mini so dia kecik,makan 3 bijik tak terasa..mcm nak lg dan lagi ja..
Tapi ingtkan manis,stop la lepas 3 bijik..
Nanti2 makan lagi..
Teringin nak try kat pavlova kt tempat lain,tapi tak sure kt sini di mana ada..
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Thursday, January 10, 2013

Setia Hujung Nyawa

Elok2 tgh feeling couple kiut miut K-Pop..tetiba ja si El ni buat problem..
Geram tau!
Aku dah la tertinggal a few episode..so mcm blur2..
sebab diorang ni aku rasa cam tak pernah tidur sebilik pon!
Ni semua kes citer :
SETIA HUJUNG NYAWA
(Pic:googled)

skang sibuk je layan citer ni..best jugak kalo selalu ikut..heroin pun lawa...
Rasa cam tak sabaq ja nak tau ending...
Nak baca buku or google mmg malas sbb nnt tak serprais.
Kdg ada gak tak logik sbb El taktau dia pregnant..hahahahha..
Ok lah jom layan kat TV3 tiap isnin-khamis jam 7 mlm...

Wednesday, January 9, 2013

Dah Jumpaaa....

Weeeee....seronoknya!
Asal dah jumpa yg berkenan di hati mst rasa berbunga2..
nak2 lagi yg berbaloi dgn harga..
dulu aku ada update entry kisah earring ni...

Pastu sekali tgk harga..mak aii...paham2 lah kan double C gitu...
Memang cecah 4 angka harga dia..
So simpan impian aja lah tunggu ada rezeki lebih..

Baru-baru ni aku terjumpa yg macam kt bwah ni..
comel kan..ada rambu ramba lebih kurang mcm kat atas tu jer..

Beza skit je pun..janji style lebih kurang..rega opkos lah cuma 98% cheaper than C earrings..heheheh..banyak tuhhh...
Jimattttt....

I tak kisah sgt brand asalkan suka di mata pun dah ok..kalo murah lagi berbaloi kan..

Monday, January 7, 2013

Petani berjaya

 

Ni antara sayur-sayuran yang paling bertahan dgn kerenah aku..
Ko wat bodo tak siram 6 tahun pun dia naik segar bugar aja..even potong rumput pendek giler pn dia tetap naik gemuk2 montok jugak..huwaaa..pokok pegaga ni mmg tak lalu aku nak petik buat ulam..taktau la kenapa..
Memang asal biras aku duk rumah ni dulu dia yang tanam..pastu sampai sekarang hidup aja lagi pokok pegaga ni..tumbuh sama banyak dgn rumput dah..
Kalo buat jual kat pasar malam pun boleh 20 30 dah ni..ehehehe
Rumah bertanah mmg stress wpun kadang2 rasa seronok..sebabnya kena potong rumput selalu..nak2 lagi kalo musim ujan..cepat je rumput panjang sampai lutut..
 

Nak simen tanah tu tak sampai ati pulak..kesian kucing2 aku takde tempat nak 'lepak'..heheheheehehe
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Saturday, January 5, 2013

Glitter Jeans

Jeans yg selalu jadi pilihan kita selalunya yg plain aja kan,bukan apa mudah nak mix & match..
Tapi sekali sekala bila bosan nak jgk pakai yg printed atau pun yg lain dari biasa..mcm skrang ni tgh femes colored jeans..selain tu coated jeans..dan yg jadi kesukaan aku glittered jeans..merelit relap gitu..haha..


Tapi kt mata aku cantik..tgk kat MANGO aritu mmg lawa..ada bnyk kaler,tp aku suka yg midnight blue ni..aritu dah rembat sehelai,masa tu sale RM119..sekali tgk web arini tinggal RM99 je..babissss btuiii..hahaha RM20 pn mesti berkira kan sbb duit tuh! Bagi aku kalo fashion jeans ni kena beli yg murah2 je sebab kita jarang2 pakai,kalo classic jeans no hal kalo mahai skali pun sbb tahan lama..
Korang kalo nak beli jenas bawah RM100 sila lah ke MANGO..mmg berbaloi beli sbb harga berpatutan sgt time sale ni..


Ermmmmm..sekali tgk balik glitter jeans aku ni kan..terus teringat seluar M DAUD KILAU....hahaahahahaha
 
 
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Friday, January 4, 2013

Half Moon Scarf


Semalam baru je update pasal half moon scarf ni..
Pastu hari ni dah beli sehelai lagi..
Kiranya benda pertama yang di shopping untuk tahun 2013..huhuhu
Pastu semalam lepas update entry half moon tu, aku tgk kt FB ThePopLook pun nak keluarkan scarf half moon jugak..
 
 
Uwaaaaa...cantek sgt ombre half moon ni
So hari isnin ni jom kita pakat2 tunggu depan PC kul 11 pagi..entah dan ke tak pn taktau..
 
 
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Thursday, January 3, 2013

Permulaan yang hebat..

Apa yang hebat?
Maksud title tu sebenarnya permulaan tahun baru yg sangat hebat bagi aku..
"They say the way u start your new year will be the way u will live the rest of it"
Sekarang ni mmg sangat bz...adussss..banyak keja..

(pic:googled)
Tak sempat nak update blog..apatah lagi nak jenguk kejap2 sambil blog walking...
Harap2 jangan lah bz sepanjang tahun..hehehe..dasar pemalas!
Tiap kali tahun baru mesti akan ada azam baru kan..tak kisah lah apa pun azam baru tu.Semestinya perkara yang baik2 saja yg kita target kan?..macam aku untuk tahun ni (3 hari je baru) agak tercapai jugak azam nan satu itu...so kira ada kejayaan jugak utk diri sendiri..hehehe...
Tahun lepas org sibuk pakai tudung half moon,tapi aku baru sibuk nak try tahun ni..kira ok lah kan ada jugak sehelai dua..sekali try terus jatuh chenta..senang nak membentuk..terletak elok jer..
Pic tuan blog yg first utk tahun 2013..
Taraaaaa

RM65 termasuk pos..beli dr MariKelih Store..

tu jer update kali ni..tata

Wednesday, January 2, 2013

Happy New Year 2013

Hope not to late to wish all of u a"'HAPPY NEW YEAR" and have a blessed and wonderful year ahead...
 
(Pic:googled)