Thursday, February 28, 2013

Furla Candy

Comelnya...

Saja jamu mata di petang hari..
Skang ni kalo ada masa free mmg akan browse web tengok hndbag
keadaan tak mengizinkan lagi nak membeli baby baru..
huhuhu..
Apa yg mampu buat cuma jamu mata je lah..FOC kan??...

Tuesday, February 26, 2013

SeJuKkkk

Hari ni sejuk..sangat sejuk..
tambahan plak kena ngajar dalam ekon..takle nak control ekon sebab automatik kan..or centralized gitu..
Padahal pakai jaket
Sabaq ja lah..habis kelas terus kebas tangan sebab sejuk sesangat..
Pasni kena bawak glove..over kan!
Hahahhaha..
pastu terus terbayang,
camna lah kalo malaysia camni:

haishhhh...tak sanggup..

Monday, February 25, 2013

Cuti-Cuti Malaysia

Lambat lagi nak p bercuti..
Tapi excited yg lebih..

Minggu lepas kan AA ada wat promo..
Kebetulan ada rezeki lebih..dapat la jugak grab 2 tix..alah cuti dalam Malaysia aja..
Syukur sesangat dpt tix semurah tu..sebelum ni duk tengok2 mmg mahai..kalo 2 org maunya 1k+..
Tapi kali ni dengan meals pegi balik dapat less than 500 for 2 person...
Tak sabaq nak pi bercuti..wpun short vacation aja..

Thursday, February 21, 2013

Arabic, Roman or Greek?

Which one is yours?


(Pic : FB)

I'm Greek!!
Yo lah tu..greek mix dgn melayu+siam+cina agaknya..hahahah


Wednesday, February 20, 2013

Syomir Izwa for Zawara

Kenapa?
Kenapa baru skrang daku mengetahuinya...
Why owh Why????
Stress okeh bila tengok..
Semuanya lawa2..

Aku paling suka yg kaler maroon..
terutamanya Mirza..


Mirza turqoise pun lawa..
Harga pun berpatutan.. RM249..

Aku baca review dr blogger lain,dress ni mmg cantik sgt dan yg bestnya ada zip kat lengan baju..so senang nak berwudhuk..satu hal lagi kan lengan dia mcm kecik skit so susah lah nak lipat kalo takde zip..

Okeh skang ni memang 'gatal tangan' nak klik2 membeli..tapi tabahkan hati tunggu hari gaji..

Kalo sesapa yg tak sabar nak beli sila lah ke website ZAWARA.



Friday, February 15, 2013

Anatomicals Scrub & Shower Gel

 
Sebab suka dgn botol "ayat-ayat cinta" dia aku beli lagi..
Kali ni 2 shower gel and satu scrub..bau coffee and roses yg sgt best..hehe..rasa cam nak mandi 2 jam skali ja..haha MELAMPAU!
Kalo sesapa nak jugak sila bgtau I..prefer COD..kalo nak pos kena beli banyak2 botol baru berbaloi..tapi dia tak berat sgt pon!
Shower gel cuma 300ml je k..
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Thursday, February 14, 2013

New "Hello Kitty"

 
Meet my new non pinky "hello kitty"
 
Hehe..ada 4 ekor..kali ni semuanya kembang semangkuk bulunya..yang bambam ada sekor ja..yg muka hitam sebelah tu..nama dia Lowie..
 
 
 
Yang kuning plak nama Oyen..Putih tu nama cocochino..and yg tompok satu lg nama Dotty..main belasah buh nama padahal jantina aku tak tau lagi..hehe..
24 Feb ni baru masuk 2 bulan..kecik2 lagi depa skang ni..
 
3 ekor dah ada org "cop"..tinggal coco ja nnt duk ngan aku..
 
 
Tiap ptg aku lepaskan dr cage..ntah psaipa suka sungguh depa main kat sport shoes aku..syok bau kaki tuan dia kot..hahaha
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Wednesday, February 13, 2013

Wordless Wednesday: Balenciaga Classic Bracelet




Interested?? 
Just pm or email k...

Thursday, February 7, 2013

Maxi Skirt

Sekarang ni asyik bilang dgn jari berapa hari lagi nak cuti..
hehehe..
seronok boleh rest kat rumah sebab dah target nak cuci2 n kemas rumah time cuti ni..
Pening dah kepala aku tgk rumah tu serabut,semua benda tak tersusun..
Kalo hari kerja balik rumah setakat boleh kemas skit2 ja..penat tu mmg penat,tapi apa kan daya,rumah tangga sendiri kena lah rajin kemas..kita jugak yg nak duduk dalam tu..
Skang tgh fikir,nak ambik cuti ke tak rabu,khamis ,jumaat depan ni..student cuti seminggu..mcm rileks lah skit..tapi kalo amik cuti pn bukan nak ke mana sgt sbb cuti CNY kan memana pun fully booked..
Ok dah habis cerita cuti..macam biasa kita berbaliki ke topik fesyen ataupun pakaian secara spesifiknya..muahahahha..
Tadi tgk kat Thepoplook,berkenan dgn maxi skirt ni..
kaler mana satu lawa?..
dua2 aku suka..
Maxi dress tak usah cakap lah,mmg semua cantik2..
Rambang mata dibuatnya..
Niat dihati nak berjimat pn terus tak jadi bila buka The poplook punya website..
Camna ni..susah ati tau kalo tidur tak lena duk teringat-ingat..hahahahha

Monday, February 4, 2013

Supper malam selasa

Hari ni mmg jadual pack..
Konon kerja kuat lah sgt kan..
Balik kerja terus rasa lapar,dlm kul 6.30 ptg ajak jiran aku g makan malam..makan nasik ayam..ingt kan dah blh kenyang..
Skali dlm kul 11.30 mlm menggigil tangan kaki aku weih..lapar balik..
Memang stress kalo tgh2 malam lapar..malas nak kuar..nak taknak terpaksa selongkar dapur..last2 ni ja yg ada..udang smua tu ready..cuma potong cili,bawang and fish cake jer..
Taraaaaaa..menu supper yg 'melampau'..
Nak wat camna,tak makan satg taktau lah jadi camna..joms..
Bismillah..
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Sunday, February 3, 2013

February's 1st weekend



Kejap je dah february..asik2 smua 'kejap jer dah...' Nampak sgt masa pantas sgt berlalu..
Last week sibuk tak sempat nak update blog wpun bnyk cerita nk 'karut'kan di sini..
Hari ni ahad sempat lah nak update smua medium komunikasi internet aku..twitter,blog n fb..tudiaaaa..bz cam ceo..haha
Pic yg first semestinya kategori fesyen..haha..wpun tak stylo mana tetap nak update jugak.mana tau leh jadi idea utk kengkawan di kala buntu..
Aku camni lah kalo siang2 panas pakai simple ja..jeans and top tambah skit aksesori
Pic kedua ni hasil belian pertama di bulan februari..masa beli nampak cam bird print,terus amik sbb I takdak lg dress kaler ni..bila tgk balik hari ni rupanya floral print..ukur kt badan plak jadi mini dress..huhu..takpe lah blh pakai dgn legging kan..takpon blh jadi maternity tops jgk ni..murah pn berbaloi kan..
Ok lah selamat bercuti u ols..enjoy ur weekend..
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone