Monday, April 29, 2013

JLuxe on Fashionvalet

Nasib lah kali ni tak wat kalut pesan dgn kengkawan ke event JM tu..
Dah agak mesti ada jual online punya utk org2 kampung cam ai ni..
Lagi senang beli online nanti dia pos je kan..
So semalam JLuxe punya baju dah ada kat FV..
Tu pun nasib kawan2 yg alert bgtau..nak harap email alert mmg lambat sampai kat aku..jauh kot dr KL..hahahha
Dah browse katalog,peplum style still dominasi kali ni..
Memandangkan ai dah ada jewel dr koleksi sebelum ni..so kalo blh nak elakkan peplum..
Antara personal fav ai..
Jiselle..
Cutting kurung modenyg simple..tapi ada sedikit glamor di sini sebab fully sequinned..

Kaler pun menarik..gold+hitam..nampak mewah...herga pun mewah gak..uhukhuk

Second fav ai is Lauraine..
Agaknya yg ini dijual top aja kan..
Yg ni boleh request nak sleeve pendek,3/4 atau panjang..bagus jgk JM buat camni kan..sesuai je utk smua org..
Kalo i suka 3/4 sleeve..pakai time raya snang nak basuh pinggan bagai..hahahha..

Update kemain lagi kan pasal Jluxe ni,nak beli ke tak? masih duk pikir2 lagi...


Tuesday, April 23, 2013

JLuxe & JHijab

Attention all Jovianista..
Ok dah baca?..
Bestnya sapa2 yg free and dapat peluang g sana..blh jamu mata..
tapi rasanya kali ni dah takmo kalut lagi dah
tunggu aja kuar online nanti
beli sendiri jer,senang tak nyusahkan orang..
Kalo ada rezki ada lah jodoh kali ni ..
Syahdu je ayat aku..hahahahha
Ok lah ni antara feveret no 1 aku..

LaSabrina...

Agaknya berapa lah harga dia kan..nama pun JLuxe..maunya mahak dari RTW nih..
Haishhhhh...
"duit,duit...dimanakah kau duit!"

Friday, April 19, 2013

Bihun Goreng Sedap!

Bihun goreng mmg salah satu feveret ai utk tea time..
Selalunya beli aja,jarang nak masak sendiri..
Ada satu gerai ni,mmg sedap lah bihun goreng dia..kena taste aku..
Ingtkan aku aja yg suka bihun  goreng kat situ,tapi ada jugak org luar (bukan sekampung dgn aku) yg suka bihun kat situ,padahal gerai dia femes dgn nasik lemak bungkus..

Gambar yg di google ni hiasan semata2..tuan empunya gambar:thanks ya!

Kdg kita (aku) hairan knapa org ni masak makanan sedap,tapi bila kita buat tak sesedap dia masak..padahal cara dan bahan sama aja..
Satu hari tu kebetulan aku gi gerai bihun goreng sedap tu agak awal dari biasa,org pun tak ramai lagi,tukang masak pun belum sibuk lagi..jadi sempat lah aku tengok cara dia goreng bihun..tingin gak nak tanya apa rahsia kan..tapi mulut terkunci rapat aja..ligat kami sembang hal politik..hahahhaha
Sambil sembang,dia goreng bihun lah..aku mmg selalu gi order kat akak tu terus and tunggu dekat dgn dapur dia..nak tau apa kelainan yg menyebabkan bihun dia rasa sedap???
Rupanya dia masukkan air rebusan daging dalam bihun goreng tu..bahan2 lain sama je lah macam kita:sambal,sos,garam n gula...
Okeh itu aja aku nak share dgn korang..tapi aku sendiri pun tak pernah try lagi..agaknya kalo tak gunakan daging,masukkan air rebusan ayam je sebagai ganti...???!!

Thursday, April 18, 2013

Perfect365 App

Sesapa yg pki android phone mmg leh dload terus app ni yer..
Tapi cam aku yg pki BB ni mmg takleh numpang lah..haha
Punya la syok tengok org edit pic sampai nampak lain jadi cam retis..aku pun dload kat pc..
Memang best sgt app ni,
Sekali edit pic terus nampak GLAM u ols..
hahahah..nak gelak kat pic sendiri pn ada..sebab nampak lain sgt..
Ni pic i sebelum dgn selepas..


Muka jadi runcing aja..flawless plak tu..huhu..
Yg belum dload app ni sila dload cepat2..

Tuesday, April 16, 2013

Vaksin Influenza

Semalam gi klinik inject vaksin influenza..
Haishhh punya la seram nak kena jarum tuh..sekali tak sakit pun..huhu..
Saiko je lebih..mungkin dah tua kot,so perasaan takut tu melebih2..dulu2 nak jarum apa pun tak takut..
Eh apsal tetiba ja kan aku g inject vaksin influenza ni???
Ni lah alkisahnya bila nak travel ke luar..so baik amik pencegahan awal..
"Prevention is better than cure"
Takut gak penyakit2 mudah menular cam H1N1,H7N9 nih..sebab simptom dia cam demam and selsema aja,tapi effect dia lagi merbahaya sampai boleh maut tuh...
Harga utk satu suntikan vaksin influenza ni berbeza ikut klinik antara RM75-RM60..
Macam aku semalam kena RM60,tapi bayar separuh aja sebab gi klinik panel..
Vaksin ni hanya ada di klinik swasta sahaja..

Maklumat selanjutnya u ols blh baca kat sini..i google and jumpa pamplet ni..



So antara langkah berjaga2 yg perlu aku amik berat masa kat tempat org nnt antaranya:
Pakai nose mask and selalu basuh tangan..
Harap2 semuanya selamat lah nanti..
Kita hanya merancang,tuhan yg menentukan..ye tak?


Saturday, April 13, 2013

Songkran 2013



Bulan April tiap tahun kebanyakan negara asia tenggara sambut perayaan Songkran..main baling2 air dan bedak tu..
We ols cam biasa la mmesti pi menyebok di negara jiran..almaklumlah dekat aja kan..tak pi jauh pun,Dannok aja..sana pun meriah..ramai rakyat malaysia di situ..mmg meriah abis..kalo pi time songkran jgn la pakai cantik2 n heels bagai yer u ols..diorang akan simbah air tak kira ko siapa..so bersiap sedia,pakai 2 piece ker(kalo NAK lah)..hehe...yg penting henpon tu buh dalam cover plastik sesiap..takpun pakai ja baju hujan..muahaha.. 


Macam aku pakai tshirt dgn legging,kasut getah..pastu lalu kot tepi2 lorong ja..so kena air skit2 je lah..
Time malam diorang dah tak main air..so sempat la p pasar malam beli subang and legging murah2..syiokkk..pic earring ada dlm IG I..sila lah folo..
Pas gi sopping di pasar malam,p pekena pulut pelam plak..masyaallahhhh..sgt sedap! Nikmat btul makan..pastu balik hotel siap2 gi 'berhibur'..hehe..duk kejap je..tgk gelagat org,pastu ngantuk aku balik tido dulu,laki aku tinggal jer.haha..tua2 cenggini la gamaknya,mata dah tak tahan..



Masa nak balik tadi still meriah lg songkran di dannok..cuaca pun redup ja,syok lah diorang main air..
Tahun depan,kalo ada rezki ke sana lg tengok org main air yer..


Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Wednesday, April 10, 2013

Wordless Wednesday:Bestnya...perlukan ketenangan


Tuesday, April 9, 2013

Cerita Kasut

Hari ni cerita kasut lagi..pi mai pi mai cerita kasut..
Semalam ni excited p pos opis amik parcel yg sampai jumaat lepas..mcm biasa lah barangan kesukaan aku sampai..
Kali ni kasut pesyen lain dari slalu..kekdahnya kasut nak pakai pi holiday gituw..haha..tu yg excited sgt nak tengok and try..alhamdulillah selesa dan menepati ciri2 yg aku..yang penting ngam je saiz dgn aku,bukannya apa yg risau tu sebab beli online kan..kasut ni susah skit kalo tak try,kira gamble je beli ni sebab harga mmg berpatutan..
Korang mesti konfius kan kasut hapa lah yg itam legam camni..pastu tetiba ada BULU PELEPAH plak kat atas tu..hehe..
Dirahsiakan buat sementara waktu rupa si kasut ini..wahhhhh..serprais la konon..hahahhaa

Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Friday, April 5, 2013

Downy Sunrise Fresh

Kegilaan terbaru fabric softener..
Memang wangi sangat..tahan bau kat baju lama gak..berhari2..
Pakai baju yg dibasuh guna Downy Sunrise Fresh ni bau wangi aja..even spray perfume pun tak bau camni..
Try la tengok u ols..botol kecik ni RM3.50 aja..
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Thursday, April 4, 2013

Neon Shoes

Skang mood nak blog pasal kasut..
Kalo minat layan je gambar2 tu..
memang tak nak tulis banyak2 pun..
Saja google2 terjumpa pic si stylo ini..


Terus jatuh chenta kepada NEON SHOES..


Neon pink kepunyaan dia jugak..adusss Louboutin kot!!
Mampu melopong aja lah..

Pic ni takda kaitan dgn neon,tapi suka outfit dia..baju raya buat camni lah..huhu...glams kan?

Sentuhan neon yg membuatkan all black 'hidup'...

Edgy..clutch n neon pumps...

Ok cukup dah skit2 jamu mata dgn neon..
nanti sakit mata kalau banyak2 pic...


*all pic: google*


Wednesday, April 3, 2013

Studded Shoes

Skrang ni mmg tgh IN studded shoes nih..
Tak kira lah heels,flat,boots or wedges kan..
Macam aku ni mmg lah suka heels..tapi memilih tu kemain,nak yg tak tinggi smp 7 inch..bukannya apa nnt kot tak pki..rugi je beli..setakat 4 inch tu praktikal lah kot..
Ni antara kesukaan aku..

Beige studded peep toe dari ALDO..mmg lawa kalo tgk real shoes..tapi pepaham lah kalo aldo ni kan..tinggiiii..

Yg ni pun ok jugak..
Ini punnnn...haishhhhh...

Last skali pilihan aku yg ini..flat shoes..mmg praktikal dan dijamin akan pakai sepenuhnya..
Harga pn sesangat okeyyyy...berbaloi...
Almaklumlah skang ni dah kena jimat cermat..ujung bulan nak pegi berjalan2 makan angin..so tak blh nak beli smua2 yg dlm pic kt atas..huhuhu..



Macam kat dalam pic beramai-ramai ni seliper with stud..harga bawah RM100..kalo u ols nak order bgtau i yer...hehe tetiba wat promosi plak kan...