Thursday, May 30, 2013

FerWhite Collagen

Kalo bab nak cantik kulit halus mulus ni semua pompuan excited kan..
Kalo boleh nak je sapu,makan semua benda2 alah tu..
Yang penting cantik eh?!!
Sapa tak nak cantik kan??
Aku ni sebenarnya dah lama stop collagen bagai..
Skali tengok cermin rasa cam tak berseri je muka,tgk kawan try menda ni,aku pun laju aja bbm dia..


So far baru seminggu consume..mmg tak nampak lg kesannya..tunggu lah 2 bulan baru blh review..
Harga rm95 utk sebotol,dia serbuk yg korang perlu shake or bancuh..rasa cam anggur or ribena tu..masam2 skit..kena minum satu hari 2 kali,pagi and mlm sebelum tido..aku cuma amik 1 sccop tiap kali minum..instruction ada tulis 2 scoop tiap kali minum..tapi kalo amik 2 scoop tiap kali minum agaknya tahan seminggu jer sebotol ni..

Ok lah u ols,nnt i review keberkesanannya ke atas kulit i ols okeh..

Tuesday, May 28, 2013

Falling Feathers by Jovian Mandagie



Haishhh..tak habis2 tau JM ni..
Dekat2 nak raya banyak plak dia kuar kan rtw..kali ni lagi eksklusif dari orkedJM..harga pun up skit lah,sebab koleksi ni mmg cantik sangat..Falling Feathers ni boleh didapati di zalora.com.my..
Memang rambang mata kak esah nengok..cuma duit je tak brapa nak rambang..hehehe.. 3 ni antara feveret aku..
Fairuz

Fabeena

Feliza

Jom lah kita berangan raya nanti nak pki yg mana satu agaknya yer..hehe


Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Thursday, May 16, 2013

Nurita harith Collection-Raya 2013

Skang mood nak update pasal baju raya..
So layankan ajer k..
Google2 trend skang ni nampak gaya cam peplum dgn baju moden kain kembang still IN..
Semalam jamu mata mata kat website NURITA HARITH
Pastel color kebanyakannya, very feminine..
Range harga sila check kat butik okeh..hehe
Ini antara yg i suka..

ini glam ala2 red carpet kan,org kampung cam i tak sesuwaiii..tapi lawa..kalah Ratu..hehe

Yg ni ok just nice..chiffon +lace nampak kelainan..

Ini feveret no 1...cutiing biasa aja,tapi color combination tu yg lawa..

Ini pun simple..design bunga kat kain mmg lawa,full bloom sempena musim bunga..

Korang bleh jamu mata kat official website Nurita Harith yer..
Klik Sini:
www.nuritaharith.com


All pics were taken from her website...

Tuesday, May 14, 2013

OrkedJM

Hari tu JLuxe dah kuar..
Skang OrkedJM plak nak kuar on 15th May 2013 which is tomorrow..

(Awat la tengah2 bulan releasenya JM oi???)
Hanya 20 tesco terpilih je yg ada koleksi OrkedJM ni..
So sesapa yg free esok blh lah gi memborong or sekadar jamu2 mata kan..
Harga tak pasti plak berapa,harapan kami2 smua ni biarlah mampu milik..tak gitu ahkak2?
Kat IG JM mmg banyak dia dah share..
Antara yg menarik pada mata hitamku adalah:



Emerald green tu sgt menggoncang jiwa...hehe


Monday, May 13, 2013

Melissa Incense Heels

Berkenan sesangat..
Kaler memang fav i..
Pastu ada bow kat blakang mmg cute..
Ok saja update sebab takder masa nak update pepanjang..
Nanti ada kesempatan ketemu lagi dlm entri lain k..
Happy Working peeps..

Friday, May 10, 2013

Beg Raya 2013

Tetiba aja entri beg raya kan..
Puasa pun belum lagi,apatah lagi baju raya..pun belum tempah lagi..hehe
Entri edisi berangan dulu..
Tema utk raya pun belum ada..
Keywords utk beg raya tahun ni "TINY & GLAM"
Haaahahahhaha..gitu u ols..klasss kan??
Yang penting tahun ni nk bwk beg kecik aja macam clutch or small bags..
Yg gedabak simpan dalam gerobok!
Baju pun rasanya nak wat simple2 ataupun pakai je baju lama..yang penting kat tangan tu GLAMS kan..
Antara inspirasi yg menjadi idaman...

peringatan okeh:ni smua beg2 mahal...aku nak ala2 cenggini aja..






Semuanya lawa belaka..nak teruskan lagi misi pencarian yg sesuai dgn tema dan berkenan di hati...


Wednesday, May 8, 2013

Ethnic Print

Skang masih 'demam' printed pants lagi kan..
Agaknya trend tu belum habis lagi..
Aku memang minat tgk org pakai printed pants/trousers ni..
simple but stylo..padankan dgn simple tops pn dah cukup..
Semua brand dah keluarkan printed pants skang..nak2 H&M punya lagi menarik,harga pun berpatutan kan..
Selain padankan dgn simple tops and aksesori,
Apa kata padankan dgn matching printed jacket..
Contohnya scha gayakan blue printed jacket camni..
Pic: IG Fashionvalet

Lawa kan? Just tambah chunky earring pun dah nampak stunning..

Ok jom g usha2 printed pants and jacket..hehehe

Monday, May 6, 2013

Keputusan PRU 13

Kepada yang menang tahniah diucapkan..
Jalankan tanggungjawab anda yg telah diamanahkan dengan penuh dedikasi..

Secara keseluruhan..ini lah keputusan PRU semalam..
Source: astro awani

Bagi kawasan aku plak,pimpinan lama kekal memerintah..
Tahniah diucapkan kepada YB Mat Hassan..
Untuk keputusan negeri perlis sila klik sini..

nak jugak update pasal pilihanraya kan..hehe..
sekadar kenang-kenangan..nak jumpa pilihanraya lambat lagi u ols..
lagi 5 tahun kot..

Sunday, May 5, 2013

Pilihanraya Umum ke 13

5 mei tanggal tarikh utk smua rakyat malaysia memilih pimpinan baru negara..
I pun tak terkecuali..first time pegi mengundi..walaupun PRU sebelum ni dah daftar,tapi takda kesedaran tanggungjawab masa tu..
Tadi pun I gi ptg dah dalam kul 4,alhamdulillah trus pi pangkah ajaj,org dah takda..kat sini pun aman ja suasana..
So skrang tunggu org umum keputusan je malam ni..
Jom duk depan tv..
Kalau lah...esok cuti kan best..hehehehe
Sent by Lilly from her BlackBerry® smartphone

Friday, May 3, 2013

Jom Cuci Buah Pinggang

Selalunya org yg sakit buah pinggang je yg gi cuci buah pinggang kat spital kan?
Kita yg tak sakit ni pun elok benar kalo cuci sebelum sakit..
omputih kata "prevention is better than cure" gitu..
Apatah lagi kalo nak cuci buah pinggang dgn cara yg mudah dan murah..semuanya buat rumah aja..
Ok lah u ols mungkin dah pernah baca org share kt FB or blog sebelum ni kan..sama jugak lah i pun,sekadar nak share jugak untuk kebaikan bersama..
Meh baca cara nak cuci buah pinggang...

Selama bertahun-tahun kita mengunakan ...buah pinggang dalam proses biologi badan, kandungan garam dan racun yang kita tidak tahu bertapa banyak jumlahnya, dan kita tidak pernah mencucinya kecuali bagi yang bermasalah sahaja, tapi tahukah anda dengan hanya RM1.00, anda mampu mencuci buah pinggang yang banyak berjasa pada kita ini?
 caranya mudah sahaja :

beli seikat daun parsley, cuci bersih-bersih, potong kecil2, masukkan kedalam periuk, masukan air bersih, didihkan untuk sepuluh minit sahaja, sejukkan, tapis , masukkan kedalam botol yang sesuai dan disimpan dalam peti sejuk, amalkan meminumnya segelas sehari 

 insyaaallah anda akan rasa perubahannya, segala kandungan garam dan racun2 akan dikumuhkan melalui air kencing. Daun Parsli telah diketahui sebagai satu kaedah rawatan pembersihan yang terbaik untuk buah pinggang kita dan ia adalah semula jadi! 

selamat mencuba

Bagi yg taktau daun parsley tu apa,i dah google:katanya daun ketumbar/coriander yg berupa bentuk camni..

Sekali tengok macam daun sup/saderi..isnt it?
Tapi tak sama rupanya daun parsley dgn daun sup..daun parsley aromanya lebih kuat dari daun sup dan ada rasa mcm herba..bleh klik sini halaqah.net

I dah try minum,setakat ni baru 2 hari..perghhhh nak habiskan segelas punya lah azab..terasa sgt HERBANISTA..hehehe..
takpe lah,yg tak sedap tu kan penawar..telan dgn redha ajer..