Wednesday, June 29, 2011

Cuti

Owh hari ni ai cuti sempena israk mikraj..tak semua negeri cuti kan?..
Cuti tengah2 minggu ni mmg tak ke mana lah nampaknya..
Ingat nak cuci kain baju pastu nak gi hantar baju kat tailor..
Kalo hari kerja mmg tak sempat..lgpun skrang nih tempat keja aku jauh and memang tak lalu Kangar lagi dah..
Ok lah i nak blog walking ke blog2 u ols semua..tata..

Tuesday, June 28, 2011

July Spirit

Aku ni kan kalo satu masa tu gila membeli satu jenis barang, asyik jenis tu jer aku beli..mcm skang aku gila baju..pantang nampak lawa mula lah aku gatai tangan nak klik sana sini..
Alih2 stock dalam almari tu dah penuh tapi pakainya dak jugak..
Bukan tak mau pakai, tapi tak sempat lg nak pakai..

Pic: credit to Dorothy Perkin

3 beradik ni antara yg latest..sebenarnya dah lama mintak tlg kawan anak sedara aku belikan..dia balik cuti dr UK..Dorothy perkin je pun..bukannya baju mahal2 sgt u ols...tgk lah warna pun nak sama jer yg aku beli pun..kirim dgn org ok lah jugak..jimat 100++ dr butik kan..
Isk rasa cam tak sabaq ja nak pakai baju baru..muahaha..tapi agaknya semua baju2 nih kang jadi baju raya aku..over la plak kan kalo raya pn nak beli baju lagi..nak kena cari keperluan lain banyak lagi..
Ada lagi sehelai otw nak beli jugak..ahahah..aku dah janji dgn diri sendiri yg 'itew' last baju aku beli sampai end of July...leh caya ka ni?...apa2 pun kena set limit kan..baru lah pengguna bijak..

Keasyikan rasa

Lega..rasa lapang dada bila dah settle membeli kain2 utk raya..dari minggu ke minggu asyik nak g beli tapi tak jadi.Finally ahad smlm settle jugak..bukannya apa yg aku kalut sgt tu kang tailor tak mau amik,padan muka aku kena beli ready made..

Amacam blu tak?...

Sangat blu kan we all raya nih..hehe..aku as usual 2 pasang kain chiffon..and 2 kain utk baju2 yg takder kain..wandy sepasang cukup,baju melayu dia bnyk dah!..haha..
Tapi ada satu masalah plak..nak wat fesyen apa eh?..aku pun buntu dah..

Lepas penat lelah perah otak jamu mata and 'dera' ira si sales girl tu terus aku and my niece serbu Mc D..apa lagi u ols...:

GCB la kita...aku makan semalam nih sampai meleleh air hidung...hahaha loqlaq..pedas wei aku pi letak sos..

Hari ahad jer kuar gi cari kain,sabtu sebelum tu tak ke mana pun..bosan gila..aku tgk status kt fb ramai yg update bosan jugak...agaknya hari boring sedunia kot sabtu lepas...hahaha..

Friday, June 24, 2011

Menghitung hari...

Nak mula cukup liat..tapi bila dah mula rasa cam tak nak stop plak..alhamdulillah setakat ni dah 3 hari aku ganti puasa..ada a few days lagi..next week plak sambung..weekend ni susah skit nak puasa..macam2 yg nak kena buat..pakai bnyk tenaga..hehe..tapi kalo time ramadhan ok plak kan..iya lah yg wajib tetap wajib tak kira hari or kerja berat tera mana skalipun..


Sotong masak kicap and ........


sambal udang ni aku beli utk berbuka...rasa cam tingin plak pas tgk dlm blog faza..hehe..makannya ciput ja..kalo blh tingin nak masak sendiri utk berbuka tp penat lah pas balik keja nak masak ketuk periuk belanga..ketuk button rice cooker ja yg mampu aku buat..haha..
Lepas 3 ari dh ganti ni rasa cam 'selesa' ja perut yg montel nih..selama ni dia bekerja kuat kan..kasi dia rehat sekali ekala..
Ops tak lama lg dah nak puasa and raya kan..ai dgn wandy tgh survey2 nak gi bercuti mana raya nanti..eeeee..syioknya..tak sabar plak rasa nak bercuti..

Thursday, June 23, 2011

Who Says?

Org pompuan ni paling pantang kalo org tegur:

Pertama sekali dan yg paling sensitif semestinya pasal berat badan..kdg2 tu dah kurus pun..tapi bila org cakap "eh nampak cam berisi skit skang ni"..terus jadi panik..mula lah makan pun kena catu..baju pun pilih warna yg gelap2 jer.,padahal kebetulan hari yg org tegur tu dia pakai baju besar skit..

Yang kedua penampilan diri...kdg2 ada time mood malas nak mekap, malas nak siap cantik2 macam selalu..or keluar gi kedai pakai baju tido jer..ada jer yg nak menegur nampak pucat lah, tak cantik lah, macam maid indon lah...haish macam2 jer yg nak menguji kesabaran kan..

Tapi yg penting kita kena jaga kesihatan dan yg kedua penampilan diri tak kira lah di dlm rumah atau pun luar rumah..kalo tak dgr org cakap2 tentang kita, mood pun baik jer kan..mula lah konfiden diri pun melangit..

Hehe..sebenarnya saja nak membebel..tak dak modal dah nak update pasal apa hari ni..kebetulan tadi masa otw dtg kerja dgr kat radio lagu Who Says by Selena Gomez..

I'm no beauty queen.
I'm just beautiful me.

Na na na na na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na na

You've got every right
To a beatiful life.
Come on!

Who says?
Who says you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's hurting?
Trust me,
That's the price of beauty.
Who says you're not pretty?
Who says you're not beautiful?
Who says?

Tuesday, June 21, 2011

Maybelline Hyper Sharp Liner

Antara produk baru dari maybelline..

 (Pic: murai)

Semenjak pandai cikit guna liquid eye liner ni mmg tak pandang dah kohl liner..hehe..


Aku mmg puas hati guna eye liner Hyper Sharp nih...hujung applicator tu sangat halus..line yg kita lukis kat mata pun tak nampak sememeh kalau tak pandai coz sangat halus..so kalo nak line tebal boleh double dgn mudah..lagi satu liner ni dalam bentuk pen,bukan macam yg berbotol and ada berus asing..susah nak apply kalo dalam keta/tempat yang tak stabil..yg ini ibarat korang lukis kat mata pakai marker pen jer..senang sangat..harga pun not bad : RM23.90..
So apa tunggu lagi...gi lah jenguk2 Watsons or Gurdian berhampiran...

Monday, June 20, 2011

Si tampuk manggis


Kalo time skolah rendah antara tajuk lukisan yg paling femes : Buah-buahan tempatan..
pastu buah yg wajib ada dlm lukisan tu durian,tembikai,rambutan,manggis,betik,pisang and pelam..aku mmg suka subjek pendidikan seni sebab selalu dapat A..hehehe..
Tapi skang ni tak kose dah nak melukis buah2 semua tu..musim buah terus melahap,tak main la lukis2 lagi kan....semalam pi pasar ,nampak manggis...alahai sedapnya..aku beli 1 kg jer..wandy tak minat buah..so aku belasah sorang2..sedapppppp...slurppppppppp..juicy sangat..rambutan pn aku suka gak,tp tak nampak plak smlm nih..
Buahan tempatan ni kaya dgn khasiat..mcm manggis  ni kaya anti oksidan..tapi kalo rambutan tu jgn makan bnyk sgt okes,org cakap panas badan..huhu..
Agaknya semua makanan camtu kan,kena makan dlm kuantiti sederhana..
U all suka buah apa?..ce cite..buah-buahan tempatan saja no..

Sunday, June 19, 2011

Happy Daddy's Day

(pic:maxis mms)

To all the daddy,ayah,abah,pak,pa and whatever u call them..

HAPPY FATHER'S DAY

Thanks for ur love and support for my whole life..
Will always love u 'pak aji' (Mr saad bin budi) and will always be ur favorite in law 'pak mat' (Mr aziz bin youb)...muahaha..

Saturday, June 18, 2011

Red Velvet

Red Velvet mmg dah femes kan..aku rasa skali ja,so sorry not my taste..maybe yg aku makan tu tak sedap ataupun aku bukan penggemar kek tak pasti..
Tapi kali ni bukan nak ceta pasal tke cake itselt or the recipe or which place yg ada red velvet paling sedap dlm dunia..Tapiii..tengok kat pic bawah ni kat soalan last skali:


hafiz jawab.....BUNGA KOT...

Aeril Zafril jawab...TALI PINGGANG....

Heheh..part tali pinggang tu yg aku rasa lawak..terus tergelak masa duk baca magazine COSMOPOLITAN edisi June 2011 nih..
Time tu kebetulan wandy plak baru blk umah..dia masuk jer terus aku tanya dia apa kebenda red velvet tuh...dia jawab:
TAK PERNAH DENGAR PUN...APA DIA?..
Hehehee..padahal dia yg belasah kek tuh sampai habis masa kami makan dulu..

Ce korang try tanya husband korang..bagi yg selalu makan and dah tau jgn la tanya..
Laki mmg camtu la kan..diaorang tak particular sgt cam kita...

Thursday, June 16, 2011

Skinny is IN..

Must have item dis season is skinny belt..u can wear it for casual or formal outfit..
I choose chocolate/beige and leopard print skinny belt so tak rugi coz i know dis trend will keep coming back..
Me likey the most the bow leopard print belt..plus dis 2 for only rm55..berbaloi-baloi..

**time i update entry ni tengah menikmati angin luar di bawah purnama mengambang sebab dlm rmh panas takdak letrik**

Kos bertambah,quality duk gitu jugak...sapa nak jawab?..

Terminating ABO

Sebulan ada 8 movie dalam ABO nih
Kekadang best kekadang hampeh
Harga boleh tahan jugeks..tu pun aku belasah subscribe..
Al maklumla once in a blue moon nak pi tgk wayang kan..
So aku pun ambik la pakej2 yg boleh dimanfaat..
Sekali ASTRO dah nak naikkan harga pulakkk!
TAK SUKA okes!
GrrrrrrRRRRRRRRR...
Semuanya asyik naik..letrik pun naik..parah la camni..
So i decided to terminate the ABO..
Lantak lah..lg pun skang nih ada ASTRO FIRST kan..kalo nak, boleh subscribe mana2 movie yg kita suka..movie tak suka tak yah beli...
Tunggu la tgk keputusan hasil perbincangan ahli2 parlimen dengan geng ASTRO camna..

Sebagai pengguna kita kena bijak memilih..tak gitu?
Kena bijak sebab nak bayar tu duit kita bukan duit org lain..

Sales blog updated!

Wednesday, June 15, 2011

Soap and Glory products..


Last two years first time aku try produk dari soap and glory nih..
Hati mula tertarik kat produk ni sebab utama kaler PINK..packaging nampak girlie sangat..cute..ala2 marilyn monroe punya era gitu..hehe..kat Malaysia masa tu tadak lagi sebab mmg aku tak pernah nampak..aku beli kat Boots,Hatyai..first produk yg aku try Scrub Your Nose In It...a 2 in 1 scrub..mula2 pakai cam mask pastu scrub jer..dia ada heating effect bila pakai..best sangat harga THB270..
So last trip ke Hatyai wajib aku pi lagi ke Boots...kali ni borong benda lain plak..

Glam-A-Lot Body Spray-THB 370
i Foam Body Wash- THB 270
Wonder One Pit Deodorant Stick- THB 270

Untuk body spary tu ada 3 jenis..aku amik yg ni sebab bau vanilla..bila spray jer rasa cam kek..hehe..besar botol ni 250ml..
Body wash plak ada grape seed dgn lemon oil..bau ala2 oren..yg ni sesuai utk kulit kering coz dia ada moisturizing effect..baru try sekali..
Sapa nak ketiak dia bau peach?..hehe..mmg so peachy..bau jer lah..tak try lagi ok ke tak..

Skang ni Soap & Glory dah ada kat Sephora KL kan..so u all boleh la try..hair product pun ada,packaging merah..masa nampak kt Boots aritu ada hair gel jer,malas lah nak beli..kalo ada syampoo nak gak try..kat Boots hatyai tak banyak produk sgt..
Harga kat Malaysia tak pasti la mahal ke idak..my fren cakap kat Dubai mahal..kat Thailand i rasa sederhana ja..ala2 price Body Shop kat sini kan...

Tuesday, June 14, 2011

Puteh shakit..shian dia!

Kucing kesayangan aku yg sekor ni tetiba plak berpipi kembung sebelah..masa aku balik dr Hatyai lagi sakan kembung pipi dia..sian aku nengok..dah la anak dia pun mati sekor..tinggal 4 ja lagi..si bapak pulak sakit..dia bunyi pun slow ja,kalo tak suara dia boleh dgr dr luar rumah..aku balik keja turun keta suara dia dulu yg aku dgr.
So semalam terus bawak dia gi jumpa vet..rupanya jadi bisul..ermmm..kucing pun jadi bisul jugak rupanya..tapi lg kesian sebab kat pipi and mulut..dia yawning pun separuh jer..hehehe..vet bgtau bisul tu akan pecah and luka..pasnih kena bwk gi jmp vet lg..kalo luka panjang maybe kena jahit..EEEEEEE..ngeri lah..simpati sangat aku kat Teh ni wpun dia cuma sekor kucing..mesti sakit..adussss...

Saturday, June 11, 2011

Verangan Cinderella

Tadi ni tetiba rajin kemas almari kasut yg dah berkurun tak penah lap..segala habuk spider web smua ada..huhu..
Bila mood rajin mai,camni la jadinya almari tuh..kemas menarik tertarik..
Ermmmm..rupanya ada 2 space lagi..hehe..ni yg syiok..terus pasang azam baru nk beli wedge 1,pump 1...hehe..nak variasi kan kasut aku..yg banyak pun high heels jer..
Ok got to go...nak gi jenjalan jap..

*HAPPY WEEKEND PEEPS*

Friday, June 10, 2011

Cap Ayam jer handbag aku...

Aritu kan aku update entry animal print tuh..rupanya terlepas pandang beg sendiri..dah setahun lebih aku pakai beg cock print a.k.a corak ayam jantan nih..hehe..
Masa nak beli tu nampak cam cute ja dari jauh..dah tak mahal aku pun 'pinjam' duit dari wandy sebab aku dah pokai time tu....hehe..
Beg ni ala2 gym bag..sampai skrang elok lagi..sayang plak dgn beg nih..Miss G, Miss L dgn Miss C semuanya simpan dlm gerobok ja..asyik lanyak beg ni aja pun..
Sapa tau cap apa beg nih?..
Hint: Jenama Sukan..hehe


Ok peeps..

Happy Friday...tomorrow already weekend..YEAY!

Thursday, June 9, 2011

Macho....

Semalam tgk movie kat HBO...filem apa ntah aku pn tak hingat sangat title...hero dia remind me of him:

 Agaknya zaman muda hero filem tuh lebih kurang cam aaron aziz kot..and terus aku terbayang rupa aaron 20 tahun lagi...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**
***
****
*****
******

Uncle George Clooney...
Macho btul pakcik sorang ni kan...
Setuju tak kalo aku kata diorang sama macho?..
Hehe..
Takder keje sangat lah ni...
Actually jamu mata kejap sementara nak sambung keja..


Sales blog baru update!
KLIK SINI

Wednesday, June 8, 2011

Wordless Wednesday : Sendiri mau tau...

Pic:googled

Tuesday, June 7, 2011

Seth Tan pujaan ramai

Semalam saja jer aku nak try bangkitkan isu Seth Tan ni..ya lah kan hero sorang ni tgh HOT from d oven gitu..
Syok nengok kengkawan aku bg pendapat..dulu masa Nur Kasih ramai tergilakan hero pojaan malaya yg itam manis tu,Remy Ishak...so aku try test letak nama Remy ganti Aron...
Hasil survey ada lah seperti di bawah:



Kesimpulannya...ramai yg suka Seth Tan tu sebab lakonan Aron yg macho+romantik tuh..agaknya golongan yg sebaya dgn i ni mmg suka drama romantik kot..

Sunday, June 5, 2011

Optional Animal Print

Leopard print,zebra print ang giraffe print dah selalu sangat kita pakai or nampak org pakai kan...tiap tahun trend2 ni mst naik balik..tak rugi lah kalo ada top/dress animal print nih..tapi sesetangah org tak suka and setengah lagi tak berani nak pakai..for those yg dlm kategori aku sebut tadi blh opt to other animal print macam dlm pic kat bawah ni..takder la nampak ganas and agresif kan..butterfly print, swallow print,bird print and dragonfly print..semuanya sweet jer..
All pic are from ASOS website...ada a few yg aku dah grab dari pic2 kat bawah ni..kalo u all nak pun boleh beli skrang sebab SHIPPING is FREE!!!...harga convert ikut current rate lah kan...aku beli pakai Maybank punya debit kad aja u ols..makcik ni takdak kredit kad..muahaha

 Paprika Chiffon Blouse-24Pound

Paprika Maxi Skirt-35Pound

 Oasis Swallow Print Tunic-60Pound


Warehouse Silk Blouse-55Pound

 River Island Chiffon Tunic-20.50Pound

Ted Baker Dragonfly Print Dress-119Pound

ASOS Horse Print Tunic-35Pound

Kaler dia semuanya soft and sweet je kan?...boleh ja nak pakai dgn jeans or any plain bottom..
Aku tgk skang ni kain cotton pun banyak yg dah kuar buttefly print..cantik sangat...tapi design yg aku suka semuanya dah sold out..GEREMMMMM..

Friday, June 3, 2011

Syampoo Kegemaran

Dalam previous entry aku dah pernah update pasal syampoo yg aku guna..Pantene Hair Fall Solution mmg feveret...brand lain tu kurang berkesan utk rambut gugur tambahan lagi plak rambut aku panjang..silap guna syampoo mmg ngeri la kalo pas sikat rambut ja tak mo tgk lantai..huhu..

Pix:googled

Tapi sejak guna Pantene tu kurang dah rambut yg gugur..susah nak jaga rambut panjang..tapi nak berambut pendek mmg insaf lah haku..TAK NAK..tak sesuai dgn jiwa aku..lagipun limited kalo nak bergaya..haha..
So alang2 menyeluk pekasam biar sampai lengan..tapi aku tak sampai pangkal lengan lagi..hehe..
Maksudnya: alang-alang guna Pantene baik aku join contest anjuran Pantene yg nak cari new ambassador tu..hadiah pun menarik u ols..iPad,iPhone and camera SONY NEX untuk weekly winner..dapat jadi weekly winner pun jadi lah..nak jadi ambassador Pantene tu mmg jauh melangit haku tak layak..sedar diri yer u ols..

So aku nak mintak u ols tlg vote utk aku...klik Pantene Malaysia..pastu LIKE...pastu search nama aku:
LILLY SAAD...then VOTE..
jangan tak vote plak..hehe..also entitled to be a lucky voter
Menang/kalah perkara no pat belas..janji aku try..takpun jom join skali mana tau ada rezeki u ols jugak..

Wednesday, June 1, 2011

Midnight Nasik Ayam

Kenyang..alhamdulillah..pasni dah bleh tidoq dgn lena..kui 11 mlm baru nak makan malam..hambik ko..angin apa ntah tetiba aku rajin mlm ni..kui 9 baru start ketuk itu ini memasak..nasib smua bahan dah ada kecuali salad dgn timun jer..lgpun kami berdua bukan penggemar tumbuhan ijau..nasib 'boley tahan' jugak nasik ayam madu aku nih..
Ok lah mata aku dah berat,maklumlah perut dah penuh kan..gud nite all..

*Jangan tiru tabiat makan tengah malam ni,sangat buruk kesan dan akibatnya..sendiri mau tau yer*

Supplement

Hari ni tak mau buat entry wordless wednesday..rasa cam rajin nak menaip..
Pagi tadi singgah bank jap pastu terus ke Watsons nk membeli segala keperluan peribadi..rasanya aku org first kot masuk watsons..hehe..
Kali ni aku nak share beberapa supplement yg aku amik skrang..actually aku pun antara yg lambat ada kesedaran pasal supplement nih..rasanya zaman kerja baru start amik segala mak nenek supplement..which means dlm umur 23++..lambat kan?..org cakap kalo nak maintain sehat+cantik kena ambik supplement dari zaman remaja lagi..
First sekali yg memang semua org boleh telan and sedap semestinya Vitamin C...aku perasan yg aku ni jenis payah nak kena demam+selsema+batuk yg teruk..setakat panas badan skit2 tu biasa lah kan?..kalo musim org selsema+batuk pun ada gak kena skit2..tapi tak teruk lah..aku amik Poly C from USANA..tapi Poly C ni bukan tablet perisa oren,dia cam ubat biasa yg kena telan tuh..aku dah penah update mengenai Poly C ni..so malas nak letak pic...vit C ada setengah org tak suka sebab diorang makan lalu bila amik Vit C..so takut berat badan naik..effect yg ni aku tak perasan plak kat badan aku...ikut jenis badan la kot..tak pasti yer..
Selain tu aku amik EPO(Evening Primrose Oil) dari Blackmores..yg ni mmg bagus untuk kaum pompuan..kaya dgn OMEGA 6 and GLA..korang bleh klik sini...kalo nak kulit cantik boleh amik yg ada sekali dgn Fish Oil tu..kiranya 2 in 1...selalunya aku beli EPO 1000 dalam RM57 ada 60 bijik...aku amik sehari sebijik jer..
Supplement yg last ni mmg aku selalu tukar2...yg ni ramuan tradisional plak..JAMU MAK DARA...kiranya ada moden and tradisional..semua aku amal kan..hehe..rugi weih tak makan jamu,korang tgk minah2 indon kat TV tu..gebu jer kulit..tanter umur 40-an pun lentik jer body berkebaya..hehe..skang ni untung tak payah nak gi jauh2 sampai indon nun nak cari jamu best2..kat Msia pun berlambak..cuma cari yg sesuai dgn diri kita jer...tapi kalo makan jamu kena minum air banyak sebab jamu ni panas...tapi minum air banyak kan bagus untuk badan kita..jangan plak minum air teh ais,milo ais segala bagai..minum la air kosong..suam lagi bagus..
Sorry pic takder sebab kat opis tetiba ta leh nak upload pic..kena block...