Saturday, December 31, 2011

2012 New Year's Eve

Hi 3-series, bye-bye 2-series..hehe
May dis new year bring us more happiness,health,wealth and bless from Him...

Friday, December 30, 2011

Tak suka menunggu

Tapi terpaksa lah jugak kan,nak wat camna..nak buat pasport baru punya pasal..aku amik cuti hari ni,skali tgk opis imigresen kangar tutup hari ni and esok sebab depa pindah opis..nak tak nak kena lah jugak buat kat kuala perlis..kat sini seminggu baru siap u olss..
Aku kalo hari bekerja mmg malas nak masuk kangar sebab opis aku arah lain..kat sini pun org ramai sgt,nasib guna sistem nombor..buat 'serawa langut' (kata org perlis=jenuh tunggu) lah aku kat sini,tambahan esok ramai org nak celebrate new year kat Thailand kan..
Actually pasport lama aku lmbt lg expired,tp kena buat baru sebab nak beli tiket utk travel thn depan..ni aku letak pic baru,pic lama macam makcik2 je aku tgk..huhu..

Thursday, December 29, 2011

Kasut Getah

Mula-mula aku tengok kasut getah berlobang-lobang tu dulu rasanya terus terpikir huduh benar kasut tu

..tapi jadi satu 'fenomena' plak kasut getah lobang ala2 crocs tu kan..semua org pakai..rupanya selesa..kalo dr segi rupa bentuk mmg lah FAIL di mata aku..
lepas dah tau yg crocs keluarkan macam2 jenis lg kasut getah aku pun mula lah surf crocs.com..akhirnya jumpa jugak kasut getah yg bhukan jenis lobang2 ni..crocs cyprus..mmg selesa sgt..dan yg paling aku suka sebab ada heels..berbaloi beli mahal sebab pakai sampai haus tapak kasut selama 3 tahun..
Skrang ni aku tengok banyak dah kasut2 getah dari brand lain..memang selesa kan pakai kasut getah utk aktiviti leisure..kalo mampu beli lah CROCS..kalo tak nak membazir kedai AH Seng pun ada jual variety of kasut getah..hehehe..even GUCCI and high end brand lain pun keluarkan kasut getah jugak..
Apa-apa pun aku suka kasut getah sebab selesa..jom kita jamu mata tgk kasut getah mahal..grrrrrr...


Salvatore Ferragamo Flat-ini PVC yer bukan getah..hehe..



GUCCI Marola flat and wedge sandals


Vivienne Westwood

Semuanya comel..variasi kasut getah..senang nak jaga kalo kotor pun blh simbah air..takder lah rasa bersalah sgt..
Owhh ada khabar gumbira.. nanti aku akan bukak pre-order utk kasut2 Salvatore Ferragamo memandangkan skrang tengah sale adn bulan januari nnt ada kawan my niece dr UK nak balik Malaysia..so end of january dah boleh dapat order u ols..jap lg aku update salesblog..before tu u ols blh browse sini jamu mata:

Wednesday, December 28, 2011

J&J Oxygen Fresh Gel Lotion

(Pic: girlsandwellness.com)

Acap kali lepas mandi jer mmg wajib aku apply lotion..mmg dr kecik dah terbiasa sebab mak aku ni rajin kalo bab2 kecantikan..jadi aku pun mewarisi kerajinan mak aku tu..kalo tak sapu lotion pas mandi rasa cam ada kekurangan jer di kulit..rasa cam kering merekah..
Lotion mmg aku selalu tukar2..jarang stick kat satu brand..luckily kulit aku jenis tak sensitif..yang terbaru aku beli J&J Oxygen Fresh Gel Lotion..best sgt bau..fresh jer..lotion ni plak lightweigt..apply kat kulit kejap jer kering..buat sesapa yg tak suka rasa melekit leh cuba lotion ni..harga pun biasa2 aja dlm belasan ringgit..
pasni nak cuba shower gel dia pulak..baru best kan guna produk yg sama jenis..agaknya tahan lama skit bau fresh tu..

Sunday, December 25, 2011

Kisah Mak Janda Taman Aku

Al-kisahnya ada 4 orang mak janda dalam taman aku..or lebih tepat lagi berhadapan dengan umah aku..
3 orang jiran depan umah..sorang jiran sebelah umah..
Nak kata diorang ada masalah dgn aku berkaitan status diorang tu,mmg TIDAK sama sekali..
cuma yg sorang tu bila aku klua je depan rumah dia tengok jer mcm CCTV ikut pergerakan aku sampai lah aku hilang dr pandangan mata dia..yg sorang lg tu plak selalu berkemban depan umah..yg sebelah umah skrang ni ada 'aktiviti' rahsia berkomplot dgn kawan2 dia..huhu..yg sorang lagi tu keja kedai makan selalu balik lewat malam..
Baru2 ni aku sembang dgn anak salah sorang mak janda tu,aku tanya dia: perasan tak jiran2 kita semua janda termasuk mak u? ...ewah mulut aku ni takdak insurance sungguh kan...
Pastu dia pun cakap mmg betul apa yg aku kata..semuanya laki dah meninggal..tinggal auntie2 ni jer yg menjanda..panjang umur auntie2 semua..kesimpulan dari kisah menJANDA auntie2 ni ialah:
LELAKI lebih pendek jangka hayat diorang..betul ker?
Jiran aku tu cakap agaknya kita perempuan ni period tiap bulan,so darah kotor selalu kuar tu yg kita pompuan lebih panjang jangka hayat..logik jugak kan?
Hehehe..saja nak propa konon alkisah janda..padahal janda dah umur 60++ semuanya..moga auntie2 semua sihat walafiat yer..

Friday, December 23, 2011

Cuti lagi

Alhamdulillah...bonus dah dapat..tengah plan nak beli itu ini..tapi bila kira2 balik mcm dah lebih dari nilai bonus tu jer..haha..biasa lah kan pompuan kalo bab shopping mopping ni NO 1..ada jer yg nak dibelinya..

Mula dulu ingat nak beli wallet..tapi takde stock..pastu nak beli kasut..konon cam lama dah tak beli kasut..sama jugak size habis..maklum lah skang SALE TENGAH MENGGILA..hehe..
Ermmmm..last2 tak beli apa pun lagi..aku takut duit habis berterabur ke benda2 yg tak nampak..sana sikit,sini sikit..apa pun tak tarak..
Ingat nak gi bercuti pun masa tak sesuai plak..musim cuti sekolah sana sini hotel mahal..dengan sesaknya lagi..malas aku nak hadap semua tu..
Esok dah start cuti panjang..sampai isnin kan..syoknyaaa...aku konfirm tak gi memana punya..ronda dekat2 sini aja udah la..yg bestnya my BFF balik kg..so leh dating dgn dia..hehe..
SELAMAT MENYAMBUT HARI NATAL dan SELAMAT BERCUTI..

Wednesday, December 21, 2011

WordlessWednesday:My First Kebaya Nyonya

Monday, December 19, 2011

SALE! SALE!

Skrang banyak sangat item on sale..
nanti free aku update salesblog...
tak sempat nak update hari ni....

Diamante embellished shirt ni harga asal £50 okeh..tapi my price cuma____________.....hehehe tungguuuuu!

Wednesday, December 14, 2011

007-James Bond

Sapa peminat abang Bond?
Aku ofkos angkat tangan dgn kaki sekali..suka tengok filem2 Bond ni tak kisah lah dari yg zaman dolu or yg baru..
First sekali suka tengok gajet-gajet British secret Agent nih..semuanya canggih lah..kagum aku tgk alat tambahan zaman dulu punya..Bond moden ni tak payah cakap la mmg bapak canggih kan..
Lokasi filem pun semuanya cantik-cantik..magnificent view gitu..
Kalau bab heroin pun mmg pandai director pilih..semuanya ada pesona tersendiri..pelakon terkenal dari seluruh dunia..bukan US or Uk ajer kan..


Bagi peminat abang Bond u ols boleh tengok kat HBO malam ni kul 10 malam..actually start 4 december aritu filem Bond start ditayangkan..baru semalam aku tengok..ruginya terlepas yg sebelum ni..

Pic:wikipedia

semalam punya The Spy Who Love Me..tak sempat habis dah ngantuk..huhu
Malam ni nak berjaga tengok Moonraker plak..jom tengok sesama tapi tv rumah memasing yer..

Tuesday, December 13, 2011

selamat petang semua!
Baru berkesempatan nak update disebabkan tugas2 hakiki yg berlambak hari ni..hehe
Owh tadi bukak email teruja sangat sebab dapat email dari WAREHOUSE..katanya sale up to 50%..wah drooling okes!
Aku dah update kat salesblog..
Banyak yg aku berkenan,tapi tunggu bonus minggu depan lah..wehuuuu!
Sales item selalunya limited in size..so limited jugak item yg kita nak beli tu kan..
Owh satu hal lagi aku nak announce kat sini yg shipment utk H&M and Dorothy Perkins akan sampai lambat..kebetulan bertembung dengan ke'bz'an Krismas..maaf yer kepada yg order tu..jangan risau aku tak menipu punya dalam bussiness..kalo barang u ols tak sampai aku akan replace balik duit u ols..tapi sampai hari ni tak pernah lagi barang tak sampai,cuma lambat aja..harap u ols boleh bersabar yer..

Skang ni musim sale and cuti sekolah..bestnya tengok org gi holiday sana sini..tapi aku mampu tengok jer org gi holiday..huhu..banyak keja sesangat lah 2/3 minggu ni..agaknya tahun baru jer baru leh cuti..sabaq aja lah..huwaaaaaa.....jom amik mood beach holiday skit..kali ni nak holiday in peach!..haha

Items :  all from RIVER ISLAND

Saturday, December 10, 2011

Zaman muda mudi..




Ada rupa aku tak 'gadis' rambut bob dalam pic kat atas?..hehe..

Ini gambar dari drawing yang my mum frame kan kat rumah my mum..actually gambar asal B&W jer..tapi my mum bagi gambaran kat artist tu dia pakai baju kaler apa semua and mintak artist tu lukis..yg nampak sgt klasik sebab aku snap pakai BB jer..dah la ruang tamu kat rumah my mum takdak lampu putih,mmg quality out la..

Masa ni my mum umur berapa I tak pasti..ini pic amik kat studio sebenarnya..my mum takde pic kawin pun sebab dulu2 susah sangat weih..tak mampu nak hire photographer..hahaha..iya lah bilangan org yg ada kamera pun tak sampai sebelah tangan kalu kira..

My mum kawin muda..umur dia 15..umur my dad plak time tu 20..my mum behenti sekolah lepas darjah 6 sebab nak bg turn adik2 dia sekolah..sardis sgt bila dgr kisah org dulu2 kan..beza dgn kita yg berpeluang sekolah sampai peringkat tinggi..syukur sgt dilahirkan dlm family sederhana yg mampu sekolahkan aku adik beradik..

Ehhhh..sebenarnya saja nak abadikan kenangan pic klasik ni dlm blog aku..at least ada jugak gambar my parent masa zaman muda mudi diorang..rasa cam tingin gak nak wat drawing gambar aku dgn cik abe..nak kena survey2 dulu..

Wednesday, December 7, 2011

QUAKER Oat Cookies


Aku ni kalo sebut quaker oat jer terbayang dah benda putih lembik yg macam tepung bancuh air tu..tak lalu aku nak telan benda alah camtu..otak aku dah 'save' info yg benda ni tak sedap,wpun aku tau oat ni sangat lah berkhasiat and baik utk kesihatan..tapi tetap tak lalu nak makan okes!
Tapi oat cookies ni sumpah sedap!..kena taste aku..maybe ada campuran kacang madu..so dia manis and rasa cam lemak skit..rasanya sesuai utk korang yg selalu breakfast 'on the go' atau pun nak kunyah ganti jajan..lagi bagus kot dari duk kunyah goreng pisang..



Tertipu jugak tipah ni tadi..ingatkan betul la kacang chunky2 atas cookies,rupanya TAK!..haha..kalo nak tau camna rupa cookies try beli sendiri yer..RM4.90 aja..ada 6 paket kecik and 3 bijik cookies besar skit dari syiling 5 kupang tu dlm tiap paket..
Cookies ni penyelamat perut aku malam ni..padahal dah dinner nasik+tom yam kul 8 tadi..tapi kul 11 terasa lapaq lagi..so aku makan cookies ni dgn air suam..lega skit rasa lapar tu..better off to bed sebelum lapaq lagi..TaTa..nite all ☺


Wordless Wednesday: Track Jogging Daku

Tuesday, December 6, 2011

Leopard Print

Leopard print antara trend yang paling femes dalam dunia fesyen..
Tapi hanya yg berani jer boleh pakai..macam aku ni tak cukup keberanian jugak nak try..pernah sekali pakai tunic leopard print,pastu ada mulut2 puaka yg menegur terus hilang rasa berani tu..hehe..nasib lah tunic murah jer..kalo tak mesti rugi..tapi skang ni teringin lagi nak try leopard print..kali ni skirt..



Bagi aku cantik jer skirt ni..tak pendek sangat..kena pakai dgn simple top kaler hitam or cream..wahhh MELETOP!...itu pun kalo berani la kan..hahaha..

Takpun kalo keberaian tu still tak muncul rasanya better aku opt for leopard print accessories..
aku suka pakai earring..so far belum ada lagi leopard print earring..antara pilihan hati aku:

First and second jenis hoop earring


Feather drop earring pun cantik..lain skit design ni sebab bulum pelepah ada leopard print..


Kalo tudung leopard print pun cantik rupanya..selain shawl and square scarves..

Pic:cilok dari FB Fareeda Nyata Jelita

Amacam cantik tak?
Leopard print ternyata cantik untuk semua golongan..yang penting keyakinan anda or 'the way how u wear it'

Saturday, December 3, 2011

Indahnya weekend

Weekend ni tak pi jenjalan mana jugak..lepak kat rumah aja..wpun gaji baru masuk tapiiiii..erm ada tapinya jugak..bnyk aja dah kluar..memang ujung tahun bulan makan duit agaknya..mana dgn nak tepis godaan sale merata2 tempat lagi..haishhhh..
Selalunya weekend aku mmg masak..kalo weekdays jarang masak,selalunya beli lauk and masak nasik aja..jarang makan kat luar sebab wandy ni cerewet skit..huhu..kalo makan kt luar tempat2 tertentu aja dia nak pi..satu hal lagi kalo nasik lembik ke apa dia tak suka..so aku prefer masak sendiri nasik..dah tau taste dia camna..
Aku guna beras ini..Royal Umbrella..beras wangi dari Thailand..mmg harum semerbak rumah masa tengah masak tu..saiz 5kg RM17.50..beras siam ni tahan lama,tak mudah basi..kalo buat nasik goreng pun cantik jer sebab butir dia panjang2..aku pernah nampak ada jual kat Tesco..harga taktau plak berapa..cuba la sekali,mana tau korang suka..
Kalo beras malaysia aku suka beras cap Q..beras keluaran perlis ada jual kat kedai runcit jer..tak pasti lah ada ke tak kat negeri lain..
Hari ni alhamdulillah cuaca cantik..tapi aku gundah gulana sebab wallet yg lama aku dah aim skang on sale..wuhuuuuu..

Friday, December 2, 2011

Klik-klik aja..

Indahnya pagi Jumaat ni..
lepas baca komen2 membina dari u ols semua terus rasa 'fresh' hati nurani nan satu ini..
terima kasih untuk yg sudi memberi komen2 yg membina sebegitu..buat kawan2 yg senasib aku doakan moga akan ada rezeki untuk kalian jugak lepas ni..kepada yg lain moga bertambah rezeki yg sedia ada tu..hehe
Skrang ni awal bulan..mesti semua tengah penuh aja wallet kan?..
apa kata kita buat pahala sempena tahun baru 1433 ni..tak banyak pn takpa asalkan dapat membantu..tangan yang memberi lebih baik dari yang menerima..tak susah pun caranya cuma perlu klik-klik aja..
korang perasan tak bila kita tengok rancangan macam Bersamamu, masa siaran tu diorang akan pamerkan no akaun insan2 yang memerlukan bantuan tu kan? Tapi kejap aja..nak cari pen nak salin no akaun diorang pun tak sempat..kalo tepon ada depan mata sempat la kot nak save no akaun..dan satu lagi yg aku perasan,selalunya diorang akan bagi no akaun bank BSN...jarang lah nak bagi akaun CIMB ataupun MAYBANK..kalo tak, senang je kita leh transfer terus..so lepas ni pihak TV3 siarkan no akaun tu lama skit and kalau boleh usahakan utk pembukaan akaun kepada bank2 yg mempunyai sistem online yg digunakan oleh majoriti rakyat Malaysia..
Macam kat web maybank2u sekali jer aku pernah nampak no akaun utk sumbangan kepada rakyat Somalia..lepas tu dah takde lagi..maybe aku cari tak jumpa agaknya..
Yang terbaru aku discover kat CIMB CLICKS memang bagus sangat!



korang click jer kat tempat bulatan macam dlm gambar kat atas ni...lepas tu dia akan keluar semua kategori yang ada utk kita donate macam welfare, healthcare, education , environment...pilih jer bidang apa yg korang rasa nak share duit gaji korang, lepas tu dia akan keluar senarai NGO yang berkaitan dalam bidang tersebut contohnya MAKNA,MERCY,WWF, MAF and banyak lagi lah...minimum utk satu transaction RM10..kalo nak donate dari akaun lain selain CIMB pun boleh..mudah kan?
Lepas ni sebulan sekali boleh la buat amal jariah secara mudah..klik-klik jer dapat pahala..
Dah macam duta CIMB jer..hehe..sharing is caring!

Thursday, December 1, 2011

Andai itu takdirnya..

Sedih ja bunyi tajuk entry kan..
Actually aku dah redha..takdak lah sedih or nak meraung-raung..
Redha mengenai ketentuan Allah SWT berkaitan rezeki anak..
Dah 4 tahun kawin..macam2 cara dan soalan yg aku pernah kena tanya..muak dah dengaq..kadang2 rasa aku jawab tu macam endah tak endah or takdak perasaan dah..
Pada yang bertanya tu sila lah paham..kalo ada anak maunya aku dah kendong ke hulu ke hilir ataupun kat mana aku ada si 'kenit' mesti lah ada sekali..tak pun kalau dah mengandung mesti la ko nampak perut aku 'yang sexy' itew..kalo ko tengok aku maintain ja maknanya takdak rezki lagi lah tu..

Kesayangan maksu...my nephew

Lain lah kalo 4 tahun sekali ko jumpa aku and tanya pasal anak,acceptable la kan..ini asal jumpa ja takdak soalan lain dah nak tanya..cukup la skali tanya kan..kang aku jawab kuang hajaq satg payah..even sedara mara terdekat aku pun tak pernah tanya..seakan memahami ja..TQ sedara mara..hehe
Kekadang aku rasa soal rancang keluarga ni hal privasi antara kita dengan suami..tak perlu bgtau org berapa anak yg kita nak and berapa tahun sekali nak jarak anak..certain couple rancang kelahiran anak mesti bersebab..ada pelbagai faktor antaranya kesihatan,kewangan dan masa depan..lain family lain lah keperluan masing2..betul tak?..
Ada setengah org tu kalo kita cakap belum ada anak macam tak percaya sememangnya takdak rezki,siap boleh membebel suruh lahirkan dulu sorang kalo lepas tu nak plan ka hapa ka takpa katanya..ko memandai cakap macam tu ko tau ke keadaan hidup couple tu mcm mana?..entah si isteri sakit,keadaan keewangan tak mengizinkan,sibuk sampai takdak masa? ....
Emo bebenor aku hari ni..actually dah lama pendam perasaan..fuhhhhhhh lega leh lepaskan rasa tu kat sini..aku sematkan dalam hati ni bahawa hanya Allah saja yg tau apa yg terbaik utk kita dan sebab apa Dia belum kurniakan rezeki lagi..

Wednesday, November 30, 2011

Pasar Malam Zaman 2000-an


Ermmm nyumnyumnyummy makan strawberry cicah asam..feeling Catherine Zeta Jones jap..dia kan guna strawberry utk putihkan gigi..
Kalo aku guna strawberry jgk utk putihkan gigi alamatnya botak la laki aku tu..haha..ini baru beli kat pasar malam dah RM5 sebungkus..korang bayangkan kalo hari2 beli tenyeh kat gigi? Sekarang makanan kat pasar mlm pun dah mahal..kalo dulu org pi psr dgn tujuan nak berjimat sebab blh beli pelbagai jenis makanan dgn harga yg murah..tapi skrang TIDAK lagi..makanan pasar malam pun mahal,yg murah mungkin kain baju atau aksesori contohnya macam tudung,shawl dan barangan plastik made in china tu..semalam aku habis RM20++ utk 2 org makan..lebih kurang sama sama dgn harga makan kat restoran..
Tapi soal makanan ni bukannya aku nak berkira sgt..cuma makin terasa yg kos hidup makin meningkat..kalo harga makanan naik mmg terasa sangat sebab hari2 kita kena makan..kalo barang lain tak terasa sgt sebab tak beli hari2..betul tak?
Macam pasar malam kt tempat aku rasanya murah jgk kalo nak dibandingkan dgn tempat lain,shawl RM5 pun boleh dapat lagi..cantik plak tu..hair accessories pun murah2..


semalam terjebak beli sepit rambut ni..RM3 je campur dgn hair band..terasa cam murah sgt sebab tak sampai dua angka..pasar malam kat tempat korang camna? Kat bandar ke luar bandar?

Friday, November 25, 2011

Nyata Jelita

Fareeda..Nyata Jelita
Haaaa..itu tagline tudung Fareeda..
Memang terliur setiap kali aku tengok new arrival diorang..
Yang terbaru ada polka dot,animal print and floral print.
Ditambah plak dgn promosi musim cuti sekolah mmg berbaloi kalo beli time ni..

I mmg pantang tengok tudung cantik2 ni..mesti 'tak pantang' nak beli..walaupun tak boleh beli semua kaler/koleksi..beli serba sikit pun ok lah kan..asal ada jugak salah satu koleksinya..

Ini cinta pandang pertama i


ini plak 'eyecandy' ibarat lollipop


Cantikkan?..ada banyak lagi kaler cun melecun yg u ols leh jamu mata kat FB Fareeda..Nyata Jelita ,harga dgn semua info terkini ada kat FB Fareeda..Nyata Jelita.
Buat sesapa yg stay kat area Bangi lagi lah beruntung sebab dekat dgn butik yg selalu ada promotion  best-best..

ini tuan empunya blog punya..horayyyy...thanks maya sebab sudi tolong beli utk i..

Dilema


(Pic:googled)

Ini lah akibatnya kalo tido super awal..masa tgk Tentang Dhia sambil makan nasik kandar aku ok je lg..sampai je tang berita mula lah berat mata aku..maklum lah perut dah kenyang..
Skali masuk bilik terus tertidur dlm kul 8+ gitu..tak penah aku wat gini..yg tak bestnya kul 1.30am aku terjaga..aku ni plak jenis kalo celik mata perut pun mula lah merengek!
Itu yang dilema..susah betol org jnis melahap nih..tingin nak masak maggi tom yam feberet aku tu,tapi kang trus tido dgn perut penuh semangkuk maggi..nnt tak leh tido..esok keja plak..aku tak malas nak masak maggi tu..
Adussss perut still merengek..skang dah kul 3++am..aku cuma minum air suam bebanyak and nak try tido balik..nite ols..

Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday : My Sotong Masak Kicap

Tuesday, November 22, 2011

Hari rajin aku..


Aku ni mau kalo rajin tu mmg jadi lah masak apa pun..
Ahad malam tu buat cucuq udang..first time try..sebenarnya kan masa tido ptg tu aku mimpi wat cucuq udang..itu lah tido lagi petang2..bangun je terus pi beli udang dgan bahan2 lain..satu hal lagi yg ngidam cucuq udang ni sebab tgk mastercher,aritu chef wat cucuq udang version mak dia punya..sedap sgt nampak..terliur aku masa tu..masterchef ni mmg tau...wat org rasa lapaq aja..

Aku buat cara yg aku suka jer..tak letak daun kucai pun..ala2 my mom style,kalo budak2 mst suka..hehe..kuah plak malas nak wat kuah kacang,cicah sos thai aja..
Sedappp jugak..ehehehe..not bad utk first timer..

Monday, November 21, 2011

Congrats Julia & Azad

Dah lama kenal julia..tapi melalui blog aja asalnya..kami banyak persamaan..hehe..last2 dah beberapa kali jumpa..dgn parent julia skali aku dah jumpa..last skali jumpa during her wedding..tapi dapat gi sebelah husband dia aja kt penang..
Cantik sangat puan jualia hari tu..dress cantik..mekap cantik..and paling aku suka semestinya pelamin u dear..I suka bunga rose giant tu..hehe..

rasa cam nak sanding sekali lagi jer..nasik and lauk pauk kenduri pn sedap..balik duk teringat2 aja..
Tapi masa otw pegi and balik keta agak banyak kt highway plus tu..mungkin cuti sekolah sama..and org nak hadiri kenduri kan..plus plak tgh baiki jalan kt area utara ni..ada gak jem teruk..adusss..utk u all yg nak gi jenjalan/holiday hati2 memandu ya..
pic gelap sebab pakai tepon aja..huhu

Friday, November 18, 2011

Zindagi na milegi dobara

Aku ni kalo ikutkan kurang gemar citer2 hindustan..bukannya apa,tang part nyanyi2 tukar2 baju tu aku ngantuk..sekali tertidur habis ceta tu..huhuhu..
Tapi aku akui jalan ceta filem hindustan ni mmg best..skrang aku tengah layan citer mcm kt title entry ni..korang leh tgk kt channel 952 ABO..citer ni fully dibuat di sepanyol..semua tempat2 cantik and kalan ceta pun best mengenai persahabatan 3 org laki yg konon nak celebrate bachelor party one of them..nnt korang tengok yer..

Tapi yg paling menarik satu perkataan ni
BAGWATI=hermes ostrich kelly

Mamat yg nak kawin tu belikan kelly kt tunang dia which cost him 12000euro..phewwwwww*lap peluh..kawan dia gelarkan kelly tu bagwati..iyer lah kan laki bukan tau sangat nama beg..
Then aku terpikir..kalo pelakon kita panggil seniwati,olahraga pompuan plak olahragawati..so BAGWATI sesuai utk pompuan yg suka bag lah kan..hehehe

Thursday, November 17, 2011

Gila Stripe!

At the moment aku gila kan stripe...
Entah kenapa tersampuk dek Scha Al-Yahya pakai stripe tops dlm Kelass Ko Mariaa..
Haha..tengok dia pakai cantik terus cari top yg ala2 dia punya..
Masuk Topshop ta jumpa yg kenan..
Sekali terjah MANGO..ada dua yg melekat..
RM129

Memang dah berkenan sangat..cun..tak ketat..tapi mcm hanging skit..

 RM129

 Yg ini pun lawo..ada stripe biru dgn itam..tapi lagi cantik di mata aku yg ini lah..

last skali amik yg 2nd aja sebab bajet lari..sebelum tu dah gi borong kat la Senza..hehehe..

melaram baju baru..
Kaler yg i pakai ni dah termasuk dalam Resort collection/Cruise collection..

Yg ini ada sesapa pernah nampak kt MANGO memana?..kt penang aritu tak dak pun..cute jugak..kalo ada leh beli satu..since aku ni jenis yg jarang2 pakai blouse..mmg aku suka kumpul T-shirt aja lah..



Tuesday, November 15, 2011

Balinese in Penang!

Owhhh Mai...mood nak update pasal Hard Rock Hotel tu belum mai lagi..
tapi mood nak update pasal baju sentiasa mencurah-curah..hehehe..

 Im wearing Warehouse balinese maxi dress..tapi kena pakai dgn tube lah u ols..seksaiii bangat..kt blkg tu mmg bare-back..kang kalah pasha sandha camna?hehehe




Both balinese dress is super cun!
I suka material and design dia..NOW RM140 ONLY!
Kalo nk nnt emel or pm i kt fb yer..

Monday, November 14, 2011

Shopaholic Series Shawl

 Baru2 ni i terjumpa shawl printed gamba comel2 ni..cute sangat..rasa cam sesuai aja dgn jiwa i..
Shopaholic series shawl from Cotton MOMs..
tapi kalo sesapa yg tak suka printed shawl mmg bukan taste korang la agaknya..macam aku ni belasah semua..asal nampak cantik kt mata mmg aku pakai..wpun org lain kata tak cantik..janji aku rasa konfiden and cantik..hahaha..

ini i punya..kaler pink lembut..ada kasut tinggi,sun  hat & handbag..cute kan?..
harga pun RM36 aja termasuk pos..
kalo korang nak kena tunggu diorang keluarkan yg baru sebab yg jenis Shopaholic series ni dah habis..
Try jenguk2 kat sini: